Sport

În anticamera legendelor

Ziarul de Vrancea
20 feb 2018 711 vizualizări

Lindsey Vonn a ratat ultima șansă de titlu olimpic la coborâre după o carieră prodigioasă, iar norvegianca Marit Bjørgen a devenit cea mai medaliată sportivă din istoria olimpiadelor albe

Ania Caill,singura reprezentantă a României în concursul feminin de schi alpin, și-a încheiat evoluția la Jocurile Olimpice de la PyeongChang cu un loc 28 obținut în proba de coborâre. Sportiva în vârstă de 22 de ani, stabilită în Franța, a încheiat cursa în 1:45,06, la 5,84 secunde de câștigătoare. Medalia de aur a revenit italiencei Sofia Goggia, aceasta fiind urmată de Ragnhild Mowinckel (Norvegia și de vedeta Lindsay Vonn (SUA). "Este trist. Aș vrea să pot continua, mă distrez atât de mult și îmi place ce fac, dar corpul meu nu cred că va mai funcționa la același nivel și peste patru ani. În timpul competiției de la Soci, eram pe canapea urmărind Jocurile Olimpice după a doua operație. Am avut multe suisuri și coborâșuri, în general coborâșuri, în acea perioadă. Însă totul a meritat." a spus Lindsey Vonn. Medaliata cu aur, Sofia Goggia a avut numai cuvinte de laudă despre rivala sa. "Lindsey este o mare sportivă, cal mai mare schioare din istorie, o persoană grozavă și o femeie grozavă. Este întotdeauna o onoare să participi la aceeași cursă cu ea. E și distractiv.", a spus italianca la finalul cursei.

O performanță deosebită a realizat schioara norvegiană Marit Bjørgen, deși nu a luat medalia de aur. A câștigat bronzul cu echipa Norvegiei de sprint pe schiuri, împreună cu colega ei, Maiken Falla și a devenit cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă, cu 14 medalii, depășindu-l pe compatriotul său de la biatlon Ole Einar Bjørndalen. Marit Bjørgen, în vârstă de 37 de ani, are șapte medalii de aur, patru de argint și trei de bronz la Jocurile Olimpice. Ea și-a început cariera olimpică în 2002, la JO de la Salt Lake City. Titlul a revenit Canadei (Kikkan Randall – Jessica Diggins), urmată de Suedia (Charlotte Kalla – Stina Nilsson). În varianta masculină, s-a impus Norvegia, urmată de Rusia și Franța. Românii Alin Florin Cioancă și Paul Pepene au ocupat locul 18.

Alți campioni: Germania – la bob 2 persoane (Româncele Maria Constantin și Andreea Grecu – locul 16); Brad Leman (Canada) – la schi acrobatic, cros; Norvegia (m) și Japonia (f) la patinaj viteză, concursul pe echipe.

Hochei masculin, sferturile de finală: Cehia – SUA 3-2 (prelungiri, suturi penalizare); Rusia – Norvegia 6-1; Canada – Finlanda 1-0; Germania – Suedia 4-3 (prelungiri)! Finala mică la hochei feminin: Finlanda – Rusia 3-2.

Clasamentul pe medalii: 1. Norvegia – (13-11-9); 2. Germania – (12-7-5); 3. Canada – (9-5-7); 4. Olanda – (6-6-4); 5. SUA (6-4-6); 6. Franța – (5-4-5).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.