Sport

Hamilton mai așteaptă

Ziarul de Vrancea
21 oct 2018 366 vizualizări

Finlandezul Kimi Räikkönen a spus “veto” câștigării titlului mondial de către britanic după cursa de Formula 1 de la Austin * totuși pilotul de la Mercedes are 70 de puncte avans și încă trei curse

Pilotul britanic Lewis Hamilton a ratat posibilitatea de a obține, duminică, al cincilea titlu de campion mondial în Formula 1 (al doilea consecutiv), după ce, plecat din pole position, a ocupat doar locul al treilea în Marele Premiu al SUA. Cursa de la Austin a fost câștigată de finlandezul Kimi Räikkönen de la Ferrari, urmat de olandezul Max Verstappen de la Red Bull, care a fost pe locul 18 la start. Pe locul al patrulea s-a clasat germanul Sebastian Vettel de la Ferrari, challangerul la titlu, iar al cincilea a fost finlandezul Valtteri Bottas de la Mercedes.  Lupta pentru titlul mondial va continua duminica viitoare, la Ciudad de Mexico. Hamiton are un avans de 70 de puncte, cu trei etape înaintea finalului sezonului.

Duminică, Hamilton a plecat din pole postion la Austin, însă a fost întrecut în primul viraj de Kimi Räikkönen, al doilea pe grilă. Liderul clasamentului piloților și-a recuperat poziția I, în turul al 22-lea din 56, când finlandezul de la Ferrari a intrat la boxe, pentru schimbul de pneuri. însă strategia cu două schimburi de pneuri, unică între piloții de frunte, nu a funcționat, Hamilton terminând al treilea, după un final incendiar și o luptă strânsă între primii trei clasați. Vettel a plecat de pe locul al cincilea al grilei, dar a ajuns pe 15, după un contact cu australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull. Ricciardo a abandonat în turul al nouălea, iar germanul de la Ferrari a recuperat terenul pierdut până pe locul IV. Astfel, Kimi Räikkönen a obținut al 21-lea succes în Formula 1, primul după peste cinci ani, din 17 martie 2013, când a câștigat MP al Australiei, ca pilot al Lotus. Pe locurile VI-X s-au clasat în ordine germanul Nico Hulkenberg, spaniolul Carlos Sainz jr, ambii de la Rénault, francezul Esteban Ocon de la Force India, danezul Kevin Magnussen de la Haas și mexicanul Sergio Perez de la Force India. Însă cursa de la Austin a avut și un epilog la masa verde. Kevin Magnussen și Esteban Ocon au fost descalificați pentru încălcarea regulamentului tehnic privind consumul de combustibil al monoposturilor lor. Comisarii FIA au descoperit că monopostul lui Magnussen a depășit consumul maxim prevăzut de regulament, de 105 kilograme de combustibil pe cursă. În cazul lui Ocon, monopostul său a depășit debitul maxim de carburant prevăzut de regulament, de 100 de kilograme/oră. Acest consum neregulamentar a fost depistat la mașina Force India doar în primul tur, ceea ce stârnit indignarea oficialilor echipei, care consideră descalificarea injustă, pentru că Ocon nu a beneficiat de niciun avantaj, debitul fiind corectat după primul tur. În urma deciziei comisarilor FIA, pe locul 8 a urcat al doilea pilot Force India, mexicanul Sergio Perez, iar pe locul 9 neo-zeelandezul Brandon Hartley de la Toro Rosso. Și suedezul Marcus Ericsson de la Sauber a intrat în puncte, urcând de pe locul XII pe X. Piloții sancționați pot face apel.

 

Clasamentul piloților: 1. Lewis Hamilton – 346 p; 2. Sebastian Vettel – 276 p; 3. Kimi Räikkönen – 221 p; 4. Valtteri Bottas – 217 p; 5. Max Verstappen – 191 p; 6. Daniel Ricciardo – 146 p.

Clasamentul constructorilor: 1. Mercedes – 563 p; 2. Ferrari – 497 p; 3.Red Bull – 337 p. .  Antepenultima etapă a CM de formula 1, Marele Premiu al Mexicului, va avea loc săptămâna viitoare.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.