Sport

Iar ne vin vikingii pe cap

Ziarul de Vrancea
1 mar 2020 850 vizualizări

Norvegia, Austria și Irlanda de Nord sunt adversarele tricolorilor lui Mirel Rădoi în grupa I din Divizia B a Ligii Națiunilor *

Ieri, a avut loc la Amsterdam, tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor UEFA, ediția 2020. Față de prima ediție, au intervenit oarecare schimbări în diviziile valorice, astfel că vor fi 16 echipe în Diviziile A, B și C și numai șapte în Divizia D.Datorită echilibrării acestor grupe valorice, echipa României va evolua în Divizia B, deși acum doi ani nu și-a câștigat grupa din eșalonul imediat inferior. Primele trei eșaloane vor avea patru grupe de câte patru echipe, iar Divizia D, o grupă de patru și una de trei. Câștigătoarele grupelor din Divizia A vor participa la turneul final al Ligii Națiunilor, în iunie 2021, care se va disputa într-una din țările calificate cu semifinale și finale. Câștigătoarele grupelor din Diviziile B, C și D vor promova în divizia superioară. Ultimele clasate în Diviziile A și B vor retrograda în divizia inferioară. Întrucât în Divizia D sunt doar două grupe, echipele retrogradate din Divizia C vor fi stabilite în urma unui play-out, în martie 2022.

Prin acord cu FIFA s-a admis ca două echipe din Europa să se califice la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar (2022) prin Liga Națiunilor. Din cele zece grupe ale preliminariilor clasice, se califică la turneul final câștigătoarele, în timp ce primele două cel mai bine clasate naționale în Liga Națiunilor (în afara celor calificate direct) se vor alătura selecționatelor de pe locul II într-un baraj de stabilire a ultimelor locuri europene.

Meciuri grele pentru tricolori

În urma operațiunii efectuate de fostul internațional olandez Raphael van der Waart, echipa României, care a fost în ultima urnă valorică a Diviziei B, va evolua în grupa I, alături de echipele Austriei, Norvegiei și Irlandei de Nord. Cu Norvegia, tricolorii s-au întâlnit oficial în preliminariile Euro 2020, ambele partide încheindu-se la egalitate (2-2 la Oslo și 1-1 la București). Austria ne-a fost adversară în preliminariile CM 2010, când tricolorii pregătiți de Victor Pițurcă au fost învinși la Klagenfurt cu 1-2, iar cu Răzvan Lucescu au remizat în Capitală, scor 1-1. În fine, Irlanda de Nord s-a intersectat cu România în preliminariile Euro 2016. Sub comanda lui Anghel Iordănescu, tricolorii au câștigat cu 2-0 la București și au făcut remiză albă la Belfast. Dintre jucătorii naționalei austriece, pregătită de germanul Franco Foda, remarcăm pe atacanții Marcel Sabitzer (Leipzig) și Lukas Hinterseer (Hamburg), precum și pe fundașul de la Bayern, David Alaba. Norvegia, condusă de pe margine de suedezul Lars Lågerbäck, are în componență vedeta europeană a momentului, Erling Haaland, Borussia Dortmund, 19 ani!), Martin Ødergaard (Real Sociedad) și Joshua King (Bournemouth). În fine, Irlanda de Nord (antrenor, Michael O‘Neill) are ca vedete pe Kyle Lafferty (Sunderland), Johnny Evans (Leicester) și căpitanul Scott Davis, coleg cu Ianis Hagi la Rangers.

Grupele Ligii Națiunilor

Divizia A: Olanda, Italia, Bosnia-Herțegovina, Polonia (grupa I), Anglia, Belgia, Danemarca, Italia (II), Portugalia, Franța, Suedia, Croația (III), Elveția, Spania, Ucraina, Germania (IV)

Divizia B: Austria, Norvegia, Irlanda de Nord, România (I), Cehia, Scoția, Slovacia, Israel (II), Rusia, Serbia, Turcia, Ungaria (III), Țara Galilor, Finlanda, Irlanda, Bulgaria (IV).

Divizia C: Muntenegru, Cipru, Luxemburg, Azerbaidjan (I), Georgia, Macedonia de Nord, Estonia, Armenia (II), Grecia, Kosovo, Slovenia, R.Moldova (III), Albania, Belarus, Lituania, Kazahstan (IV).

Divizia D: I.Feroe, Letonia, Andorra, Malta (I), Gibraltar, Liechtenstein, San Marino (II).

Datele de disputare ale meciurilor din grupe: 3-5 septembrie, 6-8 septembrie, 8-10 octombrie, 11-13 octombrie, 11-13 octombrie, 12-14 noembrie, 15-17 decembrie.

CAS

Rădoi:” Nu vroiam Austria”

Selecționerul Mirel Rădoi a declarat, ieri, după tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor, că nu ar fi dorit ca România să întâlnească Austria.”N-aș fi vrut Austria, cu celelalte echipe din prima urnă n-aș fi avut probleme. Mi se pare că Austria e o națională în formă. În rest, este o grupă echilibrată, o să facem tot posibilul să terminăm pe primele două locuri. Va trebui să încercăm să ne facem jocul indiferent de adversarul pe care-l întâlnim, cum am făcut și la tineret. În jocurile cu echipele nordice trebuie să evităm să ne măsurăm forțele cu ei”, a declarat Rădoi. Austria, posibilul adversar al României de la EURO 2020, dacă tricolorii vor obține calificarea în urma play-off-ului, s-a clasat pe poziția secundă în preliminarii, în urma Poloniei lui Lewandowski. Trupa condusă de Franco Foda a reușit să obțină o remiză o deplasarea din Polonia, 0-0, dar a pierdut jocul de pe teren propriu, 0-1.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.