Sport

Întoarcerea Micului Prinț

Ziarul de Vrancea
4 ian 2018 685 vizualizări

FC Viitorul a anunțat, ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, că a făcut o ofertă de transfer definitiv al mijlocașului Ianis Hagi de la Fiorentina, pentru aceeași sumă pe care l-a vândut la clubul italian.

Comunicatul clubului Viitorul vine la doar o zi după ce cotidianul italian La Nazione a anunțat că Ianis Hagi se află pe lista jucătorilor de care Fiorentina s-ar putea despărți în această iarnă. În vârstă de 19 ani, Ianis Hagi nu a jucat în niciun meci pentru Fiorentina, în acest sezon. Transferat în vara anului 2016 de la FC Viitorul, pentru două milioane de euro, fiul lui Gheorghe Hagi a strâns 48 de minute în ediția trecută din Serie A, în două apariții. Cota de piață a mijlocașului este de 750.000 de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.de.

Ivan visează în Rusia

Atacantul formației FC Krasnodar, Andrei Ivan, a mărturisit că s-a acomodat în Rusia și a precizat că își dorește să se impună ca titular la echipa de club și să revină, astfel, la prima reprezentativă a României. "Aș vrea să intru în forță în 2018, să joc la Krasnodar și să mă întorc la națională. Am avut o mică problemă cu operația, dar mi-am revenit foarte repede, am început să joc la Krasnodar și îmi doresc mult să fiu acolo. M-am acomodat foarte bine și sper să joc cât mai mult aici. Sper că anul acesta o să ne batem la campionat", a declarat Andrei Ivan pentru Telekom Sport. Andrei Ivan, care împlinește joi 20 de ani, a strâns 76 de minute și a dat o pasă decisivă la noua echipă, în șase apariții, însă nu a fost titular până acum. Fostul atacant al Craiovei are șase selecții la echipa națională a României, toate adunate înainte de venirea lui Cosmin Contra pe banca tehnică.

A scăpat și Victor Becali

Victor Becali va fi pus în libertate, după ce judecătorii de la Tribunalul Ilfov au dispus eliberarea sa condiționată, omul de afaceri aflându-se în închisoare din 2014, când a fost condamnat la patru ani și opt luni de închisoare, în dosarul „Transferurilor”. Decizia judecătorilor este definitivă. Mai multe solicitări de eliberare condiționată formulate de Victor Becali au fost respinse, de-a lungul timpului, de instanțele de judecată. Victor Becali a fost condamnat în martie 2014 la patru ani și opt luni de închisoare în dosarul transferurilor, alături Gheorghe Copos, Ioan Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu și Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacții ilegale la transferurile unor fotbaliști către cluburi din străinătate. Singura persoană condamnată în această cauză care încă mai este încarcerată este Cristian Borcea.

Murray și Nishikori, out de la Melbourne

Britanicul Andy Murray și japonezul Kei Nishikori, fost numărul 4, au declarat forfait pentru primul Grand Slam al anului, Australian Open, din cauza unor accdientări.  Murray, în vârstă 30 de ani, dublu câștigător la Wimbledon, campion la US Open și de cinci ori finalist la Melbourne, nu a mai evoluat într-un meci oficial din luna iulie, din cauza unei accidentări la șold.  "Din nefericire, nu voi juca la Melbourne în acest an, nu sunt pregătit să concurez. Voi pleca acasă în scurt timp pentru a evalua toate opțiunile, dar apreciez toate mesajele de susținere și sper să revin curând", a declarat Murray, aflat la Brisbane, unde ar fi trebuit să participe în această săptămână la o competiție de 250 de puncte, dar de la care s-a retras cu 48 de ore înaintea startului. Și Nishikori s-a retras de la Brisbane, apoi a anunțat că nu va juca nici la Australian Open, nefiind refăcut după accidentarea suferită la încheietura mâinii drepte. Japonezul nu a mai evoluat în nicio competiție după turneul de la Montreal, care a avut loc în august 2017.

Transfer în fotbalul feminin

Jucătoarea Ștefania Vătafu, componentă a campioanei Olimpia Cluj și a echipei naționale de fotbal a României, va evolua din această iarnă la formația spaniolă Union Deportiva Granadilla Tenerife Sur, locul 6 în Primera División după 14 etape disputate, informează FRF. În vârstă de 24 de ani, Vătafu e la prima experiență în străinătate. „Sunt foarte fericită pentru această oportunitate oferită de UDG Tenerife Egatesa. Este o experiență nouă pentru mine și, în același timp, o provocare, pentru că liga spaniolă este una foarte puternică. Aștept cu nerăbdare să-mi întâlnesc noua echipă și să îmi ating obiectivele. Voi face tot posibilul pentru a ajuta echipa”, a spus Ștefania Vătafu pentru site-ul oficial al grupării spaniole.

