Sport

Îmbârligătură cu COVID

Ziarul de Vrancea
28 iul 2020 821 vizualizări

*jucătorul giurgiuvean Ljuban Crepulja a fost testat pozitiv și meciul Astra – CSU Craiova s-a amânat *finalul grupei play-off este compromis

Mijlocașul croat al echipei Astra Giurgiu, Ljuban Crepulja, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, astfel că meciul programat aseară, în etapa a IX-a a play-off-ului Ligii I, cu CS Universitatea Craiova a fost amânat, a declarat, pentru gsp.ro, președintele grupării giurgiuvene, Daniel Coman.”Meciul se amână. Vom urma protocolul impus. Acum vorbim cu LPF și cu DSP pentru a stabili pașii următori”, a spus Coman. Astra se înscrie astfel în rândul cluburilor din Liga I care au avut înregistrate cazuri de teste pozitive, ca Dinamo, CFR Cluj, Poli Iași, FC Botoșani și CSU Craiova. Liga I trebuie să se termne până la 3 august, data limită impusă de UEFA pentru anunțarea echipelor participante în cupele europene.Problema este că Ljuban Crepulja s-a arătat a fi simptomatic, iar jucătorii de la Astra trebuie să stea cinci zile în carantină

Acționarul clubului CS Universitatea Craiova, Mihai Rotaru, crede că meciul cu Astra nu se va mai disputa și consideră că ar fi normal ca echipa lui să câștige partida la masa verde, deoarece întâlnirea nu mai poate fi reprogramată. „Am înțeles că e un caz destul de grav, febră, convulsii musculare, din păcate s-a întâmplat. Noi am rămas pe loc, am avut o tenatativă să plecăm, după care ne-am dat seama că aici poate interveni DSP, am văzut că sunt abordări diferite în funcție de zona în care se află DSP. Rămânem pe loc pentru că dacă am fi plecat astăzi, puteam să ne trezim cu o programare pentru vineri și ar fi însemnat să ne întoarcem mâine înapoi. După Adunarea Generală a LPF, vom ști ce se întâmplă. Teoretic și șansele cele mai mari sunt ca acest meci să nu se mai dispute. Știm cu toții că nu există șanse să se joace acest meci ulterior datei de 3 august. Ne dorim în primul și în primul rând să jucăm pe teren, asta vrea Craiova, nu așteptăm pomeni, dar vom rămâne pe loc, vedem dacă se va juca acest meci, mâine după-amiază vom ști. Dacă nu se joacă, ne vom cere drepturile, vom vedea ce spun regulamentele, procedurile. Asta este o variantă, să câștige Craiova cu 3-0 la masa verde dar în momentul acesta cel mai bine este să gândim optimist, acest meci se va juca vineri”, a declarat Rotaru, la Digi Sport.

Și secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a admis faptul că meciul Astra - CSU Craiova ar putea să nu se mai dispute, în condițiile în care desfășurarea campionatului, în partea sa superioară, nu poate depăși data de 3 august. „La acest moment rămânem atașați obiectivului de a juca meciurile rămase de jucat din acest campionat și vedem după ce se închide ancheta epidemiologică ce decizie vom lua cu privire la acest meci, ce se va întâmpla cu el. Am încercat la UEFA să obținem o extindere a termenului, din păcate acea extindere nu a fost posibilă, nu am înțeles motivele. Este clar că pe 3 august trebuie să anunțăm echipele participante în ediția următoare a cupelor europene. Avem și noi discuții pe acest scenariu (n.r. - să existe un meci CFR Cluj - CSU Craiova pentru titlu), el la prima vedere nu are acoperire regulamentară și ca atare este un scenariu puțin probabil”, a declarat Ștefan, la Digi Sport. El a afirmat că meciul Astra Giurgiu - CS Univeristatea Craiova nu poate fi programat înainte de finalizarea anchetei epidemiologice, deoarece cazul lui Crepulja pare a fi simptomatic.

În acest moment, Craiova are 44 de puncte, iar CFR Cluj, 43, CFR mai are de jucat, în deplasare, cu FCSB, urmând a se juca meciul direct între cele două, la Craiova.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.