Sport

Hamilton, aproape campion

Ziarul de Vrancea
6 oct 2018 579 vizualizări

Englezul de la Mercedes a câștigat cursa de la Suzuka și se apropie de al cincilea titlu suprem în Formula 1

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câștigat, ieri Marele Premiu al Japoniei, a XVII-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Hamilton, care se apropie de al cincilea titlu mondial din carieră, a fost urmat de coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas  și de olandezul Max Verstappen de la Red Bull. Germanul Sebastian Vettel de la Ferrari a terminat cursa abia pe locul șase.  Hamilton, cu al patrulea succes consecutiv, al 71-lea din carieră, Bottas și Verstappen și-au păstrat ordinea de pe grilă, în timp ce Vettel, plecat al optulea, a ajuns în câteva tururi pe locul IV, dar a fost retrogradat pe ultima poziție după un acroșaj cu pilotul olandez de la Red Bull. Germanul a recuperat apoi numai până la locul VI. Pe locul IV s-a clasat al doilea driver al Red Bull, australianul Daniel Ricciardo, plecat al 15-lea de pe la start, iar pe locul V s-a clasat finlandezul Kimi Räikkönen de la Ferrari .Pe locurile VI-X au încheiat în ordine cursa de la Suzuka mexicanul Sergio Perez de la Force India, francezul Romain Grosjean de la Haas, francezul Esteban Ocon de la Force India și spaniolul Carlos Sainz jr. de la Rénault. Cu patru etape înaintea finalului, Hamilton are un avantaj de 67 de puncte față de Vettel, în fruntea clasamentului piloților.

Clasamentul piloților: 1. Lewis Hamilton – 331 p; 2. Sebastian Vettel – 264 p; 3. Valtteri Bottas – 207 p; 4. Kimmi Räikkönen – 196 p; 5. Max Verstappen – 173 p; 6. Daniel Ricciardo – 146 p.

Clasamentul constructorilor: 1. Mercedes – 538 p; 2. Ferrari – 319 p; 3. Rénault – 92 p. Următoarea cursă, Marele Premiu  al SUA, va avea loc la Austin, la 21 octombrie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.