Sport

Irina Begu a dat lovitura

Ziarul de Vrancea
15 oct 2017 435 vizualizări

 împreună cu italianca Sara Errani, românca a câștigat turneul de dublu de la Tianjin * la simplu, Maria Șarapova a câștigat primul turneu de după revenire * săptămâna viitoare, fetele joacă în Luxemburg și la Moscova

 

* Mihaela Buzărnescu a avut o evoluție excelentă la turneul de la Linz, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari. După ce a învins jucătoare clasate mult mai bine ca ea, Mihaela a pierdut în semifinale în fața jucătoarei cehe Barbora Strycova (26), scor 3-6, 6-7 după un meci de două ore. Românca n-a jucat rău, însă în momentele importante, Strycova a găsit soluțiile cele mai bune. ). Principalul câștig al Mihaelei este intrarea în Top 100, iar ca o consecință imediată, la următorul turneu, de la Luxembourg, va intra direct pe tabloul princpal. Cealaltă jucătoare română, Sorana Cîrstea, a fost învinsă în sferturi, scor 7-5, 2-6, 1-6 de către prima favorită, Magdalena Rybarikova (Slovacia, 28 WTA. În finală, Strycova a învins-o pe Rybarikova, cu 6-4, 6-1.

Mihaela Buzărnescu a fost eliminată, la Linz și la dublu. Buzărnescu și georgianca Oksana Kalașnikova au fost învinse  de perechea Natela Dzalamidze/Xenia Knoll (Rusia/Elveția), scor 1-6, 3-6, după 62 de minute.

* Însă la dublu, un succes excelent a fost obținut de Irina Begu în turneul de 500.000 de dolari de la Tianjin. Irina și partenera sa, italianca Sara Errani, s-au impus în semifinal, cu 6-1, 7-6, într-o oră și 24 de minute, în fața cuplului Arina Sabalenka/Xu Yifan (Belarus/China), calificându-se într-a doua finală din acest an. În finală,. Irina și Sara, care au făcut pereche pentru prima oară, au învins cu 6-4, 6-3 cuplul Dalila Jakupovic / Nina Stojanovic (Slovenia / Serbia) și a câștigat al doilea turneu de dublu din acest an, după cel de la București, în echipă cu Raluca Olaru. Până la compatiția de la Tianjin, Begu avea cinci titluri de dublu și alte cinci finale jucate. Turneul de simplu a fost câștigat de rusoaica Maria Șarapova, care a învins în semifinale cu 6-3, 6-1 pe chinezoaica Peng Shuai (25) și în finală pe Arîna Sabalenka din Belarus , 102 WTA, cu 6-1, 6-3. Este primul turneu câștigat de Șarapova după expirarea suspendării. Finala de la Hong Kong: Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Daria Gavrilova (Australia) 5-7, 6-3, 7-6.

* În calificările turneului de la Luxembourg (226.750 $) toate cele trei românce au trecut de primul tur: Alexandra Dulgheru (191) a învins-o cu 6-4, 7-5 de spaniola Maria-Teresa Torro Flor (203), Alexandra Cadanțu (152), a trecut cu 7-6, 6-2 de olandeza Arantxa Rus (126), iar Ana Bogdan (115) a învins-o cu 6-2, 4-6, 6-4 pe americana Caroline Dolehide (147).  Însă ele au pierdut in corpore toate în turul secund. Cadanțu a abandonat la scorul de 2-5 al întâlnirii cu belgianca Yanina Wickmayer (119), Ana Bogdan a pierdut cu 1-6, 6-3, 3-6 meciul cu britanica Naomi Broady (132), iar Alexandra Dulgheru a fost învinsă cu 5-7, 2-6 de americanca Sachia Vickery (112). Pe tabloul principal al turneului din Marele Ducat se află trei românce: Monica Niculescu, Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu. În celălalt turneul al săptămânii viitoare, cel de la Moscova, Irina Bara (197 WTA) a pierdut din primul tur de calificări, scor 3-6, 3-6 în fața rusoaicei Anna Blinkova (131). La simplu, România este reprezentată de Irina Begu.

 

* Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 3, a ratat calificarea în finala turneului de 1.000 de puncte de la Shanghai. Tecău și Rojer au fost învinși, sâmbătă, cu scorul de  6-4, 3-6, 7-10 de cuplul Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia), cap de serie numărul 2. Perechea Kubot / Melo a fost învinsă în finală de principalul cuplu favorit, Henri Kontinen / John Peers (Finlanda / Australia), scor 4-6, 2-6. La simplu, Roger Federer a câștigat finala mult așteptată cu Rafael Nadal (6-4, 6-3). În semifinale, Federer l-a învins pe argentinianul Juan Martin Del Potro cu 3-6, 6-3, 6-3, iar Nadal, pe croatul Marin Cilic, scor 7-5, 7-6

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.