Sport

Infantino, acuzat de trafic de influență

Ziarul de Vrancea
25 apr 2020 912 vizualizări

Cotidianul „La Tribune de Geneve” susține că actualul președinte al FIFA ar fi intervenit la procurori pentru mușamalizarea unui caz legat de abuz în serviciu în momentul în care era jurist șef la UEFA

Gianni Infantino, președintele Federației internaționale de fotbal (FIFA), ar fi intervenit pe lângă procurorul gen eral elvețian pentru a opri o anchetă care-l vizează, a afirmat luni cotidianul elvețian La Tribune de Geneve. Ministerul public al Confederației (MPC) a început să anchetez la începutul anului 2016, puțin după alegerea lui Infantino la conducerea FIFA, atribuirea de către acesta a unui contract de drepturi TV unei firme offshore, în condițiile în care el încă era juristul șef al UEFA.Potrivit La Tribune de Geneve, Infantino, „îngrijorat” din cauza acestei anchete, i-a scris prietenului său din copilărie, Rinaldo Arnold, devenit procuror în Haut-Valais, regiune din care amândoi sunt originari. „Voi încerca să explic MPC că este în interesul meu ca totul să fie lămurit cât mai repede, să se spună că nu am nicio legătură cu această afacere”, a scris el, într-un e-mail citat de acest cotidian. Arnold contribuise deja la organizarea unei prime întâlniri între procurorul general Michael Lauber și Infantino. Arnold i-a răspuns atunci lui Infantino: „Importantă e întâlnirea de peste două săptămâni. Dacă vrei, te pot însoți din nou.” Întâlnirea a avut loc pe 22 aprilie 2016, a indicat ziarul. Conținutul întâlnirii rămâne „misterios”, iar MPC „refuză să vorbească despre asta”, adaugă La Tribune de Geneve. Contactat de AFP, MPC nu a dorit să comenteze articolul. FIFA nu a reacționat până acum. Ea a afirmat întotdeauna că întâlnirile dintre Infantino și ministerul public au avut ca scop să arate că federația este „pregătită să colaboreze cu justiția elvețiană”. În noiembrie 2017, „după o a treia întâlnire informală” între Infantino și Lauber, MPC a pus capăt anchetei vizând contractul semnat de Infantino când era la UEFA. La Tribune de Geneve menționează de asemenea contacte telefonice repetate între procurorii elvețieni și avocații de la FIFA.”Se pare că procurorii au ajutat FIFA să-și formuleze cererile” ca reclamantă, scrie ziarul, adăugând că această atitudine pare incompatibilă cu datoria de imparțialitate a MPC Un raport al Autorității de supraveghere a parchetului elvețian (AS-MPC), citat la începutul lui martie de ziarul francez Le Monde și obținut de AFP, arată că un apropiat al lui Infantino ar fi încercat de asemenea să obțină informații confidențiale despre o anchetă vizând instanța, în iulie 2015, cu șapte luni înainte ca Infantino să fie ales președinte al FIFA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.