Sport

Inspirația lui Contra și magicianul Budescu

Ziarul de Vrancea
31 mai 2018 856 vizualizări

România – Chile 3-2 (1-1) în meci amical disputat, ieri, la Graz

România: Tătărușanu – Benzar, Nedelcearu(’60 – Bălașa), Săpunaru, Toșca – Cicâldău (’66 – Budescu), Nedelcu (’71 – T. Băluță), Stanciu – Rotariu (’54 – Deac), Țucudean(’74 – Pușcaș), Grozav (’54 – Chipciu) Selecționer: Cosmin Contra.

Chile: Collao – Diaz (’77 – Bizama), Lichnovsky , Maripan, Vegas (’46 – Albornoz) – Medel (’73 – Aliaga), Reyes – Rodriguez (’41 – Henriquez), Contreras (’76 – Martinez), Sagal – Castillo. Selecționer: Reinaldo Rueda.

Arbitru: Christopher Jäger (Austria).

Cartonașe galbene: Săpunaru, Nedelcu, Budescu /Henriques.

Cartonaș roșu: Castillo (’31).

1-0, min.13: Stanciu pătrunde pe partea dreapta a careului, și  înscrie printr-un șut înșelător la colțul lung; 1-1, min. 31: Maripan deviază cu capul în poartă, după ce a scăpat ușor de apărătorii tricolori; 1-2, min. 52: Sagal preia o minge de la Nedelcearu, pasează lui Reyes care trage la colțul scurt, pe lângă Tătărușanu; 2-2, min. 67: contraatac în trei a tricolorilor, Deac înscrie dintr-o pasă cu călcâiul a lui Budescu;  3-2, min. 84: Budescu, lansat în adâncime de Pușcaș, trage pe jos pe lângă portarul chilian.

Dacă naționala României în varianta Contra a vrut să-și verifice potențialul de echipă reactivă în acest meci cu rezervele naționalei chiliene, a reușit cu brio. Tricolorii au fost dominați copios aproape tot timpul, însă au ieșit pe contraatac foarte bine și au beneficiat – parcă în ciuda lui Hagi – de realizările personale ale lui Stanciu și, mai ales, Budescu. Dar amintind de ilustrul “machidon”, Cosmin Contra i-a dat apă la moară pe faza defensivă. Apărarea a greșit de multe ori, în frunte cu Tătărușanu, iar Nedelcearu a fost “oaia neagră”, greșind flagrant la ambele goluri. Însă oamenii din față au reușit să evite o rușine cât casa, înfrângere în fața unei formații de rezerve, în superioritate numerică. Eliminarea a survenit în min. 30 : la o lovitură liberă de pe partea stângă, arbitrul austriac a observat lovitura de cot administrată de Castillo în figura lui Toșca, a oprit faza și l-a eliminat pe nouarul chilian. Lovitura s-a repetat și din această fază Maripan a adus egalarea. Sud-americanii puteau intra la pauză în avantaj, dacă torpila lui Reyes din min. 43 își nimerea ținta, iar intrarea singurului jucător experimentat chilian, Medel, a complicat situația tricolorilor. Din fericire, Contra s-a dovedit inspirat: a schimbat sistemul, renunțând la unul dintre închizători, l-a introdus pe Budescu (care și-a arătat clasa imediat, la faza egalării) și jocul echipei a căpătat valențe mai ofensive. După șutul din cădere al lui Chipciu sub bară, respins de portar, și lovitura liberă executată peste poartă de Budescu, play-maker-ul fecesebist a atârnat balanța în favoarea tricolorilor. Următorul meci al naționalei României, va avea loc miercuri, ora 20:30, cu Finlanda, pe Arena Națională.

“Să mai câștigăm când jucăm prost”

Selecționerul Cosmin Contra a declarat, ieri, după meciul cu Chile, scor 3-2, că îi felicită pe jucători pentru rezultat, dar nu și pentru prestația lor. "N-am făcut un meci foarte bun. E clar că trebuie să felicit băieții pentru rezultat, nu pentru jocul prestat. Am fost conduși în zece oameni, ceea ce ne dă de gândit. Victoriile aduc victorii și sperăm să avem și în Liga Națiunilor, dacă jucăm prost, tot același rezultat. Sperăm să învingem și Finlanda. Chile este o echipă extraordinară, chiar dacă i s-a luat din merite. Trebuie să analizăm foarte bine acest meci și să nu mai avem momente de acest gen, în care o


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.