Sport

Handbalul se grăbește

Ziarul de Vrancea
21 apr 2020 827 vizualizări

Dacă nu se prelungește starea de urgență, meciurile oficiale vor reîncepe pe 31 mai

Consiliul de Administrație al FR Handbal a decis, ieri, într-o videoconferință, că sezonul 2019-2020 din Liga Națională, masculină și feminină, se va termina „pe teren”,La ședința CA de miercuri s-au înregistrat 10 voturi pentru și patru împotrivă, astfel că meciurile de handbal se vor relua din 31 mai, cu restanțele la masculin dintre SCM Timișoara – HC Buzău (etapa a XXIII-a) și Potaissa Turda – Dinamo București (etapa a X-a). Urmează turneul cu trei etape incluse, între 9-11 iunie (gazdă nestabilită) și Turneul Final Four al Cupei României, în 24-25 iunie, la Constanța.

La feminin, primele meciuri ar urma să aibă loc în 5 iunie, cu ultimele două sferturi ale Cupei României, între CSM București – CSM Slatina și SCM Râmnicu Vâlcea – Dunărea Brăila, urmate de Turneul Final Four, în 6-7 iunie (gazdă nestabilită). Partidele rămase de jucat din Liga Națională vor avea loc mai întâi sub formă de turneu, între 10-12 iunie, iar apoi încă trei etape, în intervalul 15-21 iunie. La primul turneu, în 10 iunie, se va juca și restanța AHCM Slobozia – CSM București). Al doilea turneu va avea loc între 24-27 iunie, cu trei etape integrale și două restanțe (SCM Rm. Vâlcea – Gloria Buzău și Gloria Bistrița – CSM București). Pentru niciun turneu nu a fost stabilită gazda.

Barajul pentru promovare în Liga Națională va avea loc între 28-30 iunie, la feminin, respectiv între 27-29 iunie, la masculin. FRH a mai precizat că înaintea reluării competițiilor toate cluburile vor reface vizitele medicale, iar sportivii să aibă în plus și o examinare EKG. Forul național nu a făcut vreo referire și la testările sportivilor pentru noul coronavirus. De asemenea, următoarele ședințe de CA vor avea loc tot în sistem de videoconferință, prima programată fiind în 18 mai. Toate măsurile anunțate rămân valabile dacă nu se prelungește starea de urgență, care se încheie în 15 mai.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.