Sport

Hai la ruși de vânzare!

Ziarul de Vrancea
12 sep 2018 517 vizualizări

Federația Română a mai naturalizat doi tineri sportivi cu perspective de medalii * un luptător provine din Daghestan și altul din Iacuția, în estul Siberiei

Zurab Kapraev și Nikolai Ohlopkov au primit ieri cetățenia română în cadrul unei ceremonii de depunere a jurământului la sediul Ministerului Tineretului și Sportului. Președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, spune că timpul va demonstra că nu s-a înșelat în privința celor doi sportivi, așa cum a fost cazul lui Albert Saritov medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. „Vreau să-i felicit pe cei doi proaspăt români. Așa cum nu m-am înșelat când l-am adus pe Albert Saritov și am obținut o medalie olimpică pentru luptele românești după o pauză de 24 de ani, așa va fi și acum cu cei doi tineri de mare perspectivă.  Îi vom avea pentru următoarele două cicluri olimpice și sper să rămână ca tehnicieni după terminarea activității sportive. Școala rusească este cea mai bună din lume și noi trebuie să aducem exemple pentru tinerii noștri. Sunt ferm convins că vor face o figură frumoasă la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a spus Pîrcălabu.

Oficialul FRL a precizat că va aduce sportivi străini doar pentru a acoperi categoriile la care România nu are sportivi competitivi. „Ca să fie clar pentru toată lumea, noi am naturalizat doar la categoriile unde nu avem concurență pe post, unde nu avem un sportiv care să ne reprezinte la europene, mondiale și Jocurile Olimpice. Bineînțeles că pot obține medalii la Jocurile Olimpice, pentru asta au fost naturalizați. Este o politică pe termen scurt pentru a aduce luptele în prim plan”, a mai spus Pîrcălabu. Întrebat de ce luptătorii ruși au ales România, Pîrcălabu a spus: „În Rusia este concurență foarte mare și poate că antrenorul lotului național poate preferă pe altcineva. Așa s-au orientat către România, unde au găsit un teren propice, să fie siguri că pot participa la Jocurile Olimpice. Din punctul meu de vedere au șanse la medaliile olimpice”.

Zurab Kapraev, în vârstă de 21 de ani, este născut în Rusia (Republica Daghestan) și este campion național de juniori în 2015. Anul acesta a obținut locul II la Turneul Internațional Harkov. Pentru România, Kapraev va concura la lupte libere la categoria 70 de kilograme. Nikolai Ohlopkov, 23 de ani, este născut în Republica Saha-Iakuția, Rusia, și este campion național de juniori în 2015. De asemenea, a obținut o medalie de aur la Turneul “Internațional Dimitri Korkin” în 2017. Ohlopkov va concura tot la lupte libere, categoria 57 de kilograme.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.