Sport

Irezistibila Belinda Bencic

Ziarul de Vrancea
23 feb 2019 497 vizualizări

Evețianca a făcut un turneu senzațional la Dubai și a învins-o în finală pe Petra Kvitova, după Sabalenka, Halep și Svitolina * Radu Albot, primul basarabean într-o finală de circuit

 Jucătoarea care a uimit lumea tenisului feminin în această săptămână se numește Belinda Bencic, ocupă locul 45 WTA, este din Elveția și a câștigat turneul de categorie Premier 5 de la Dubai. După ce a învins trei jucătoare de top 10, Arîna Sabalenka, Simona Halep și Elina Svitolina, Belinda a trecut în finală și de cea de a patra, Petra Kvitova, scor 6-3, 1-6, 6-2, după o oră și 43 de minute și a obținut a treia victorie a carierei. Belinda Bencic, partenera lui Roger Federer în “Hopman Cup” va urca de astăzi 22 de locuri în clasamentul WTA, în timp ce Simona Halep a rămas pe locul 3, datorită înfrângerii Kvitovei

* La Budapesta, turneu de 250.000 de dolari după ce fetele noastre, Irina Begu și Sorana Cîrstea au fost eliminate în sferturi, Irina a pierdut în semifinale și la dublu. Begu și kazaha Galina Voskoboeva au fost depășite de echipa Fanny Stollar/Heather Watson (Ungaria/Marea Britanie), scor 2-6, 3-6, într-o oră și șase minute. Rezultatele din semifinale: Alison van Uytvanck (Belgia) – Ekaterina Aleksandrova (Rusia) 3-6, 7-6, 6-4; Marketa Vondrousova (Cehia) – Anastasia Potapova (Rusia) 6-0, 6-2. Finala a fost câștigată de jucătoarea belgiană, cu scorul  de 1-6, 7-5, 6-2.

* Săptămâna următoare au loc turneele de la Acapulco, în Mexic, atât în circuitul WTA cât și în ATP. Pe tabloul principal al competiției de categorie International se află Mihaela Buzărnescu (29 WTA), care speră astăzi să obțină prima ei victorie din acest an în fața unei jucătoare puternice, australianca Daria Gavrilova (47). Favorita nr. 1 a turneului este americanca Sloane Stephens (3 WTA). În calificări este prezentă Irina Bara (174) care a trecut prima fază, scor 7-6, 6-2 cu sportiva din Paraguay, Veronica Cepede (149),. Pentru un loc pe tabloul principal, Irina se va lupta cu jucătoarea cehă, Tereza Martincova (159), 7-6, 6-3 în primul tur cu indiana Karman Thandi (207).

Marius Copil este prezent pe tabloul principal al turneului ATP din orașul mexican și va avea un adversar puternic în primul tur, argentinianul Diego Schwartzman (19 ATP). Rafael Nadal și Alexander Zverev sunt primii favoriți ai acestui turneu. În schimb, Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer vor participa la turneul ATP de la Dubai, urmând a întâlni în primul tur perechea Jürgen Melzer / Nenad Zimonjic (Austria / Serbia)

* Primul tenisman din Republica Moldova care joacă o finală ATP este Radu Albot (82), după ce l-a învins în semifinale la Delray Beach (SUA) pe americanul Mackenzie McDonald (84), după ce anterior trecuse de australianul Nickn  Kyrgios (64) și de americanul Steve Johnson. Celălalt finalist este englezul Daniel Evans (148), venit din calificări, care a trecut de favoritul nr. 2, americanul John Isner (9 ATP) cu 3-6, 6-2, 6-3 ajuns la a doua finală din carieră. Cea mai bună clasare a jucătorului din Republica Moldova a fost locul 79 ATP, la 11 februarie. Prin calificarea în finala de la Delray Beach, el va urca până pe locul 62, iar dacă va câștiga trofeul, va ajunge aproape de top 50 ATP. Radu a fost în semifinale și la dublu, împreună cu Yoshihito Nishioka (Japonia),  dar a fost învins cu 4-6, 2-6 de frații australieni Ken și Neal Skupski. În finală, frații australieni se vor duela cu celebrii frați americani, Bob& Mike Bryan!

,,,,,,,,,

* Canadianul Felix Auger-Aliassime, în vârstă de 18 ani, locul 104 ATP, a devenit cel mai tânăr tenisman care se califică în finala unui turneu de 500 de puncte. Auger-Aliassime, beneficiar al unui wild card, l-a învins, sâmbătă, cu scorul 6-3, 3-6, 6-3, pe uruguayanul Pablo Cuevas (33 de ani), locul 63 ATP, în semifinalele turneului de la Rio de Janeiro, cu premii totale de aproape două milioane de euro. Celălalt finalist este sârbul Laslo Djere (90) care a beneficiat în semifinală de abandonul slovenului Aliaz Bedene (83).

* Turneul de la Marseille (668.485 euro) a fost câștigat de grecul Stefanos Tsitsipas (12 ATP), învingător în finală cu 7-5, 7-6 în fața kazahului Mihail Kukușkin (50).  Pentru sportivul din Grecia este al doilea trofeu în circuit, după cel obținut în 2018, la Stockholm.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.