Sport

Hai că se mai poate!

Ziarul de Vrancea
25 iun 2019 949 vizualizări

Astăzi, de la ora 19:00 are loc la Bologna semifinala Campionatului European Under 21 între România și Germania, partidă transmisă în direct de TVR 1

Este momentul adevărului pentru naționala noastră de tineret? Aproape sigur că da, numai că este momentul adevărului și pentru nemți. Diferența de abordare este în altă parte. Germania U21 este naționala unei mari forțe din fotbalul european și este campioana en titre. Acum doi ani, în Polonia, echipa teutonă antrenată tot de Stefan Kuntz (un foarte bun internațional neamț de acum un sfert de veac învingea în finală Spania cu 1-0. Kuntz are și acum câțiva buni jucători care au evoluat șila campionatul precedent. Germania este favorită, pentru că provine dintr-un fotbal mare, pentru că are o valoare globală a lotului net superioară și pentru că este... Germania. România U21 a venit la acest campionat ca o furtună de primăvară, reușind un traseu cvasi-similar cu al nemților. Într-adevăr, germanii și românii au strălucit în primele două meciuri din grupă (3-1 cu Danemarca, 6-1 cu Serbia / 4-1 cu Croația,4-2 cu Anglia) și (hai să zicem!) că s-au relaxat în ultimul (1-1 cu Austria, / 0-0 cu Franța). Cifrele arată că se întâlnesc cele mai ofensive echipe ale campionatului. Zece goluri - nemții (Waldschmidt 5, Richter 3, Meier, Daoud), opt goluri - tricolorii (Pușcaș 2, Hagi 2, Coman 2, Băluță, Petre) ceea ce înseamnă că există mari așteptări la acest meci și pentru publicul neutru prezent pe străvechiul stadion Renato dall‘Ara din Bologna. Pentru “mânjii” tricolori, conduși de “mânzul” antrenor Mirel Rădoi, intrarea în careul de ași din Italia și San Marino, alături de Germania, Spania și Franța, reprezintă deja ceva fabulos. Bineînțeles că tricolorii tupeiști vor dori să meargă cât mai departe, însă marile așteptări apasă mai mult pe umerii germanilor. Să trecem cu vederea ultimul rezultat direct între cele două echipe Under 21 (8-0 pentru Germania în 2014) fiindcă este altă promoție. Acum, Stefan Kuntz trebuie să ia România în serios. “ Ianis e un jucător extrem de bun, dar nu avem un plan special pentru el, ci pentru toată echipa. Jucătorii mei au o disciplina aparte, care mă bucură foarte mult”, spune selecționerul Kuntz și, cunoscând seriozitatea tipic germană suntem tentați să-l credem.

Mirel Rădoi trage un semnal de alarmă: “Să fiu sincer suntem cam prea euforici. E și normal, revenim după 55 de ani la JO, la anul vor fi 56 de ani, participăm după 21 de ani la Euro și am trecut de grupe, suntem în semifinale. Va trebui să înscriem, pentru că nu am făcut-o în ultima partidă și trebuie să arătăm că nu degeaba am ajuns pe locul doi la echipele cu cele mai multe goluri înscrise. În al doilea rând cred că atâta timp cât nu vom primi gol și vom fi foarte organizați putem să punem probleme mari Germaniei mâine seară. Sunt destul de periculoși când au mingea, sunt dinamici, fac un pressing agresiv, dacă nu vom fi receptivi putem întâmpina probleme destul de mari”, a declarat Rădoi.

O problemă serioasă a ambelor echipe este canicula. Prognozele arată o temperatură de 40 de grade la Bologna, la ora meciului. Kuntz a luat o măsură pe cât de curioasă, pe atât de serioasă: a decuplat aerul condiționat din camerele jucătorilor. Noi, ca de obicei, ne-am lamentat și am protestat, de parcă nemții ar juca pe răcoare. Iar cei care susțin că Germania se plânge mai puțin, fiindcă are africani naturalizați, trebuie spus că așa ceva nu există: Tah este pe jumătate ivorian,dar născut în Germania, Öztunali este turc, iar coordonatorul de joc Mahmoud Dahoud, are rădăcini siriene. Pericolul principal sunt cei doi atacanți, Luca Waldschmidt (Freiburg) și Marco Richter (Augsburg) care au, împreună, opt goluri înscrise. Meciul de la Bologna va fi urmat, la ora 22:00, de cealaltă semifinală, Franța – Spania care se dispută la Reggio Emilia, ambele partide fiind transmise pe TVR 1

Formațiile probabile

România: Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan – Cicâldău, Băluță – Man, Hagi, Coman – Pușcaș.

Germania: Nübel – Klostermann, Tah, Baumgartl, Mittelstädt– Eggestein – Öztunali, Dahoud, Neuhaus - Waldschmidt, Richter.

Arbitru: Orel Grinfeld (Israel)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.