Sport

Impactul S-S la Melbourne

Ziarul de Vrancea
20 ian 2019 626 vizualizări

Meciul care se va disputa astăzi după ora 10:00, la Melbourne, între Serena Williams și Simona Halep depășește ca importanță simplă optime de finală a unul turneu de Grand Slam, fiindcă se întâlnesc cea mai bună jucătoare de tenis a lumii și liderul mondial WTA

Însă acest meci nici nu poate fi tratat, cu o metaforă răsuflată, drept “adevărata finală”, fiindcă mai sunt pe baricade Svitolina, Kvitova și alte jucătoare redutabile. Serena vrea să pună capăt “interregn-ului” în tenisul feminin mondial după absența sa datorată maternității, situație gestionată în majoritatea timpului de românca din Constanța. Simona dorește, înainte de a se lăsa de tenis și a se dedica viitoarei sale familii, să ajungă, după spusele ei, și cea mai bună jucătoare în activitate din lume, nu mai liderul clasamentului WTA. Ea este conștientă că nu poate ajunge la palmaresul excepțional al Serenei, nici măcar la cel al lui Venus pe care a învins-o sâmbătă atât de categoric. Cea mai mică dintre surorile Williams dorește la Melbourne al 24-lea titlul de Grand Slam, cu care ar egala-o pe legendara Margaret Court. Confruntarea de la Australian Open dintre cele două “S” este tranșantă între regina “de jure” și regina “de facto”.

Până acum, Serena a lovit necruțător la AusOpen, cedând doar nouă game-uri  în trei meciuri. Însă nici Tatjana Maria, nici mândra Eugénie Bouchard, nici măcar copilița Daiana Iastremska nu pot fi considerate jucătoare care să țină piept uraganului din Michigan. Revenită în teren după o absență de peste trei luni, Simona a început șchiopătat turneul, cu o victorie la Kaia Kanepi, și-a oferit o doză de încredere în fața celui mai puternic “rising star, made in USA”, Sofia Kenin, și a reușit o evoluția cvasi-impecabile în fața lui Venus.  După 64 de săptămâni în fruntea topului mondial, poziția Simonei este puternic atacată. Eliminarea a două contracandidate în ziua de ieri, Angelique Kerber și Sloane Stephens, i-a adus doar speranța unei căderi numai jos de locul IV, însă poziția de lider este aproape imposibil de atins în cazul unui eșec contra Serenei. Cele patru “rivale”. Osaka, Svitolina, Pliskova și Kvitova stau la pândă.

Simona Halep mai are handicapul meciurilor directe, 1-8, în partidele cu marea ei rivală. Singura sa victorie datează din 2014, de la Turneul Campioanelor (un uluitor, 6-0, 6-2, urmat însă de un 3-6, 0-6 în finală) iar de atunci a mai pierdut de cinci ori.  “Fără antrenor și cu un nivel al condiției fizice încă neclar, jucătoarea română pare că are nevoie de un miracol, luni, dar miracolele în sport se întâlnesc mai des decât în viața reală. Halep nu pleacă în acest meci dinainte învinsă, doar nu este favorită”, se arată într-o analiză a agenției NewsRo. Iată de ce, și din partea Serenei și din partea Simonei, confruntarea de astăzi are o miză mai mare decât un simplu pas spre râvnitul trofeu de la Australian Open.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.