Sport

Hasta la vista, Garbiñe!

Ziarul de Vrancea
26 oct 2017 725 vizualizări

Muguruza a părăsit Turneul Campioanelor de la Singapore după ce a fost învinsă de veterana Venus Williams * Simona Halep întâlnește astăzi, nu înainte de 14:30 pe Elena Svitolina în ultimul meci din grupă, după partida Caroline Wozniacki – Caroline Garcia *

Karolina Pliskova și Venus Williams sunt primele jucătoare de tenis calificate din Grupa Albă, în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore. Jucătoarea cehă Karolina Pliskova a câștigat grupa chiar dacă a pierdut clar, cu 3-6, 1-6, , după 66 de minute de joc, în fața letonei Jelena Ostapenko. Ostapenko a reușit singura sa victorie în competiție, dar a fost una de palmares, jucătoarea baltică neavând șanse de a prinde semifinalele.   Ostapenko a învins-o în premieră pe Pliskova, cea care câștigase primele două dueluri directe, în 2016 în turul al doilea la Cincinnati, cu 6-4, 6-1, și anul acesta, în turul al treilea la Australian Open, cu 4-6, 6-0, 10-8. Jucătoarea letonă a reușit nu mai puțin de 25 de mingi direct câștigătoare, față de 8 adunate de Pliskova, care a făcut 17 erori neprovocate, iar Ostapenko 14.

Meciul decisiv pentru calificare a adus o surpriză, Venus Willims (5 WTA) învingând-o pe spaniola Garbiñe Muguruza (nr. 2 mondial) cu

7-5, 6-4, într-o oră și 41 de minute. Cea mai mare dintre surorile Williams (37 ani), devine astfel a doua jucătoare care obține calificarea în semifinalele competiției din Grupa Albă. Venus Williams este cea mai vârstnică participantă la Turneul Campioanelor și singura dintre cele opt protagoniste care l-a și câștigat, în 2008. Garbiñe Muguruza, văzută de mulți drept principala favorită a turneului a părăsit întrecerea încă din faza grupelor și, în același timp, cursa pentru locul I WTA.  Karolina Pliskova (3 WTA) rămâne singura candidată cu șanse reale la locul ocupat în acest moment de Simona Halep. Ucraineanca Elina Svitolina, locul 4 WTA, are și ea șanse, însă mici, de a ajunge pe locul I. Totuși, Simona Halep nu poate coborî mai mult de locul 2 WTA după Turneul Campioanelor.

Un avantaj pentru Simona Halep este faptul că partida dintre ea și Svitolina va fi a doua din programul ultimei runde din Grupa Roșie, care se va desfășura astăzi. De la ora 11:00 se vor întâlni Caroline Wozniacki (6) și Caroline Garcia (8), după care (însă nu înainte de 14:30) va urma meciul Halep – Svitolina. În cazul în care Wozniacki se impune în primul meci, Simonei îi ajunge doar un set câștigat în partida cu Svitolina. Totodată, Wozniacki nu mai poate pierde primul loc în grupă, astfel încât daneza știe că va juca în semifinale cu Venus Williams.

În turneul de dublu, cele opt cupluri se înfruntă în meciuri eliminatorii. Primele două sferturi au fost: Timea Babos / Andrea Hlavackova (Ungaria / Cehia) – Andreja Klepac / Maria José Martinez (Slovenia / Spania) 6-3, 6-4; Chan Yung Jan / Martina Hingis (Taiwan / Elveția) – Anna-Lena Grönefeld / Kveta Peschke (Germania / Cehia) 6-3, 6-2.

* În turneul ATP pe la Viena, dotat cu premii totale în valoare de 2.035.415 euro,  perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer a fost învinsă, miercuri, de cuplul Oliver Marach (Austria)/Mate Pavic (Croația), scor 7-5, 5-7, 9-11 încă din primul tur. Tecău și Rojer, favoriții numărul patru ai concursului, au cedat după o oră și 53 de minute, în care au reușit trei ași și au comis cinci duble greșeli. Marach și Pavic au obținut victoria în ciuda celor zece duble greșeli. În urmă cu două săptămâni, Tecău și Rojer se impuneau în fața perechii austriaco-croate cu 7-6, 6-4 în sferturile turneului Masters de la Shanghai. La simplu, germanul Alexander Zverev, principalul favorit, s-a calificat în sferturi, grație victoriei cu 7-6, 6-4, înregistrată miercuri în fața francezului Gilles Simon, în turul al doilea al competiției.  Alte rezultate din optimi: Diego Schwartzman (Argentina) – Pablo Carreño (Spania) 5-7, 6-1, 6-1; Lucas Pouille (Franța) - Guillermo Garcia (Spania) 6-3, 7-6; Kyle Edmund (Marea Britanie) – Dennis Novak (Austria) 7-6, 6-7, 7-6; Jan-Lennard Struff (Germania) – Albert Ramos (Spania) 6-7, 6-2, 7-6.

* Jucătoarea română Mihaela Buzărnescu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ITF de la Poitiers (Franța). Miercuri ea a învins în 56 de minute cu 6-0, 6-3 pe italianca Jasmine Paolini.  Buzărnescu (29 ani, 89 WTA), a cincea favorită și-a luat revanșa în fața italiencei (21 ani, 135 WTA), victorioasă vara aceasta în meciul direct din finala turneului ITF de la Woking. În optimi, Mihaela a învins-o , ieri, cu 6-2, 6-1 pe rusoaica Anna Blinkova (141). În schimb, Monica Niculescu (100 WTA), a doua favorită a fost  eliminată în optimi, la aceeași competiție, după ce a pierdut cu scorul de 6-7, 3-6, meciul cu Belinda Bencic din Elveția (192 WTA) și riscă să iasă din prima sută a clasamentului mondial. La acest turneu a participat și Alexandra Dulgheru (190), care a fost eliminată în primul tur, cu scorul de 2-6, 2-6, de franțuzoaica Pauline Parmentier (82 WTA).

La dublu, Mihaela Buzărnescu alături de germana Nicola Geuer, s-a calificat în finală. În sferturi, cele două au trecut cu 7-6, 2-6, 10-8 de perechea Danka Kovinic / Katarzyna Piter (Muntenegru / Polonia), iar în semifinale au trecut cu 4-6, 6-3, 11-9 de echipa Oksana Kalașnikova/Marina Zanevska (Georgia/Belgia). ÎMonica Niculescu și Tereza Smitkova (Cehia) au fost învinse în sferturi de cuplul Belinda Bencic (Elveția)/Yanina Wickmayer (Belgia) cu 6-3, 2-6, 6-10.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.