Sport

Halep a pornit cu temporizare

Ziarul de Vrancea
29 mai 2018 773 vizualizări

Simona a debutat victorioasă la Roland Garros, după un prim set pierdut în fața lui Alison Riske * Mihaela Buzărnescu a trecut în turul III, unde o așteaptă Svitolina * Sorana Cîrstea a învins-o pe Ostapenko

Amânat marți seara din cauza întunericului, ultimul meci din turul I al turneului de tenis de la Roland Garros, cel dintre liderul mondial, Simona Halep și jucătoarea americană  Alison Riske (83 WTA) s-a încheiat cu victoria normală a româncei, deși modul în care a abordat Simona primul set a dat de gândit. Suprinsă mereu de atacurile mai mereu tranșante ale jucătoarei de 27 de ani de peste Ocean, cu un prim-serviciu foarte ezitant, Simona s-a văzut condusă cu 0-5 în primul set. Câștigând primul său de serviciu, urmat de un break, Simona n-a putut evita pierderea setului cu 2-6, deși s-a enervat pe sine însăși și a dat cu racheta de pământ. După o scurtă pauză de vestiar, acea Simonă a fost dată uitării și pe terenul “Philippe Chatrier” a reapărut prima jucătoare din topul WTA, la cel mai bun nivel al ei. A schimbat strategia de joc, evitând raliurile, a scurtat punctele, a devenit mai agresivă și s-a impus entuziasmant în celelalte două seturi, scor 6-1, 6-1. Meciul a durat o oră și 34 de minute. În turul II, Simona se va confrunta cu o altă americancă, Taylor Townsend  (72 WTA), o stângace cu lovituri puternice, care a dispus cu 6-4, 6-2 de jucătoarea franceză Myrtille Georges (222).  Simona Halep a intalnit-o o singură dată pe Taylor Townsend, în 2017, la Cincinnati (turul I), unde a câștigat cu 6-4, 6-1. "Îmi place să joc pe acest teren, mereu sunt emoționată. M-am relaxat după primul set și apoi am putut să-mi fac jocul. Nu este nicio problemă că voi juca mâine, mă voi odihni și voi fi pregătită. Vreau să dau tot ce este mai bun, vreau să mă bucur de acest turneu", a declarat Halep, după meci la Eurosport. Din cauza amânării jocului din primul tur, Simona nu va beneficia de pauza de o zi dintre meciuri.

Dacă Simona Halep a fost ultima jucătoare română calificată în turul II, prima care a trecut în turul III a fost Mihaela Buzărnescu (33 WTA). Românca nu a avut niciun fel de problemee cu suedeza Rebecca Peterson (97 WTA), venită din calificări și a câștigat cu 6-1, 6-2. "Este o realizare incredibilă că am ajuns în turul trei la un Grand Slam, asta mi-am dorit și mă bucur că am reușit acest lucru la 30 de ani", a declarat Buzărnescu. Ea va avea o misiune, practic, imposibilă, în această fază, întrucât o va întâlni pe ucraineanca Elina Svitolina (4 WTA), care a învins-o cu 6-3, 6-4 de jucătoarea slovacă Viktoria Kuzmova. În schimb, Alexandra Dulgheru (159) a fost eliminată de estona Anett Kontaveit (24 WTA) chiar în ziua în care a împlinit 29 de ani. Scorul a fost 7-5, 6-2, după o oră și 37 de minute și Kontaveit va juca în continuare cu Petra Kvitova, care a învins-o cu 6-0, 6-4 pe spaniola Lara Arruabarrena.

La dublu, Sorana Cîrstea și-a învins într-un mod spectaculos partenera obișnuită, letona Jelena Ostapenko.Cuplul format din Jelena și rusoaica Elena Vesnina a câștigat cu 6-1 primul set al meciului cu Sorana și spaniola Sara Sorribes. Însă seturile următoare au fost adjudecate de echipa româno-spaniolă cu 6-3, 6-4, în ultimul set scorul ajungând la un moment dat 5-0 pentru echipa Soranei.. În turul al doilea, Sorana și Sara vor întâlni cuplul Svetlana Kuznețova / Lucie Safarova (Rusia / Cehia), care a câștigat cu 6-2, 6-4 meciul cu echipa Belinda Bencic / Marketa Vondrousova (Croația / Cehia). În schimb perechea Ana Bogdan / Olga Savciuk (România / Ucraina) a fost învinsă, scor 3-6, 6-3, 1-6 de cuplul Duan Yingying / Aliaksandra Sasnovici (China / Belarus). Să remarcăm și faptul că surorile Serena și Venus Williams au învins cu emoții perechea japoneză Shuko Aoyama /Miyu Kato, scor 4-6, 6-4, 6-1.

Turul II, feminin: Naomi Osaka (Japonia) – Zarina Dias (Kazahstan) 6-4, 7-5; Katerina Siniakova (Cehia) – Katerîna Kozlova (Ucraina) 6-7, 6-4, 6-4; Barbora Strycova (Cehia) – Ekaterina Makarova (Rusia) 6-4, 6-2; Madison Keys (SUA) – Caroline Dolehide (SUA) 6-4, 6-1; Iulia Putințeva (Kazahstan) – Jennifer Brady (SUA) 6-4, 6-3; Wang Qiang (China) – Petra Martic (Croația) 6-1, 6-1; Caroline Wozniacki (Danemarca) – Georgina Garcia (Spania) 6-1, 6-0.

În turneul masculin, doi favoriți au tremurat din greu până a se califica în turul III: Grigor Dimitrov (Bulgaria, 5 ATP) – Jared Donaldson (SUA, 57) 6-7, 6-4, 4-6,6-4, 10-8 (în patru ore și 22 de minute); Alexander Zverev (Germania. 3 ATP)  - Dusan Lajovic (Serbia, 60) 2-6, 7-5, 4-6, 6-1, 6-2 (trei ore și 28 de minute).

Turul II, masculin: Pablo Carreño (Spania) – Federico Delbonis (Argentina) 7-6,. 7-6, 3-6, 6-4; Marco Cecchinato (Italia) – Marco Trungelitti (Argentina) 6-1, 7-6, 6-1; Damir Djumhur (Bosnia) – Radu Albot (R. Moldova) 6-3, 6-3, 5-7, 1-6, 7-5; Julien Benneteau (Franța) – Leonardo Mayer (Argentina) 2-6, 7-6, 6-2, 6-3; Roberto Bautista (Spania) – Santiago Giraldo (Columbia) 6-4, 7-5, 6-2; Novak Djokovic (Serbia) – Jaume Muñar (Spania) 7-6, 6-4, 6-4; Pierre-Hugues Herbert (Franța) – Petr Polansky (Cehia) 6-3, 4-6, 6-2, 6-2; Jérémy Chardy (Franța) – Tomas Berdych (Cehia) 7-6, 7-6, 1-6, 5-7, 6-2 (     !); Fernando Verdasco (Spania) – Guido Andreozzi (Argentina) 6-3, 6-2, 6-2; Kei Nishikori (Japonia) – Benoît Paire (Franța) 6-3, 2-6, 4-6, 6-2, 6-2; Matteo Berettini (Italia) – Ernests Gulbis (Letonia) 6-2, 3-6, 6-4, 6-3; David Goffin (Belgia) – Corentin Moutet (Franța) 7


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.