Sport

Înecarea la mal

Ziarul de Vrancea
2 dec 2019 960 vizualizări

La Campionatul Mondial de handbal feminin, România a condus Muntenegru cu 21-17, dar a pierdut cu 26-27 după un catastrofal sfert de oră final

Naționala de handbal feminin a României a fost învinsă, ieri. de selecționata Muntenegrului, scor 26-27 (12-11) în grupa C a Campionatului Mondial. Cu 11 goluri, Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a României. Naționala României a condus la pauză cu un gol și în repriza a doua cu 21-17, dar muntenegrencele au reușit să egaleze și să apoi să câștige meciul.

Tricolorele au suferit a doua înfrângere la acest Mondial și riscă să rateze calificarea în grupele principale ale competiției. România a reușit 45 de minute excelente, însă ultimul sfert de oră al partide a fost catastrofal și a înclinat decisiv balanța. În prima repriză, echipa antrenată de Tomas Ryde s-a aflat la cârma jocului după ce a fost condusă cu 0-2, fiind de mai multe ori în avantaj de două goluri pe tabelă, 6-4, 7-5, 8-6, iar la pauză scorul era de 12-11 pentru România. În prima parte a reprizei secunde, România a jucat excelent și a profitat de slăbiciunile adversarului, desprinzându-se la 21-17, dar apoi a urmat o morișcă a greșelilor, tehnice și tactice, în apărare și atac, atât ale jucătoarelor, cât și ale staff-ului tehnic, iar Muntenegru, antrenată de suedezul Per Johansson (ex-CSM București) și de Adrian Vasile (actualul antrenor principal al echipei CSM București), a înscris șapte goluri consecutive, conducând cu 24-21. România a încercat o revenire în finalul partide și a sperat la un egal, dar a pierdut cu 26-27. Golurile tricolorelor au fost marcate de Cristina Neagu (11), Gabriela Perianu (4), Elena Dache (4), Aneta Udriștioiu (3), Crina Pintea (2), Ana Maria Iuganu (2). Antrenorul naționalei de handbal feminin a României, Tomas Ryde, s-a declarat nemulțumit de rezultat, dar satisfăcut de evoluția jucătoarelor, subliniind că acum cel mai important este meciul de vineri cu Ungaria. „Am făcut un meci mai bun, începem să arătăm din ce în ce mai bine, nu avem o structură de echipă atât de bine pusă la punct încât să fie capabilă să joace atât în superioritate cât și în inferioritate la fel de bine, nu am profitat de astfel de momente și asta a înclinat balanța în favoarea lor. Toată lumea a arătat spirit de luptă astăzi, a fost un joc foarte frumos pentru spectatorii neutri. Sigur că nu pot fi mulțumit cu rezulatul, dar sunt satifăcut de ce au făcut jucătoarele mele, trebuie să ne revenim ca să pregătim întâlnirea contra Ungariei”, a declarat Ryde. „O înfrângere la limită, după un meci bun făcut de noi. Luăm lucrurile pozitive din partida de azi, și ne concentrăm deja pe meciul decisiv de vineri! Hai România”, a scris Cristina Neagu pe Facebook.

Per Johansson, selecționerul Muntenegrului, a declarat că victoria contra României s-a datorat celor 10-12 minute bune ale echipei sale din finalul meciului. Fostul antrenor de la CSM București a avut cuvinte de laudă pentru naționala României: „Portarii lor de mare valoare au fost la înălțime, Neagu a jucat la un nivel pe care foarte puține jucătoare din lume îl au. În primul rând vreau să îl felicit pe colegul meu suedez și pe fosta mea jucătoare, Aneta, pentru un meci foarte bun, nu am subestimat România pentru că ne-am dat seama că este ultima lor șansă de a arunca moneda în aparat și am tratat partida corespunzător. Ne-au supus unei presiuni uriașe, portarii lor de mare valoare au fost la înălțime, Neagu a jucat așa cum o știm, la un nivel pe care foarte puține jucătoare din lume îl au” a spus selecționerul Muntenegrului. Per Johansson a antrenat-o pe CSM în două rânduri, în 2017 și 2018, când bucureștencele au câștigat de fiecare dată medaliile de bronz în Liga Campionilor.

În alt meci din grupă, Spania a surclasat Kazahstanul cu 43-16. În cel de-al treilea meci al grupei, Ungaria a învins Senegal cu 30-20. Clasamentul grupei C: 1.Spania – 8 p; 2. Muntenegru – 8 p; 3. România – 4 p; 4. Ungaria – 2 p; 5. Senegal – 0 p: 6. Kazahstan – 0 p.

Obiectivul olimpic, aproape compromis

Meciul de vineri cu Ungaria este decisiv pentru calificarea tricolorelor în grupele principale, însă această calificare, destul de improbabilă, nu ajută prea mult fetele lui Tomas Ryde și Costică Buceschi. Învinsă de Spania și Muntenegru, echipa României va intra în grupa principală II cu zero puncte, urmând a susține, foarte probabil, echipele Rusiei, Suediei și Japoniei. Reamintim, numai câștigătoarea titlului se califică direct la Jocurile Olimpice, dar primele opt clasate au șansa turneelor preolimpice din primăvara anului viitor. Aceasta ar însemna clasarea cel puțin pe locul IV în grupa principală, adică un veritabil tur de forță, două sau chiar trei victorii. Să batem noi Ungaria, și mai vedem!

Rezultatele de ieri în grupa B: Coreea de Sud – Australia 34-17; Franța – Germania 27-25; Danemarca – Brazilia 24-18.Clasament: 1. Coreea de Sud – 7 p; 2. Germania -6 p; 3. Franța – 5 p; 4. Danemarca – 5 p; 5. Brazilia – 1 p; 6. Australia -0 p.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.