Sport

Încă o pauză forțată

Ziarul de Vrancea
16 feb 2018 750 vizualizări

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de tenis de la Doha, însă a abandonat, deoarece a suferit o tendinită la un deget * ea nu va reveni pe teren înainte de turneul de la Indian Wells și rămâne pe locul II în clasamentul WTA

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de tenis de la Doha, însă drumul ei s-a oprit aici întrucât, la puțin timp după victoria ei în sferturile de finală  în fața americancei Catherine Bellis, a anunțat că se retrage. Ea a acuzat dureri în timpul partidei și a efectuat o investigație: "RMN a arătat că am fluid și o tendinită la cel de-al patrulea deget. Trebuie să am grijă de el și să mă gândesc la sănătate mai întâi. Cu siguranță, nu voi mai juca nimic până la Indian Wells. Voi decide înainte de Indian Wells dacă voi juca. O să văd dacă mă voi putea recupera până la Indian Wells", a declarat Simona, care era înscrisă și la turneul de la Dubai, de săptămâna viitoare. "Sunt surprinsă că am putut juca trei meciuri și să le câștig. Am simțit durere în fiecare zi, așa că nu a fost ușor să mă descurc. Nu am avut suficient timp să mă recuperez înainte de acest turneu, dar azi a fost prea mult și am decis să mă opresc", a mai precizat sportiva care a învins-o, ieri, cu scorul de 6-0, 6-4, pe americana Catherine Bellis (48 WTA). Evoluția româncei a fost oscilantă în partida cu Bellis, un meci pe care l-a controlat în prima sa parte, dar pe care și l-a complicat în setul secund. Cu o evoluție ofensivă, Simona Halep a șters marginile laterale ale terenului cu mingi trimise precis. Bellis nu s-a descurcat nici la mingile lungi, nici la cele primite pe rever, însă a profitat de momentele în care concentrarea adversarei ei s-a diminuat. Bellis nu a arătat calități sau lovituri deosebite, dar s-a agățat de meci, s-a apărat și a luptat până aproape de final, însă "contribuția" Simonei Halep la setul secund strâns a fost importantă. Meciul a început cu trei game-uri echilibrate, toate câștigate de Halep. Românca a obținut break-ul în primul, a avut ceva emoții, în al doilea, când a fost egalată de la 40-0 și a câștigat un al treilea de aproximativ 10 minute, cu opt egalități, la a cincea minge de break. Următoarele trei jocuriri au mers repede, dar tot în contul Simonei Halep au intrat. Ea a reușit, astfel, în 31 de minute, al doilea "6-0" la Doha, după cel din meciul cu Ekaterina Makarova, din turul II. După un al șaptelea game câștigat consecutiv, cu un nou break, de sportiva română, Bellis a reușit să puncteze pentru prima dată, cu rebreak, și să ia conducerea cu serviciul, 2-1. Evoluția mai puțin atentă a Simonei Halep a continuat și, după ce a egalat la 2, a ratat patru mingi de break, între care un 0-40. A urmat un 40-0 neconcretizat, dar a salvat vreo șase mingi break și a egalat la trei, într-un alt joc lung, de aproape 12 minute. Simona a obținut imediat break-ul, dar cu două greșeli incredibile din apropierea fielului, a readus-o în joc pe adversară. Cu o agresivitate nervoasă, Halep a făcut rebreak și a închis apoi partida, cu 6-4, după o oră și 22 de minute. Înainte de ultimul game al meciului, ea a cerut asistența antrenorului Andrei Pavel.

În semifinale, Simona ar fi trebuit să joace  cu spaniola Garbiñe Muguruza (4 WTA), care a dispus cu scorul de 3-6, 6-1, 6-4, într-o oră și 54 de minute, de jucătoarea franceză, Caroline Garcia, scor 3-6, 6-1, 6-4.  De asemenea, Simona a pierdut, deocamdată, șansa de a reveni pe prima poziție a clasamentului WTA, întrucât într-o altă partidă din sferturi, actualul lider mondial, Caroline Wozniacki, a învins-o cu 7-6, 6-3 pe germana Angelique Kerber.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.