Sport

Handbalul în grea cumpănă

Corneliu Condurache
10 mai 2020 1666 vizualizări

*Conducerea FRH este condamnată să trimită lista echipelor europene până la 1 iunie ceea ce creează complicații în clasamente

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, ieri, pentru AGERPRES, că Federația Europeană de Handbal (EHF) a solicitat ca până la 1 iunie toate asociațiile naționale trebuie să trimită numele campioanelor, ceea ce înseamnă că întrecerile interne, atât la feminin cât și la masculin, este posibil să continue în acest sezon doar cu meciuri din a doua parte a clasamentului. „Pe 1 iunie cel târziu trebuie să comunicăm echipa campioană, pe 13 iulie, celelalte participante în cupele europene. Același lucru este valabil și pentru băieți și pentru fete, trebuie să transmitem numele campioanelor până pe 1 iunie. Da, ne-a stricat planurile această decizie, ne-ar fi plăcut să putem, ținând cont de situația actuală, să ne ducem până la 1 iulie, adică să terminăm sezonul competițional, dar asta este decizia EHF. Nu mai discutăm acum”, a declarat Dedu pentru AGERPRES. Întrebat dacă se va mai disputa vreun meci din actualul sezon, Dedu a spus: „Deocamdată, este posibil să se joace meciuri din partea de jos a clasamentului. Consiliul de Administrație va decide acest lucru. Nu știu în acest moment să vă dau date”.

Scandalul care a apărut în urma acestei decizii a pus lumea handbalului pe jar. Reprezentanții celor 13 echipe din Liga Națională de handbal feminin și ai celor 8 din liga secundă au susținut, ieri o videoconferință consultativă cu FRH, privind încheierea stagiunii 2019-2020. O decizie va fi luată de CA al FRH în 18 mai, dar astăzi emisarii cluburilor de primă ligă și-au exprimat dorința, 12 din 13, de a nu mai juca pe teren finalul stagiunii. Singura echipă care nu a „îmbrățișat” varianta a fost Gloria Bistrița, care ar dori încheierea stagiunii pe „modelul Ungaria”, fără titlu de campioană, dar cu clasamentul din sezonul trecut, când se afla pe podium.

Cert este că din variantele discutate se desprinde pentru prima dată cea de a nu mai reuni echipele în vederea disputării ultimelor etape, iar CA al FRH să decidă dacă și cum se vor acorda medaliile pentru 2019-2020. În acest moment, clasamentul este condus de SCM Râmnicu Vâlcea, urmată de CSM București, la egalitate, dar CSM cu un meci mai puțin disputat, contra lanternei clasamentului. Renunțarea la acest meci ar certifica titlul de campioană pentru SCM. Dacă se va disputa, aproape sigur va câștiga CSM și va trece în frunte. Pe podium se mai află Minaur Baia Mare.

Clasamentul la vârf, indiferent care va fi decizia de închidere a acestuia, este important nu pentru propriul palmares al echipelor, ci mai ales pentru că EHF care a cerut până la 1 iunie lista cluburilor participante în cupele europene. De asemenea, din cele opt cluburi de Divizia A reprezentate la videoconferință, jumătate ar dori să joace pentru retrogradare/promovare, o decizie urmând a fi luată și în această direcție, tot în 18 mai.Astăzi va avea loc o videoconferință similară pentru Liga Națională masculină. O decizie pentru ambele ligi ar urma să fie consfințită și în privința Turneului Final Four al Cupei României.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.