Zenga visează la Inter

Walter Zenga, aflat în prezent la conducerea tehnică a echipei Crotone, a mărturisit că își dorește în continuare să devină antrenor la Internazionale Milano, dar s-a arătat dezamăgit de faptul că fosta sa formație nu le oferă foștilor fotbaliști șansa de a deveni antrenori, așa cum o face AC Milan. Fostul portar a vorbit despre marele său vis chiar înaintea revenirii pe San Siro. Sâmbătă, echipa pe care o pregătește Zenga va întâlni în deplasare marea rivală a Interului, AC Milan, într-un meci programat de la 16:00. Walter Zenga, ajuns la 57 de ani, a apărat poarta celor de la Inter în peste 300 de meciuri, în perioada 1978-1994. De-a lungul carierei de antrenor, Zenga a antrenat New England Revolution, Brera Calcio, FC Național București, Steaua București, Steaua Roșie Belgrad, Gaziantepspor, Al Ain, Dinamo București, Catania, Palermo, Al Nasr, Al Jazira, Sampdoria, Al-Shaab și Wolverhampton. Zenga pregătește echipa Crotone, pe care a preluat-o de pe locul 16, cu 12 puncte. Între timp, echipa a acumulat doar trei puncte și a coborât două poziții, aflându-se în zona retrogradării.

Mihajlovic, demis de la Torino

Tehnicianul Sinișa Mihajlovic a fost demis de la FC Torino, a doua zi după eliminarea echipei în sferturile de finală ale Cupei Italiei, scor 0-2, cu Juventus Torino. "Torinp anunță că l-a demis pe Sinișa Mihajlovic din postul de antrenor al primei echipe. îi mulțumim lui Sinișa și stafului său pentru angajamentul și pasiunea arătate în ultimele 18 luni", a anunțat FC Torino. Mihajlovic conducea FC Torino din vara anului 2016, după ce a fost demis de la AC Milan. Noul antrenor al “taurilor” va fi Walter Mazzarri.

Van Persie pleacă din Turcia

Atacantul olandez Robin van Persie va pleca de la Fenerbahçe Istanbul, a anunțat, ieri,  impresarul jucătorului. Grav accidentat la un genunchi din septembrie, Robin van Persie și-a negociat plecarea cu șase luni înainte de încheierea contractului. Potrivit impresarului, Van Persie, în vârstă de 34 de ani, va reveni la echipa la care s-a format, Feyenoord Rotterdam.

 

Diego Forlan va juca în Hong Kong

De la plecarea la Internazionale Milano în 2012, Diego Forlan a devenit un veritabil globe-trotter, el semnând un contract cu echipa campioană a Hong Kongului, după ce a jucat în Brazilia, Japonia, Uruguay sau India.  Forlan, în vârstă de 38 de ani, cu 112 selecții în naționala Uruguaylui și 36 de goluri, va evolua la echipa Kitchee SC, campioana en-titre. Începând din 13 februarie, Kitchee SC va participa în faza grupelor Ligii Campionilor pentru prima oară în istoria sa.

Nou selecționer în Chile

Tehnicianul Reinaldo Rueda este noul selecționer al echipei statului Chile, după plecarea lui Juan Antonio Pizzi.  Tehnicianul columbian de 60 de ani vine de la Flamengo și va câștiga 3,5 milioane de euro pe an. Rueda a mai antrenat naționalele Columbiei, Ecuadorului și Hondurasului.

Nainggolan își popularizează viciile

Jucătorul belgian al echipei AS Roma, Radja Nainggolan, a fost amendat cu 100.000 de euro de către conducerea clubului, după ce a postat pe Instagram un filmuleț în care apare în stare de ebrietate și fumând, anunță presa italiană.  A doua zi după incident, Nainggolan și-a cerut scuze: "Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat. îmi place să mă distrez cu prietenii și să sărbătoresc trecerea în noul an, însă acum am mers prea departe. Am văzut-o ca pe o noapte specială, unde poți să mergi puțin mai departe... Desigur că nu am vrut să fiu un exemplu negativ, motiv pentru care simt că trebuie să îmi cer scuze pentru comportament". Însă comportamentul său nu a fost pe placul oficialilor Romei, care l-au amendat cu 100.000 de euro, jucătorul urmând să fie rezervă la meciul de sâmbătă, cu Atalanta.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.