Sport

Handbalistul focșănean Mihăiță Miroiu, nominalizat pentru cea mai bună extremă dreapta a Ligii Naționale Masculine de Handbal, ediția 2019/2020

Ziarul de Vrancea
9 iun 2020 1683 vizualizări

Conform site-ului prosport.ro cea mai bună extremă dreapta a ediției de campionat 2019/2020, a Ligii Naționale Masculine de Handbal (LNMH), a fost desemnat macedonianul Goce Georgergievski (CSM București).

Macedonianul a obținut patru voturi, cu unul peste Robert Thalmaier (Potaissa) și Andrei Mihalcea (Steaua). Au mai fost nominalizați: Răzvan Gavriloaia (Dinamo), Ionuț Nistor (HC Dobrogea), Mihăiță Miroiu (CSM Focșani) și Alexandru Tărîță (CSM Bacău).

Opțiunile au fost exprimate de Constantin Ștefan, Horațiu Gal, Stephane Plantin, Djordje Cirkovic, Daniel Anca, Sandu Iacob, Gabriel Armanu, Pero Milosevic, Dalibor Cutura, Adrian Petrea, Raul Fotonea, Leonard Bibirig, Eliodor Voica și Bojan Butulija.​

Ante Kuduz a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului în Liga Zimbrilor. Cum arată echipa ideală, alcătuită de ProSport cu sprijinul celor 14 antrenori

Ante Kuduz, jucătorul echipei Dinamo, a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului 2019-2020 în Liga Zimbrilor. Interul stânga a făcut un sezon solid în Ștefan cel Mare, motiv pentru care a prins și naționala Croației, chiar dacă nu a fost reținut pentru ultimul Campionat European.

Ante Kuduz este jucătorul cu cele mai multe voturi în „Echipa ideală” 

Dinamo București a dominat sezonul 2019-2020, astfel că a obținut și patru pozițiii în echipa ideală. Ante Kuduz este jucătorul din Liga Zimbrilor cu cele mai multe voturi pentru „Cel mai bun 7”. De asemenea, croatul a fost inclus în ierarhia MVP de 11 din cei 14 tehnicieni care s-au regăsit pe banca tehnică la întreruperea sezonului. Apropo de „Echipa ideală”, lupta a fost foarte echilibrată la nivelul posturilor de extremă stânga, inter dreapta și extremă dreapta.

Dar iată care sunt superlativele în sezonul 2019-2020 în Liga Zimbrilor:

PORTAR: SAEID HEIDARIRAD (DINAMO)

Portarul iranian a fost una dintre marile vedete ale echipei Dinamo în acest sezon, iar opt dintre cei 14 antrenori l-au votat cel mai bun portar. Ionuț Irimuș a fost pe locul secund cu 4 voturi. Au mai fost nominalizați Makrem Missaoui (Dinamo) și George Șelaru (Dunărea Călărași).

EXTREMĂ STÂNGA: MILAN KOTRC (MINAUR)

Jucătorul ceh s-a dovedit a fi o achiziție foarte bună pentru Minaur, fiind unul dintre cei mai constanți jucători ai echipei, care în final a terminat pe locul 3. Kotrc a câștigat o bătălie foarte strânsă cu Alexandru Asoltanei (Dinamo) și Filip Marijanovic (Poli). Au mai fost nominalizați Nicușor Negru (Dinamo) și Chike Onyejekwe (CSM București).

INTER STÂNGA: ANTE KUDUZ (DINAMO)

Nominalizat și pentru echipa ideală a Ligii Campionilor, Ante Kuduz a primit 12 voturi din 14 posibile. Milos Dragas (Potaissa) și Irakli Chikovani (HC Dobrogea Sud) au mai fost nominalizați pentru postul de inter stânga.

CENTRU: KAMEL ALOUINI (DINAMO)

Jucătorul tunisian a făcut de toate pentru Dinamo în acest sezon. A dat goluri, a pus interii în valoare, a evoluat și în apărare. Alouini a primit 50% din voturile antrenorilor pentru postul de conducător de joc. Cristian Fenici a adunat patru voturi. Au mai fost nominalizați: Janja Vojvodic (Minaur), Ciprian Șandru (HC Dobrogea) și Henrique Teixeira (CSM București).

