Sport

Hațegan a dat rateuri

Ziarul de Vrancea
6 apr 2021 795 vizualizări

Arbitrului român i se reproșează două erori mari la meciul Manchester City – Borussia Dortmund (2-1). La prima, a fost corectat de VAR *același scor și în celălalt sfert al Ligii Campionilor, Real Madrid – FC Liverpool

Manchester City a învins, marți, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), pe Borussia Dortmund, în manșa I a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, meci arbitrat de o brigadă din România, cu Ovidiu Hațegan la centru.

În minutul 29, Hațegan a dictat penalti după un presupus fault al lui Emre Can (Dortmund) asupra lui Rodri. Totodată, centralul i-a arătat cartonașul galben jucătorului german. Românul a reacținat probabil la strigăturl de durere al jucătorului de la City. După consultarea VAR, care nu a relevat niciun contact, Hațegan a revenit și a acordat minge de arbitru. Can a rămas cu cartonașul galben primit după faza discutabilă, dar arbitrul nu l-a avertizat și pe Rodri, pentru simulare. În minutul 37, Bellingham (Dortmund) a ciupit un balon preluat greșit de portarul Ederson în afara careului mare și a marcat. Hațegan a considerat o intrare cu talpa a jucătorului de la Dortmund și i-a acordat cartonașul galben. Reluările nu arată un fault în atac, iar faza nu a fost verificată cu VAR. Belgianul Kevin De Bruyne ('19) a deschis scorul pentru echipa pregătită de Pep Guardiola, în urma unei erori a lui Emre Can, Borussia a egalat prin Marco Reus (84), servit de Erling Haaland, dar gazdele au smuls victoria în ultimul minut regulamentar, prin golul lui Phil Foden (90), din pasa lui Ilkay Gundogan, confirmat după arbitrajul video Borussia a mai fost aproape de gol prin Bellingham și Haaland, dar de fiecare dată portarul Ederson s-a opus. Și City a avut o șansă bună, însă Hitz l-a blocat pe Foden.

Într-un alt meci, Real Madrid a învins, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-0), pe Liverpool, prin golurile reușite de Vinicius Junior ('27, '65), Asensio ('36), respectiv, Salah ('51). Real a făcut un bun joc defensiv, în ciuda faptului că i-au lipsit ambii fundași centrali titulari, Sergio Ramos și Raphael Varane. Meciul s-a încheiat cu același scor ca în finala ediției 2018 a competiției, Realul fiind favorită acum la calificare. Partidele retur vor avea loc la 14 aprilie.”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.