Sport

Islandezii se țin tare

Ziarul de Vrancea
1 dec 2019 919 vizualizări

Președintele Federației, Gudni Bergsson, care a marcat un autogol într-un meci contra României susțin că meciul de baraj cu tricolorii se poate disputa la Reykjavik

Gudni Bergsson, președintele Federației Islandeze de Fotbal, a anunțat că va face tot posibilul ca meciul cu România, din semifinalele barajului pentru EURO 2020, să se dispute la Reykjavik, și nu într-un oraș dintr-o țară vecină. Duelul dintre Islanda și România este programat joi, 26 martie 2020, într-o singură manșă. Deși s-a vorbit despre posibilitatea mutării meciului într-o altă țară, cum ar fi Danemarca, din cauza temperaturilor foarte scăzute înregistrate la acea vreme în Islanda, președintele Bergsson spune că va face tot posibilul ca jocul să aibă loc la Reykjavik. „Vom face tot ce depinde de noi să disputăm această întâlnire la Reykjavik. Avem câteva planuri pe care să le punem în aplicare pentru a oferi garanții că terenul se va prezenta în condiții optime. Vom fi în contact și cu UEFA pe această temă, iar românii nu au de ce să se teamă că vor întâlni în Islanda condiții neprielnice de joc la ora barajului. Avem dreptul prin programare să disputăm acest meci pe teren propriu și nu vom da niciun pas înapoi”, a declarat Bergsson, pentru gsp.ro.

Bergsson a mai spus că se așteaptă la o temperatură între șase și opt grade Celsius la ora disputării meciului, explicând totodată și cum va gestiona problema gazonului: „Am luat în calcul două variante. Fie o instalație de suprafață cu apă caldă și cu un sistem de pompe, care să mențină terenul în condiții favorabile. Fie un cort peste gazon pentru a crea curenți calzi. În niciun caz nu se pune problema să montăm acum o instalație sub nivelul ierbii”.

Gudni Bergsson a fost internațional suedez și a jucat în meciul Islanda – România, disputat în 1996 la

Reykjavik, în preliminariile Cupei Mondiale. A fost 4-0 pentru tricolori, iar Bergsson a înscris primul gol, deviind în proprie poartă un șut al lui Dorinel Munteanu. Celelalte goluri au fost marcate de Hagi, Gică Popescu și Dan Petrescu.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.