Sport

În drum spre finală

Ziarul de Vrancea
27 mai 2021 731 vizualizări

Sorana Cîrstea a eliminat-o și pe Zhang Shuai și va susține semifinala de la Strasbourg cu Iulia Putințeva *tragere la sorți infernală pentru românce la Roland Garros *din calificări, doar Irina Bara mai are șanse la tabloul principal

 După ce a eliminat-o pe Venus Williams, Sorana Cîrstea (61 WTA) obținut o nouă victorie de prestigiu la turneul WTA 250 de la Strasbourg. Ea a dispus de o manieră foarte clară, scor 6-2, 6-1 de puternica chinezoaică Zhang Shuai (45 WTA) și a „plonjat” în semifinalele turneului. Sorana ar fi trebuit să joace în sferturi cu Bianca Andreescu, dar jucătoarea canadiană s-a retras din competiție după ce a câștigat meciul ei din optimi. Astfel, sportiva din Târgoviște trece direct în semifinalele turneului alsacian, unde o va întâlni pe kazaha Iulia Putințeva (43 WTA), care a dispus în sferturi cu 6-3, 6-3 de poloneza Magda Linette (48).Celelalte meciuri din sferturi au fost: Barbora Krejicikova (Cehia) – Ekaterina Aleksandrova (Rusia) 7-6, 6-1; Jule Niemeier (Germania) – Arantxa Rus (Spania) 6-4, 6-1.

*Tragere la sorți infernală pentru jucătoarele române calificare pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros. Irina Begu (74 WTA) va juca în primul tur cu americanca Serena Williams, iar învingătoarea acestui duel ar putea juca în meciul următor cu Mihaela Buzărnescu (173), care o întâlnește la debut pe olandeza Arantxa Rus (85). Mai rău chiar decât Irina a nimerit Patricia Țig (63 WTA), care o va înfrunta pe a doua favorită, japoneza Naomi Osaka. Câștigătoarea confruntării va evolua apoi cu Ana Bogdan (102 WTA) sau cu o jucătoare venită din calificări. Sorana Cîrstea va evolua în primul tur cu britanica Johanna Konta (20 WTA).

*În calificări, România a mai pierdut două jucătoare.Monica Niculescu a abandonat în meciul cu columbianca Maria Camila Osorio, în setul II la scoul de 3-6, 3-4, iar Jaqueline Cristian a fost învinsă clar de ucraineanca Anhelina Kalinina, scor 4-6, 2-6 în 77 de minute. În turul trei al calificărilor a mai rămas doar o româncă, Irina Bara (122 WTA) , care o va întâlni astăzi pe poloneza Magdalena Frech (153).

*Sârbul Novak Djokovic, favorit principal, spaniolul Rafael Nadal, cap de serie nr. 3, și elvețianul Roger Federer, favorit nr. 8, vor evolua pe aceeași parte a tabloului principal la turneul de la Roland Garros, conform tragerii la sorți de ieri. Djokovic îl va întâlni în primul tur pe americanul Tennys Sandgren, Nadal îl va avea adversar pe australianul Alexei Popyrin, iar Federer va juca împotriva unui sportiv venit din calificări. Pe cealaltă jumătate de tablou, rusul Daniil Medvedev, cap de serie nr. 2, va juca în runda inaugurală cu sportivul din Kazahstan Aleksandr Bublik. Dominic Thiem, cap de serie nr. 4, va evolua cu spaniolul Pablo Andujar, iar favoritul nr. 5, grecul Stefanos Tsitsipas, îl va întâlni pe francezul Jeremy Chardy.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.