Sport

Halep nu părăsește podiumul

Ziarul de Vrancea
5 sep 2017 750 vizualizări

In urma eliminării Elinei Svitolina de la US Open, Simona nu poate coborî sub locul III în topul mondial * americancele sunt revelația turneului feminin de la Flushing Meadows * meci de poveste la băieți, cu Del Potro în rolul principal

În turneul feminin de simplu de la US Open o altă pretendentă la numărul 1 mondial a fost eliminată. Este vorba de ucraineanca Elina Svitolina (4-6, 6-1, 4-6), care a pierdut cu scorul de 6-7, 6-1, 4-6 în fața americancei Madison Keys (16 WTA), care a impresionat prin forța retururilor și printr-o apărare ireproșabilă. Ceea ce înseamnă că Simona Halep, în ciuda eliminării din primul tur la US Open, nu poate cădea mai mult decât un loc în clasamentul WTA și asta doar dacă jucătoarea cehă Karolina Pliskova, actualul lider mondial oficial, ajunge în finală. La ora actuală, singura jucătoare care are punctaj mai mare decât Simona în clasamentul “live” este spaniola Garbiñe Muguruza. Madison Keys va juca în sferturi cu  o adversară mai puțin așteptată. Kaia Kanepi din Estonia (418), care a ajuns în această fază după ce a depășit-o, cu 6-4, 6-4, pe rusoaica Daria Kasatkina (38 WTA). Estona de 32 de ani nu este o necunoscută, a fost numărul 15 mondial în 2012. În 2010, ea a mai atins faza sferturilor de finală, la US Open. O accidentare la tendonul lui Ahile i-a întrerupt cariera în 2012. Tot în reuniunea de luni seară s-au mai disputat partidele Karolina Pliskova (Cehia) – Jennifer Brady (SUA) 6-1, 6-0; Coco Vandeweghe (SUA) – Lucie Safarova (Cehia) 6-4, 7-6. Programul sferturilor: Karolina Pliskova – Coco Vandeweghe, Madison Keys – Kaia Kanepi, Venus Williams – Petra Kvitova, Sloane Stephens – Anastassija Sevastova. Interesant este faptul că în fiecare sfert de finală evoluează câte o jucătoare din SUA.

* În turneul masculin, Rafael Nadal și Roger Federer, marii favoriți s-au calificat în sferturi și sunt la câte un meci de a 38-a lor întâlnire directă. În optimi, Nadal l-a învins, cu scorul de 6-2, 6-4, 6-1, pe ucraineanul Aleksandr Dolgopolov (64 ATP), atingând pentru a șaptea oară faza sferturilor de finală în 13 participări la competiția de la Flushing Meadows, pe care a câștigat-o de două ori în cariera sa (2010 și 2013). Următorul adversar al campionului iberic va fi tânărul jucător rus Andrei Rublev (19 ani), revelația actualei ediții a US Open, care a făcut o nouă "victimă" printre favoriți, învingându-l cu 7-5, 7-6, 6-3 pe belgianul David Goffin, după ce trecuse în turul secund de bulgarul Grigor Dimitrov. Roger Federer, favoritul numărul 3, s-a calificat la rândul său în sferturile de finală după victoria în trei seturi, 6-4, 6-2, 7-5, înregistrată în fața germanului Philipp Kohlschreiber. Elvețianul de 36 de ani, aflat în cursa pentru câștigarea celui de-al șaselea său trofeu la US Open, se va lupta pentru un loc în semifinale cu argentinianul Juan Martin Del Potro (nr.24), care s-a impus în cinci seturi, 1-6, 2-6, 6-1, 7-6,  6-4, în fața austriacului Dominic Thiem. Înfruntarea dintre DelPotro și Thiem a fost meciul serii, revenirea lui “Delpo” fiind senzațională după maniera în care Thiem a câștigat primele două seturi. Meciul a durat trei ore și 35 de minute. Celelalte două sferturi sunt Sam Querrey – Kevin Anderson și Pablo Carreño – Diego Schwartzman.

Perechea Monica Niculescu/Hsieh Su Wei (România/Taiwan), cap de serie numărul 12, a fost eliminată dramatic, în optimile de finală ale probei de dublu. Monica și Su Wei au pierdut în două ore și 38 de minute în fața favoritelor numărul 5, Timea Babos (Ungaria) și Andrea Hlavackova (Cehia), scor 2-6, 7-6, 6-7. Babos și Hlavackova au început mai bine meciul, au câștigat primul set cu 6-2, iar în setul secund au condus cu 3-1, 4-2 și 5-3. Însă românca și chinezoaica au avut o revenire puternică și au câștigat trei game-uri consecutive. S-a ajuns în tiebreak unde Monica și Su Wei s-au impus cu 7-1. Setul decisiv a avut o istorie inversată. Cuplul Niculescu / Hsieh a condus cu 5-2, dar în cele din urmă a pierdut tot la tie-break.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.