Sport

“Iartă-ne maestre pentru necuviință”

Ziarul de Vrancea
15 mai 2018 548 vizualizări

Peluza “Cătălin Hîldan” își cere scuze pentru lipsa de sportivitate manifestată de unii suporteri dinamoviști în timpul momentului de reculegere pentru Cristian Țopescu

Membrii peluzei Cătălin Hîldan și-a cerut iertare, ieri, după ce în urmă cu o zi, la meciul cu Juventus București, fanii dinamoviști nu au respectat momentul de reculegere în memoria lui Cristian Țopescu.  “Cristian Țopescu merita un moment cu adevărat de reculegere. Merita tăcerea noastră îndelungă, asemănătoare muțeniei pe care o trăiam pe vremea când ne ținea cu sufletul la gură, prin frazele lui lungi și bogate, la care nu puteai să adaugi nicio slovă și din care nu puteai scoate niciun cuvânt. Iartă-ne, Maestre! Ai fost singurul care ne făceai să vedem în culori imaginile televizoarelor noastre alb-negru. Cumințenia și decența marelui comentator merita atitudinea noastră cuviincioasă și cuminte”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook Peluza Cătălin Hîldan-Dinamo. Fanii prezintă și ceea ce s-a întâmplat înainte de startul jocului de marți, precizând că nerespectarea momentului de recupegere s-a produs din cauza unei confuzii: “La toate momentele de reculegere la care am participat pe stadioane, arbitrul a fluierat o singură dată, doar pentru a marca sfârșitul acelui moment, începutul fiind marcat de anunțul crainicului. Suporterii dinamoviști, convinși că momentul pios a fost încheiat, încep să aplaude, ca un semn al aprecierii față de marele comentator sportiv. Cineva care nu face parte din PCH (dar pe care ni-l asumăm ca suporter dinamovist) dă tonul unor scandări la adresa rivalilor. (Suporterii care la meciurile de acasă stau în zone diferite ale stadionului, la meciurile din deplasare sunt grupați în aceeași peluză). După câteva secunde, cei din peluză realizează greșeala și scandările se opresc brusc. Este din nou liniște deplină. Arbitrul fluieră a doua oară și toata lumea aplaudă în memoria lui Cristian Țopescu”.

PCH menționează că fanii nu ar fi trebuit să scandeze la adresa rivalilor, “după un moment de reculegere în memoria unui om care a fost legat profesional si afectiv de clubul din Ghencea”. “Odihnește-te în pace, Maestre! Și iartă-ne tuturor necuviința și lipsa de sportivitate!”. Formația Dinamo a învins, marți, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Juventus București, într-un meci contând pentru etapa a X-a a play-out-ului Ligii I.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.