INTER DREAPTA: MARIUS SADOVEAC (POLI TIMIȘOARA)

Jucătorul echipei naționale a fost o mână sigură pentru Poli. Bănățenii au suferit însă mult din cazua problemelor financiare în acest sezon. Marius Sadoveac a câștigat cea mai „dură” bătălie pentru un post în „Echipa ideală”. El a primit patru voturi, iar Amine Bannour (Dinamo), Cristi Ghiță (Potaissa) și Dejan Malinovic (HC Dobrogea), câte trei. O nominalizare a mers la Javier Humet.

EXTREMĂ DREAPTA: GOCE GEORGIEVSKI (CSM BUCUREȘTI)

Macedonianul a obținut patru voturi, cu unul peste Robert Thalmaier (Potaissa) și Andrei Mihalcea (Steaua). Au mai fost nominalizați: Răzvan Gavriloaia (Dinamo), Ionuț Nistor (HC Dobrogea), Mihăiță Miroiu (CSM Focșani) și Alexandru Tărîță (CSM Bacău).

PIVOT: NEMANJA GRBOVIC (STEAUA)

Nemanja Grbovic a fost mai mereu printre oamenii de top ai Stelei în acest sezon, iar evoluțiile lui au fost apreciate ca atare de antrenori. Pivotul din muntenegru a primit cinci voturi, în timp ce Mamdouh Shebib (Dinamo) – trei. Au mai fost nominalizați Adrian Rotaru (CSM București), Gabriel Dumitru (Dunărea Călărași), Marius Mocanu (Dinamo) și Antonio Pribanic (Poli)

BEST DEFENDER: DAN SAVENCO (DINAMO)

Căpitanul echipei Dinamo a primit cinci voturi, el fiind urmat la acest capitol de coechipierul lui, Alireza Mousavi: 5-3 la voturi. Au mai primit nominalizări: Robert Militaru (CSM București), Nebojsa Simonic (HC Dobrogea) și Viorel Fotache (CSM București).

CEL MAI BUN TÂNĂR U23: LIVIU CABA (CSM BUCUREȘTI)

CSM București a promovat mai mulți tineri jucători în acest sezon, iar randamentul lor a fost apreciat. Liviu Caba a primit patru voturi, devansându-l pe Tudor Botea (Minaur) – 3 voturi. Au mai fost nominalizați: Teodor Pințoiu (Potaissa), Daniel Pop (Potaissa), Alexandru Andrei (HC Dobrogea), Dragoș Hanțaru (Dunărea Călărași), Aron Dedu (CSM București), Octavian Bizău (CSM București)

MVP: ANTE KUDUZ

În ceea ce privește desemnarea celui mai bun jucător, lucrurile au fost cât se poate de clare, Ante Kuduz nu a avut rival. Al doilea cel mai bun jucător a provenit tot de la Dinamo, este vorba despre Kamel Alouini. Cel mai bun român al sezonului și locul 3 în ierarhia generală este Cristian Fenici (Poli Timișoara). În Top 5 au mai pătruns Cristi Ghiță (Potaissa) – locul 4 și Alexandru Csepreghi (Minaur) – locul 5, MVP-ul de anul trecut. Pentru desemnarea celui mai valoros jucător, fiecare antrenor a avut opțiunea de a oferi un Top 3, pentru care am oferit următoarele punctaje: locul 1 (4 puncte), locul 2 (2 puncte), locul 3 (1 punct).

Marius Mocanu a fost MVP-ul în sezonul 2016-2017, iar un an mai târziu, acest premiu a fost câștigat de Sajad Esteki

Opțiunile au fost exprimate de Constantin Ștefan, Horațiu Gal, Stephane Plantin, Djordje Cirkovic, Daniel Anca, Sandu Iacob, Gabriel Armanu, Pero Milosevic, Dalibor Cutura, Adrian Petrea, Raul Fotonea, Leonard Bibirig, Eliodor Voica și Bojan Butulija.

La feminin, MVP-ul sezonului 2019-2020 este Cristina Neagu.

Text informații:prosport.ro 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.