Sport

Horia ține steagul sus

Ziarul de Vrancea
6 sep 2017 474 vizualizări

Tecău s-a calificat în semifinalele US Open, la dublu masculin și la dublu mixt * Americancele fac ravagii în turneul feminin

Horia Tecău menține România în fazele avansate ale US Open, ultimul turneu din seria Grand Slam al anului. Într-o singură zi, Horia a susținut două meciuri grele, cu adversari redutabili și s-a calificat în semifinale, atât la dublu masculin cât și la dublu mixt.

Împreună cu partenerul său olandez, Jean-Julien Rojer, Tecău a învins perechea favorită nr. 4, Jamie Murray/Bruno Soares (Marea Britanie/Brazilia). Victoria a fost incontestabilă, cu 6-1, 6-2.  Învingătorii au reușit un as, au făcut trei duble greșeli, au avut 20 de lovituri direct câștigătoare și au comis doar 5 erori neforțate. Jamie Murray și Bruno Soares, favoriții numărul patru, au reușit patru ași, au comis șapte duble greșeli, nu au transformat nicio minge de break (din două create), au avut 20 de “winners” și au făcut 15 erori neforțate. Murray și Soares câștigaseră în fața perechii Tecău/Rojer în sferturi la Indian Wells, anul acesta, cu 7-6, 6-4. Tecău și partenerul său mai aveau o victorie în fața cuplului Murray/Soares, anul trecut, în sferturi la Cincinnati (ATP), cu 4-6, 6-2, 11-9. În penultimul act la US Open  Horia și Juuls vor înfrunta perechea principală favorită, Henri Kontinen/John Peers (Finlanda/Australia), care a dispus cu 6-3, 6-4 de americanii Nicholas Monroe și John Patrick Smith. Kontinen și Peers i-au învins pe Tecău și Rojer cu 6-4, 7-5, luna trecută, în optimi la Montreal. Kontinen și Peers au 2-1 în meciurile directe, după ce au câștigat anul trecut, în optimi, la Monte Carlo, cu 6-2, 6-3. Tecău și Rojer au învins anul acesta, la Dubai, în semifinale, cu 7-6, 6-3. În celelalte două sferturi s-au înregistrat următoarele rezultate: Feliciano Lopez / Marc Lopez (Spania) – Robin Haase / Matwe Middelkoop (Olanda) 6-4, 7-5; Bob Bryan / Mike Bryan (SUA) – Julien Benneteau / Edouard Roger-Vasselin (Franța)  6-3, 7-5.

La câteva ore după victoria de la dublu masculin, Horia s-a alăturat americancei Coco Vandeweghe pentru a-l înfrunta din nou pe Bruno Suares, care face pereche mixtă cu unguroaica Timea Babos. Meciul a fost mult mai greu, Timea și Bruno au ținut un break de start și au câștigat cu 6-4, Coco și Horia s-au impus în cel de-al doilea cu 6-1, iar în supertiebreak-ul decisiv au început mai slab dar s-au impus în final cu 10-7. La ediția de anul trecut, Coco Vandeweghe a jucat finala de dublu mixt la US Open alături de compatriotul său Rajeev Ram. Tot anul trecut, Tecău și Vandeweghe au pierdut finala de dublu mixt la Australian Open. Horia are un titlu de Grand Slam la dublu mixt, cucerit în 2012 la Australian Open, alături de altă americancă, Bethanie Mattek-Sands, și o finală, de asemenea, la Melbourne, jucată alături de indianca Sania Mirza.

 Și dacă l-a învins pentru a doua oară pe Soares, Horia va da piept în semifinală cu fratele mai mare al lui Andy Murray, Jamie, în parteneriat cu legendara Martina Hingis. Perechea helveto-britanică este prim favorita turneului și a învins în sferturi cuplul Abigail Spears / Juan Sebastian Cabal, scor 6-3, 2-6, 10-8. Celelalte sferturi: Chan Hao Ching / Michael Venus (Taiwan / Noua Zeelandă) – Gabriela Dabrowski / Rohan Bopanna (Canada / India) 4-6, 6-3, 10-8; Anastasia Rodionova / Oliver Marach (Australia / Austria) – Lucie Hradecka / Marcin Matkowski (Cehia / Polonia) 5-7, 6-4, 10-8. Coincidentă, toate meciurile s-au încheiat cu setul decisiv la 10-8.

* Americancele continuă să uimească la US Open: în primele două sferturi, Venus Williams (9 WTA) și Sloane Stephens s-au calificat în semifinale.   Venus Williams s-a impus în două ore și 34 de minute, cu scorul de 6-3, 3-6,7-6 în fața Petrei Kvitova (14 WTA)  și a ajuns pentru a 23-a oară în semifinalele unui Grand Slam. În penultimul act, ea va evolua cu compatrioata ei, Sloane Stephens (24 de ani), locul 83 WTA, care a trecut, în sferturi, cu 6-3, 3-6, 7-6, în două ore și 28 de minute, de letona Anastasija Sevastova (17 WTA). Venus Williams a jucat două finale de Grand Slam în acest an, la Australian Open și la Wimbledon și a ajuns în optimile de finală la Ronald Garros.  La US Open, a câștigat trofeul de două ori, în 2000 și 2001 și a ajuns ultima dată în semifinale în 2010. Totodată, la 37 de ani și 85 de zile, ea a devenit cea mai vârstnică jucătoare care ajunge în ultimul careu la un turneu major, după Martina Navratilova, care a disputat semifinalele la Wimbledon, 1994, la 37 de ani și 258 de zile.

* La masculin, s-au disputat primele două partide de simplu încheiate cu următoarele rezultate: Pablo Carreño (Spania, 19 ATP) – Diego Schwartzman (Argentina, 33) 6-4, 6-4, 6-2 și Kevin Anderson (Africa de Sud, 32) – Sam Querrey (SUA) 7-6, 6-7, 6-3, 7-6.

CAS

Simona rămâne a doua în lume

* Garbiñe Muguruza va fi noul lider mondial

Aseară în primul meci al reuniunii de la US Open, numărul 1 WTA, Karolina Pliskova, a fost învinsă în semifinale de Coco Vandeweghe, partenera de dublu a lui Tecău. Scorul final a fost de 7-6, 6-3 pentru Coco (22 WTA), care devine a treia jucătoare americană calificată semifinalele actualei ediții de US Open. În urma acestui rezultat, jucătoarea cehă va pierde de luni poziția de lider mondial, în favoarea spaniolei Garbiñe Muguruza. Simona Halep va rămâne pe poziția a doua în lume, în ciuda faptului că a fost eliminată chiar în primul tur la Flushing Meadows de Maria Șarapova


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.