Sport

Hamilton, aproape campion

Ziarul de Vrancea
23 oct 2017 1779 vizualizări

Câștigând Marele Premiu al SUA la Formula 1, Lewis Hamilton mai are nevoie de o  victorie pentru a se încorona pentru a patra oară * echipa sa, Mercedes, a câștigat titlul la constructori

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câștigat, duminică, la Austin (Texas)  Marele Premiu al SUA, a XVII-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de germanul Sebastian Vettel și de finlandezul Kimi Räikkönen, ambii de la Ferrari. Hamilton și-a extins la 66 de puncte avansul în fruntea clasamentului piloților, fiind foarte aproape de a câștiga al patrulea său titlu mondial din palmares. Dacă Hamilton mai are de așteptat cel puțin o cursă pentru a se "încorona" campion, echipa Mercedes și-a asigurat al patrulea titlu mondial consecutiv la constructori, cu trei etape înainte de finalul sezonului. Hamilton a fost primul pe grilă, urmat de Vettel, Bottas, Ricciardo și Räikkönen. După start, Vettel l-a întrecut pe britanic înaintea primului viraj, dar nu s-a putut menține la conducere decât șase tururi. Liderul clasamentului piloților a revenit pe prima poziție după ce și-a depășit ușor rivalul cu ajutorul DRS și nu a mai cedat locul din frunte până la final.

Plecat de pe locul 16 al grilei de start, din cauza unei penalizări, olandezul Max Verstappen de la Red Bull l-a depășit cu câteva viraje înainte de final pe Räikkönen și a trecut linia de sosire al treilea. Însă olandezul a fost penalizat cu cinci secunde pentru depășirea limitelor pistei la atacul asupra finlandezului, astfel că a fost retrogradat pe locul IV, iar Räikkönen a urcat pe podium. Verstappen a mers la festivitatea de premiere, dar a fost informat de decizia comisarilor FIA și a părăsit supărat anticamera podiumului. Fostul președinte al SUA Bill Clinton l-a premiat pe Hamilton, iar multiplul campion olimpic Usain Bolt pe reprezentantul echipei Mercedes. Bolt a intervievat piloțiii după cursă, la festivitatea de premiere, și i-a făcut cadou lui Hamilton o pereche de pantofi sport de alergat. Pentru Hamilton, aceasta a fost cincea victorie la Austin, a noua în acest sezon și a 62-a din carieră.

Clasamentul cursei: 1. Lewis Hamilton (Mercedes); 2. Sebastian Vettel (Ferrari); 3. Kimi Räikkönen (Ferrrari); 4. Max Verstappen (Red Bull); 5. Valtteri Bottas (Mercedes); 6. Esteban Ocon (Force India); 7. Carlos Sainz jr (Rénault); 8. Sergio Perez (Force India); 9. Felipe Massa (Williams); 10. Daniil Kviat (Toro Rosso). Australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull a abandonat în turul 16, iar spaniolul Fernando Alonso de la Mclaren-Honda, în turul 25, ambii din cauza unor probleme tehnice.

Clasamentul general al piloților: 1. Lewis Hamilton – 331 p; 2. Sebastian Vettel – 265 p; 3. Valtteri Bottas – 244 p; 4. Daniel Ricciardo – 192 p; 5. Kimi Kimi Räikkönen – 163 p; 6. Max Verstappen – 123 p;

Clasamentul constructorilor: 1. Mercedes – 575 p; 2. Ferrari – 428 p; 3. Red Bull – 315 p.Următoarea etapă va avea loc în Mexic, duminica viitoare.

 

Verstappen scoate foc pe nări

Pilotul olandez Max Verstappen de la Red Bull a denunțat decizia comisarilor FIA de a-l penaliza cu cinci secunde la Grand Prix-ul SUA și de a-l priva de locul trei. "A fost o cursă frumoasă, dar cu aceste decizii stupide, ei omoară Formula 1. Există un idiot în această comisie care mereu ia decizii împotriva mea", a declarat Verstappen, în timp ce directorul echipei sale, Christian Horner, a calificat decizia drept "incredibil de severă". "Nu este bine pentru sportul nostru, pentru spectatori și telespectatorii cărora le-a plăcut ce au văzut, iar apoi au descoperit că cineva este alungat de pe podium. Sper că nu va mai veni nimeni la această cursă anul viitor, pentru că în aceste condiții Formula 1 nu are niciun sens", a mai adăugat Verstappen.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.