Sport

Italia a revedenit cinică

Ziarul de Vrancea
6 iul 2021 422 vizualizări

Squadra azzurra” s-a calificat în finala Euro2020, deși Spania a dominat cu autoritate *victoria a fost pecetluită la lovituri de departajare prin șutul defectuos al lui Morata respins de portarul italian

Reprezentativa Italiei s-a calificat în finala Euro-2020, după ce a învins, marți, pe Wembley, selecționata , Spaniei, scor 4-2, în urma loviturilor de departajare, în semifinalele competiției. La finalul celor 90 de minute de joc și a prelungirilor, scorul a fost egal, 1-1. Pentru Italia a marcat Federico Chiesa, în minutul 60, iar pentru Spania a egalat Alvaro Morata, în minutul 80. La loviturile de departajare, pentru Italia au transformat Belotti, Bonucci, Bernardeschi și Jorginho și a ratat Locatelli (șut apărat de Simon.Pentru Spania au transformat Moreno și Alcantara și au ratat Olmo (peste transversală) și Morata (paradă Donnarumma).

„La Roja” a început în forță, cu o posesie covârșitoare a balonului și binecunoscutul joc de pase, care i-a adus și câteva ocazii bune de gol. Prima acțiune notabilă a Italiei s-a consumat în min. 21, la o pătrundere a lui Emerson, dar Immobile și Barella a întârziat execuțiile. Până în finalul primei reprize ocazii clare nu au mai apărut, dar la una din ultimele acțiuni, Italia a fost aproape să înscrie, însă șutul lui Emerson din unghi a șters bara.

Spania a avut și prima oportunitate notabilă din partea secundă, însă Busquets a șutat din prima peste poartă de la 17 metri, la finalul unui contraatac, Italia a ieșit mai mult la joc, reușind să creeze pericol la poarta lui Unai Simon, în special prin Chiesa Squadra Azzurra a marcat prima, în min. 60, la capătul unui contraatac plecat de la Donnarumma, Chiesa a recuperat o minge respinsă de Laporte și a șutat superb la colțul lung. Spania s-a aruncat pur și simplu în atac și a supus defensiva echipei antrenate de Roberto Mancini la o presiune ridicată, ratând ocazii mari de gol. Ibericii au reușit egalarea în min. 80, prin Morata, după o combinație rapidă cu Olmo.

În prelungiri, cele două echipe au riscat mai puțin, dar tot spaniolii au fost mai periculoși. În min. 98, Donnarumma a respins mingea centrată de Olmo din lovitură liberă, iar apoi Chiellini a blocat șutul lui Morata. În min. 102, Moreno a centrat, Donnarumma a boxat, iar Bonucci a reușit să blocheze șutul lui Marcos Llorente.


Pentru Italia este a zecea finală la un turneu major (Cupă Mondială sau Euro), doar Germania având mai multe dintre echipele europene (14). În schimb, pentru Spania este prima semifinală pierdută. Italia a ajuns la 33 de meciuri consecutive fără eșec (27 victorii, 6 egaluri), ultima înfrângere datând din septembrie 2018 (în fața Portugaliei).

Italia și Spania se vor mai înfrunta o dată anul acesta, pe 6 octombrie, la Milano, în semifinalele Ligii Națiunilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.