Sport

Halep merge și la Cincinnati

Ziarul de Vrancea
15 aug 2021 701 vizualizări

Simona va juca în turul I cu poloneza Magda Linette, în timp ce Sorana Cîrstea se confruntă cu Jil Teichmann * Gabriela Ruse luptă și ea pentru un loc pe tabloul principal

*După eliminarea prematură din turneul „Rogers Cup” de la Montreal, Simona Halep va concura la cel de la Cincinnati, ultimul turneu important, de categorie WTA1000, înaintea US Open. Simona este cap de serie nr. 12 și va juca în primul tur cu poloneza Magda Linette (44 WTA). Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură dată, în 2019, în turul doi la Roland Garros, când s-a impus sportiva din Constanța. La Cincinnati, pe tabloul principal se află și Sorana Cîrstea (44 WTA) care va evolua în primul tur contra elvețiencei Jil Teichmann (65). Bilanțul întâlnirilor directe este de 3-1 pentru Sorana.

În calificări la Cincinnati se află și două românce. Irina Begu (76 WTA) a fost eliminată în primul tur de către canadianca Leylah Fernandez (70). Canadianca a câștigat cu 6-3, 6-3 în 72 de minute și o așteaptă în turul decisiv pentru accesul pe tabloul principal pe Gabriela Ruse (110 WTA). Aceasta, după evoluția modestă de la Cluj, a reintrat în mână și a trecut în primul tur de jucătoarea cehă, Tereza Martincova (61 WTA), scor 6-3, 7-5 în 85 de minute.

* Jucătoarea italiană Camila Giorgi (71 WTA) va juca în finala turneului WTA1000 de la Montreal, după ce a trecut în semifinale de americanca Jessica Pegula (30 WTA),scor 6-3, 3-6, 6-1.Adversara ei din finală va fi Karolina Pliskova (Cehia, 6 WTA) care a dispus de Arîna Sabalenka (4 WTA) cu scorul de 6-3, 6-4. Rezultate din sferturi: Sabalenka – Viktoria Azarenka (Belarus) 6-2, 6-4; Pliskova – Sara Sorribes (Spania) 6-4, 6-0; Giorgi – Cori Gauff (SUA) 6-4, 7-6; Pegula – Ons Jabeur (Tunisia) 1-6, 7-6, 6-0.

*Perechea Horia Tecău/Kevin Krawietz (România/Germania) a ratat, sâmbătă, calificarea în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Toronto. Românul și colegul său au fost învinși în semifinale de echipa croată Nikola Mektic/Mate Pavic, campioană olimpică, scor 6-7, 6-7. Meciul a durat o oră și 49 de minute. În tie-break-ul setului II, Horia și Kevin au condus cu 4-0 și 5-1, dar au pierdut cu 12-14. La simplu, finala este între americanul Reilly Opelka (32 ATP) și rusul Daniil Medvedev (2 ATP). Opelka l-a învins, surprinzător, pe grecul Stefanos Tsitsipas cu 6-7, 7-6, 6-4, iar Medvedev a câștigat cu 6-2, 6-2 în fața americanului John Isner.

Pentru participarea în semifinale, Horia Tecău și Kevin Krawietz vor primi 32.840 de dolari și 360 de puncte.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.