Sport

Întrebare încuietoare: cine o va antrena pe Simona?

Ziarul de Vrancea
14 nov 2018 590 vizualizări

Firicel Tomai, Ion Țiriac, Florin Segărceanu și Virginia Ruzici și jucătoarea însăși încearcă să răspundă la întrebare * primul antrenor al liderului mondial are o propunere concretă

 După încheierea colaborării cu Darren Cahill, Simona Halep este în căutarea unui nou antrenor, iar întrebarea care frământă mințile iubitorilor de tenis din România este “cine va fi acela”? Liderul WTA a declarat, ieri că deocamdată nu a vorbit cu nimeni și nu are un plan B în privința antrenorului: “În momentul de față nu am vorbit cu nimeni, nu am un plan B. Nu este ușor să-mi aleg un alt antrenor. A fost o perioadă extraordinară cu Daren și îi mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru mine. Nu știam că vom încheia colaborarea, dar bănuiam, pentru că știam că băiatul lui este în anul final și trebuie să meargă la universitate. Știam că trebuie să fie alături de familie mai mult. A avut atât de mulți ani în circuit și familia trebuie să fie pe primul plan. Momentan nu am niciun nume să vă dau și nu am vorbit cu nimeni. Atunci când voi ști mai multe voi spune. Da, aș fi acceptat să mă antreneze domnul Țiriac, un mare da”, a spus Halep. Ea a precizat că în ultima perioadă s-a antrenat în sala de forță.

Antrenorul care a descoperit-o pe Simona, dar și pe Victor Hănescu, Firicel Tomai, vine  cu o propunere: "Nu știu câtă valoare pune Simona pe antrenorii români, dar ea este diferită, este delicată. Pentru ea, un antrenor trebuie să îndeplinească mai multe lucruri, să se simtă bine în compania lui. În România, Simona a lucrat cu antrenori fără firmă. După părerea mea, Sven Groeneveld ar fi o varianta potrivită. A stat mult în tenis, este interesat. Sunt unii antrenori care investesc în imagine și așteaptă să fie căutați de jucătoare", a declarat Firicel Tomai, pentru Libertatea. Antrenor cu experiență uriașă în lumea sportului alb, Groeneveld (53 de ani) are o academie de tenis în Olanda natală, la Amsterdam, iar ultima mare performanță reușită a fost câștigarea Roland Garros 2014 cu Maria Șarapova,  după finala epică împotriva Simonei Halep. Înainte, el le-a dus spre glorie pe Monica Seles, Mary Pierce, Ana Ivanovic și a mai lucrat, printre alții, cu Andy Murray, Fernando Verdasco și Sorana Cîrstea.

Ion Țiriac precizează că nu cunoaște niciun antrenor ca să i-l recomande Simonei Halep. “Îi recomand pe oricine găsește și e antrenor. Eu nu cunosc niciunul. Un antrenor e acel om care ia un copil la 14 ani, îl duce până la 23 și îl face numărul 1. Dar poate antrenorul ăla a avut noroc cu copilul. Adică copilul l-a făcut antrenor pe el. Dacă antrenorul ăla mai ia încă un copil și încă unul, atunci sigur știe ceva despre meseria aia. Antrenor la tenis este foarte dificil. Eu nu știu niciun antrenor. LuiCahill îi dădeam credit pentru că știa ceva tenis, a luat câțiva jucători și i-a dus în sus. Sportul s-a schimbat, nu am nume de antrenor”.

Florin Segărceanu, căpitanul echipei de FedCup a României, a spus că, sentimental, ar fi capabil să accepte o propunere venită din partea Simonei Halep de a-i fi antrenor, dar consideră că sportiva are nevoie de un tehnician mai tânăr. „E o întrebare foarte dificilă. Cu sufletul aș face acest lucru, dar nu este ușor. Simona cred că are nevoie de cineva poate mai tânăr, mai dinamic, mie îmi place poziția de căpitan la Fed Cup și dacă are nevoie sunt alături de ea. Andrei Pavel este într-o altă etapă. Lucrează cu Marius Copil, au reușit să se cunoască foarte bine au avut performanțe și nu cred că se pune problema să plece”, a spus Segărceanu. El consideră că Simona Halep va trebui să găsească un antrenor cu care să se înțeleagă foarte bine, să existe o chimie între ei: “Eu sunt încrezător pentru că Simona s-a maturziat foarte mult, a învăța foarte mult de la Darren și cred că o să vină natural următoarea decizie. Ea trebuie să găsească următorul antrenor, să se înțeleagă, trebuie să fie o chimie. E o decizie importantă și nu se poate lua peste noapte. O să urmeze o perioadă în care o să se antreneze singură, dacă este în țară și vrea eu o să o ajut cu mare plăcere și pas cu pas va lua o decizie”.

 În fine,managerul Simonei, Virginia Ruzici, susține că trebuie analizate toate posibilitățile: "Situația este inedită, pentru că nu i s-a întâmplat niciodată, dar după patru ani de colaborare este logic ca unele relații să se termine. Decizia lui Darren mi se pare respectabilă, după ce a mers peste tot patru ani. Dar viața merge înainte. Nu știu dacă noul antrenor va fi străin sau român. Vom analiza toate posibilitățile care ni s-au oferit și poate și altele pe care le vom căuta noi. Simona continuă să fie optimistă, e numărul unu, ceea ce contează este să fie sănătoasă și în rest ne vom organiza foarte bine", a spus Virginia.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.