Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Heleșteanu, director la Dinamo

Ziarul de Vrancea
27 iun 2018 632 vizualizări

Fostul arbitru Anton Heleșteanu va fi, de la 1 iulie 2018, noul director sportiv al FC Dinamo București, a anunțat Alexandru David, președintele Consiliului de Administrație al clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare.

"Dinamo reprezintă, pentru mine, împlinirea unui vis de adoslescent, mai exact de a face parte din clubul pe care-l admir și îl susțin. După un ciclu de cinci ani la FC Botoșani, unde cred că echipa din Moldova a realizat lucruri importante în fotbal și a ajuns până în cupele europene, mi-am dorit ceva mai mult, o provocare mai mare. Un mesaj pentru suflarea dinamovistă? Pentru mine, Dinamo este Corabia din poezia mea preferată a lui Esenin. După o viață de om, ea nu s-a scufundat, așa cum mulți au vrut în fiecare an", a declarat noul oficial. În vârstă de 48 de ani, fostul arbitru internațional și-a început cariera de conducător de club în urmă cu 10 ani, ca președinte executiv la FC Vaslui și a mai fost director general la FCM Tg. Mureș (2011-2013) și director sportiv la FC Botoșani (2013-2018). 

Sorți grei pentru craiovence

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va evolua în Grupa a II-a preliminară a Ligii Campionilor, din care mai fac parte HC Podravka Koprivnica din Croația, Muratpașa Antalya din Turcia și Zork Jagodina din Serbia, s-a stabilit în urma tragerii la sorți care a avut loc, ieri, la Viena. În fiecare dintre cele două grupe preliminare, echipa din urna I valorică evoluează cu cea din urna a patra, iar cea din urna a doua cu cea din a treia. Câștigătoarele acestor semifinale joacă între ele pentru locul în grupele Ligii Campionilor. Astfel, SCM Craiova va evolua cu Zork Jagodina, iar în cazul unui succes va întâlni câștigătoarea din meciul Podravka - Muratpașa, pentru un loc între cele mai bune 16 echipe al competiției. Meciurile vor avea loc în perioada 7-9 septembrie. În urma tragerii la sorți, s-a stabilit ca prima opțiune pentru organizarea turneului să o aibă Jagodina, a doua Podravka, iar a treia opțiune o are SCM.Craiova.

Milan, interzisă în Europa

Corpul de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) a decis ca gruparea AC Milan să fie sancționată cu interdicție de participare în Cupele Europene pe un sezon, pentru încălcarea regulamentelor UEFA cu privire la licențiere și la fair-play-ul financiar, informează uefa.com.“Clubul nu va putea participa la următoarea ediție de cupe europene pentru care se va califica în decurs de două sezoane (un sezon, fie 2018/2019, fie 2019/2010, în funcție de caliifcare)”, notează uefa.com. AC Milan poate contesta această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.  Clubul milanez a terminat pe locul 6 în Serie A și a obținut din punct de vedere sportiv prezența în grupele Ligii Europa, în sezonul 2018/2019.

Liber la alcool pe stadioane

Comitetul Executiv al UEFA a decis să permită vânzarea băuturilor alcoolice pe stadioane la meciurile din Liga Campionilor și Liga Europa. Forul european nu obligă cluburile să vândă băuturi alcoolice, iar aceasta activitate comercială se va face cu respectarea legislației locale și naționale. "Organizatorul meciului trebuie, atunci când definește politica de vânzare și distribuție înaintea fiecărui meci, să țină cont în mod corespunzător de profilul suporterilor care vor asista la partidă și de riscurile asociate", a explicat UEFA, potrivit căreia poate fi decisă "o interdicție sau o limitare a vânzării și distribuției băuturilor alcoolice", în funcție de context.

 

Cuper pleacă, Pizzi rămâne

Tehnicianul Hector Cuper nu mai este selecționerul Egiptului, după ce contractul său nu a mai fost prelungit. El conducea echipa din 2015. Sub conducerea lui, Egiptul a jucat finala Cupei Africii pe Națiuni, pierdută, scor 1-2, cu Camerun. Cupei a dus și echipa Egiptului la Cupa Mondială, după 28 de ani. În același timp, tehnicianul argentinian Juan Antonio Pizzi rămâne selecționer al Arabiei Saudite până după Cupa Asiei pe Națiuni din 2019. Juan Antonio Pizzi este selecționer al Arabiei Saudite din noiembrie 2017 și a condus naționala saudită la victoria contra Egiptului din grupa A de la Cupa Mondială.

Alertă cu bombă

Topos Congress Hotel din Rostov, înscris de FIFA ca hotel al Cupei Mondiale, a fost evacuat, marți seară, în urma unei alerte false cu bombă. Alte 16 restaurante și baruri din zonă au fost evacuate. Nicio echipă participantă la Cupa Mondială nu a fost cazată în acest hotel.  Hotelul a fost evacuat în jurul orei 20.00 GMT, alte 16 restaurante și baruri din zonă fiind evacuate. "În 26 iunie, poliția a primit mai multe apeluri referitoare la dispozitive explozive puse în mai multe locuri din Rostov-pe-Don. Poliția a făcut verificările necesare și nu a găsit dispozitive periculoase", a anunțat poliția locală, citată de Reuters. La Rostov-pe-Don au avut loc până acum patru meciuri la CM, următoarea partidă fiind programată luni.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.