Sport

Halep nu simte presiune

Ziarul de Vrancea
26 ian 2018 623 vizualizări

Simona este relaxată înaintea finalei de mâine de la Australian Open, în timp ce Caroline Wozniacki este emoționată

Simona Halep afirmă că este relaxată și că nu simte presiunea finalei Australian Open. La rândul ei, Caroline Wozniacki spune că este emoționată și că presiunea mai mare a fost înaintea meciului din semifinale, cu Elise Mertens. "Mă simt OK. Sunt un pic obosită, bineînțeles, deoarece am petrecut multe ore pe teren. Dar mă simt bine, relaxată, nu am presiunea meciului. Am dormit mult. Acum, abia aștept să mă antrenez un pic, să simt mingea. Totul e bine, abia aștept să joc mâine, să mă bucur de timpul petrecut pe teren și să fiu concentrată pe mine însămi, deoarece este cel mai important lucru să-mi fac jocul", a declarat Halep, vineri, potrivit site-ului WTA. În comparație cu finala pierdută anul trecut, la Roland Garros, Halep spune că acum nu are nicio presiune.  "Este diferit, mă simt diferit, nu mai simt nicio presiune. Din punct de vedere emoțional, poate va fi la fel. Este un meci mare, dar încerc și simt că pot să-l tratez ca pe un meci normal. Dacă va fi să fie, bine, dacă nu, sunt sigură că, dacă voi munci ca până acum, voi mai avea astfel de oportunități în viitor. Am spus asta la Roland Garros  și sunt aici, din nou, într-o finală de Grand Slam”. Simona consideră că la finala pierdută în 2017 la Roland Garros a jucat maximum ce putea, nefiind pregătită pentru mai mult. "Acolo, chiar dacă toată lumea spunea că nu am riscat, că nu am luat punctele, aceea a fost limita mea în acel moment. În opinia mea, am făcut tot ce am putut în acel meci, dar nu am putuu mai mult din cauza emoțiilor și probabil din cauza jocului. Nu am avut bine întipărit în mintea mea că trebuie să risc sau să iau inițiativa. Acum sunt mai bună. Am lucrat la asta. Simt că nu mi-e frică să pierd. Refuz doar să pierd, Refuz să accept că ea poate fi mai bună la ceva împotriva mea pe teren. De aceea mi-am împins limitele foarte sus în fiecare meci pe care l-am jucat", a mai spus românca.

La rândul ei, Caroline Wozniacki a afirmat că este minunat că ea și Simona vor evolua pentru o miză atât de mare, locul I WTA și primul Grand Slam din carieră. "Sunt emoționată, mă simt bine. Cred că am fost mai nervoasă înaintea semifinalei. Cred că acolo a fost mai multă presiune pe mine și mult mai multe așteptări. Cred că, jucând mâine cu Simona, o jucătoare extraordinară, numărul 1 mondial, va fi o poveste amuzantă. Numărul 1 cu numărul 2, jucând una împotriva celeilalte pentru locul I WTA și pentru primul GS cred că e minunat. Acesta sunt momentele pentru care ne antrenăm, acestea sunt momentele pentru care ne pregătim în întreaga noastră carieră. O să merg în finală, o să lupt cu inima și sper să fie suficient", a declarat Wozniacki.

* Roger Federer s-a calificat, ieri, în finala Australian Open, după abandonul sud-coreeanului Hyeon Chung (58 WTA), în semifinale, la scorul de 6-1, 5-2, 30-30. Chung s-a accidentat la piciorul stâng și a decis să se retragă după 62 de minute de joc. Fără set pierdut până în ultimul act, Federer va disputa a șaptea finală la AusOpen, a 30-a din carieră. El a câștigat 19 titluri de Grand Slam, cinci la Melbourne, cinci la US Open, unul la Roland Garros și opt la US Open. n ultimul act, Federer îl va întâlni, duminică, pe jucătorul croat Marin Cilic (6 ATP), care l-a învins în semifinale, cu scorul de 6-2, 7-6 (4), 6-2, pe britanicul Kyle Edmund (49), în două ore și 18 minute. Elvețianul conduce cu 8-1 în întâlnirile directe cu Cilic. Ei s-au mai întâlnit anul trecut, în finala de la Wimbledon, când Federer s-a impus cu scorul de 6-3, 6-1, 6-4. Victoria lui Cilic s-a produs în semifinalele US Open din 2014, scor 6-3, 6-4, 6-4. Atunci, croatul a câștigat singrul său trofeu de Grand Slam din palmares.

* Perechea Timea Babos/Kristina Mladenovic (Ungaria/Franța), cap de serie numărul 5, a câștigat trofeul Australian Open la dublu feminin, după ce a învins, vineri, în finală, cu scorul de 6-4, 6-3, cuplul rus Elena Vesnina/Ekaterina Makarova, cap de serie numărul 2. Makarova și Vesnina au ratat ocazia de a câștiga toate cele patru turnee de Grand Slam, după ce s-au impus la Roland Garros în 2013, US Open în 2014 și la Wimbledon în 2017. Ele au mai pierdut finala Australian Open în 2014, în fața italiencelor Sara Errani și Roberta Vinci. Mladenovic a mai câștigat un GS la dublu feminin, Rolabd Garros, în 2016, în echipă cu compatrioata ei Caroline Garcia. Pentru Babos, acesta este primul trofeu la această probă, la un turneu "major".

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.