Sport

Iama printre favorite

Ziarul de Vrancea
24 ian 2020 927 vizualizări

Simona Halep s-a calificat în optimile Australian Open, unde nu au ajuns Serena Williams, Naomi Osaka, Karolina Pliskova și Elina Svitolina * Adolescenta Cori Gauff s-a oprit în fața Sofiei Kenin, iar Ons Jabeur face istorie în tenisul maghrebian * Federer a reușit să întoarcă un tiebreak de la 4-8 la 10-8

Simona Halep s-a calificat, sâmbătă, pentru a cincea oară în optimile de finală ale Australian Open. Ea a învins-o clar pe jucătoarea kazahă Iulia Putințeva (38 WTA), scor 6-1, 6-4 pe arena care poartă numele legendarului Rod Laver. Sportiva rusă, născută la Moscova, dar reprezentând de o vreme Kazahstanul, are un joc variat presărat cu loburi și scurte. Ca și Simona, Iulia este o adeptă a jocului de pe linia de fund a terenului. Însă serviciul Iuliei utințeva este modestăl, iar punctele frumos câștigate sunt mixate cu greșeli comise cu ușurință. Fără bandajul purtat în partida anterioară la încheietura mâinii drepte, semn că accidentarea suferită în manșa inaugurală nu a fost serioasă, Halep a intrat concentrată pe teren, a depus efort încă de la început și a dictat ritmul. Jocul cu lovituri mai scurte al adversarei i-a venit ca o mănușă româncei, care a putut să-și direcționeze bine atacul. Jucătoarea română și-a păstrat calmul și precizia și atunci când Putințeva și-a ridicat nivelul jocului și a pus ceva probleme. Simona Halep are o evoluție în creștere la acest turneu, iar condiția ei fizică pare a fi ajuns la un nivel optim, după un început de sezon mai greu. Setul I a fost câștigat ușor de Halep, după 28 de minute, iar în setul al doilea, Putințeva și-a crescut nivelul., Cele două jucătoare și-au fructificat serviciul până la 2-2, când fostul lider WTA a reușit break-ul, dar Putințeva a răspuns cu rebreak, salvând o minge de 2-4. Sportiva română câștigat din nou pe serviciul rivalei, apoi a salvat două mingi de break înainte de a se desprinde la două game-uri pentru prima dată în acest set, scor 5-3. Jucătoarea din Constanța a păstrat acest avantaj până la final, impunându-se cu 6-4, după o oră și 18 minute de joc.

În fața Simonei a apărut în optimi belgianca Elise Mertens (17 WTA), care a învins-o cu 6-1, 6-7, 6-0 în două ore pe americanca Catherine Bellis (600 WTA). Belgianca de 24 de ani a fost semifinalistă la Melbourne în 2018, cel mai bun rezultat al ei la un turneu de Grand Slam. Halep s-a mai întâlnit de trei ori cu Mertens, câștigând două partide, scor 6-1, 6-2, în sferturi la Roland Garros și 6-0, 6-3, în optimi la Madrid, ambele în 2018. Jucătoarea belgiană i-a „furat” un trofeu româncei, după 3-6, 6-4, 6-3, în finala ediției 2019 a Qatar Open.

Multe evenimente și surprize s-au înregistrat în ultimele zile, la un turneu feminin care a pornit lin, fără „bombe”. A fost ultimul joc în circuit pentru Caroline Wozniacki (29 de ani), eliminată de tunisianca Ons Jabeur (5-7, 6-3, 5-7). Și apoi a început hecatomba favoritelor: mereu temuta Serena Williams, de șapte ori câștigătoare a turneului Australian Open, a fost învinsă de chinezoaica Wang Qiang (29 WTA), scor 4-6, 7-6, 5-7. Cea mai rapidă eliminare a Serenei Williams de la Australian Open din ultimii 14 ani. Apoi, „noua Serena”, americanca de 15 ani, Cori Gauff (67) a eliminat-o pe deținătoarea titlului, Naomi Osaka. Scor 6-3, 6-4 în 67 de minute, mult mai ușoară victorie a lui Cori, decât cea cu Sorana Cîrstea. Madison Keys, a zecea favorită, a pierdut în fața Mariei Sakkari (Grecia), scor 4-6, 4-6 pentru ca prima favorită de pe partea Simonei, Karolina Pliskova (2 WTA) a fost învinsă de rusoaica Anastasia Pavliucenkova (30) cu 6-7, 6-7. Spaniola Garbiñe Muguruza (32 WTA), într-o puternică revenire de formă, a trecut cu 6-1, 6-2 de Elina Svitolina (5 WTA), iar elvețianca Belinda Bencic, favorita nr. 6, a fost zdrobită de estona Anett Kontaveit (31WTA), scor 0-6, 1-6. Din zece jucătoare care alcătuiesc prima decadă a clasamentului mondial, au rămas în optimi doar patru: Ashleigh Barty (1), Simona Halep (3), Petra Kvitova (9) și Kiki Bertens (10).

 Ieri, în primele meciuri din optimi s-au înregistrat rezultatele: Petra Kvitova – Maria Sakkari 6-7, 6-3, 6-2; Sofia Kenin – Cori Gauff 6-7, 6-3, 6-0; Ons Jabeur – Wang Qiang 7-6, 6-1; Ashleigh Barty – Alison Riske 6-3. 1-6, 6-4. Celelalte partide, care se dispută azi sunt: Elise Mertens – Simona Halep, Anett Kontaveit – Iga Swiatek, Garbiñe Muguruza- Kiki Bertens și Angelique Kerber -Anastasia Pavliucenkova.

În turneul feminin de dublu o mai avem pe Monica Niculescu, care, împreună cu japoneza Misaki Doi, s-a calificat în optimi după victoria cu 6-2, 7-5 în fața perechii exclusiv japoneze Nao Hibino/Makoto Ninomiya și joacă astăzi cu surorile taiwaneze Chan. Raluca Olaru și slovena Dalila Jakupovic au avut un cuplu prea puternic în față, Timea Babos/Kristina Mladenovic (Ungaria/Franța) în fața căruia au cedat cu 5-7, 3-6. Iar la dublu masculin,echipa Jean-Julien Rojer / Horia Tecău a fost învinsă, scor 6-7, 6-4, 4-6 de perechea australiană Max Purcell/Luke Saville.

Din concursul masculin, reținem victoria greu obținută în turul III de către Roger Federer, scor 4-6, 7-6, 6-4, 4-6, 7-6, cu australianul John Milman (47). În „tiebreak-ul australian de la finalul setului decisiv, Millman a condus cu 8-4, dar „Fedex” a reușit șase puncte consecutive. Rezultatele primelor optimi: Milos Raonic (Canada) – Marin Cilic (Croația) 6-4, 6-3, 7-5; Novak Djokovic (Serbia) – Diego Schwartzman (Argentina) 6-3, 6-4, 6-4; Tennys Sandgren (SUA) – Fabio Fognini (Italia) 7-6, 7-5, 6-7,6-4; Roger Federer (Elveția) – Marton Fuchsovics (Ungaria) 4-6, 6-1, 6-3, 6-2. Celelalte meciuri: Gaël Monfils – Dominic Thiem, Daniel Medvedev – Stanislas Wawrinka, Andrei Rublev -Alexander Zverev, Rafael Nadal – Nick Kyrgios.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.