Sport

“Gura bate fundul”

Ziarul de Vrancea
18 nov 2018 479 vizualizări

Ion Crăciunescu susține că declarația suedezului Berg la adresa lui Istvan Kovacs este o prostie, iar dacă arbitrul român a făcut o glumă, a fost o glumă proastă

Atacantul suedez Marcus Berg a declarat presei din țara sa că arbitrul Istvan Kovacs i-a promis la pauza meciului de la Konya, cu Turcia, din Liga Națiunilor, că va dicta "două penaltiuri" în favoarea oaspeților. Berg a cerut un penalty pentru Suedia la o fază din prima repriză, însă Kovacs a lăsat jocul să continue. Suedezul i-a reproșat la pauză lui Kovacs neacordarea loviturii de pedeapsă, iar centralul român i-ar fi promis că, dacă a fost, va dicta în compensație două penaltiuri în repriza a doua. "Pentru mine e evident, dar probabil el a crezut că am intrat în fundașul lor. Se împiedică și mă trage în jos, altfel aș fi putut avea o bună ocazie. Am vorbt cu arbitrul la pauză și mi-a spus că «dacă a fost penalty o să îți dau două în repriza secundă» și am primit unul, dar am câștigat oricum, așa că a fost frumos", a declarat Berg pentru Aftonbladet. Marcus Berg a primit un penalty în repriza a doua, însă după ce a fost faultat evident al lui Okay. Granqvist a transformat lovitura de la 11 metri, iar Suedia a învins Turcia cu 1-0. În urma acestui rezultat, naționala antrenată de Mircea Lucescu a retrogradat în al treilea eșalon valoric al Ligii Națiunilor.

Ediția online a cotidianului L'Equipe a prezentat afirmația "incredibilă" a atacantului suedez Marcus Berg, potrivit căreia arbitrul Istvan Kovacs i-a promis "două penaltiuri" în compensație, la meciul cu Turcia din Liga Națiunilor. "După dezvăluirea discuției dintre Berg și arbitru, Federația Turcă de Fotbal ar putea depune o plângere", a notat sura citată. Fostul mare arbitru român Ioan Crăciunescu a declarat că, indiferent de unghiul din care privești, acuzele atacantului suedez Marcus Berg la adresa lui Istvan Kovacs reprezintă o prostie.Crăciunescu a văzut faza penaltiului acordat de Istvan Kovacs în a doua repriză a meciului Turcia – Suedia și spune că e pe deplin justificat. “Eu am văzut penaltiul pe care l-a dat și am văzut că a fost penalty. Declarația este de om prost. Nu știu dacă a fost o glumă a lui Istvan Kovacs. Nu se fac astfel de glume. Oricum o iei, dacă e o glumă, e o glumă proastă .Dar știți cum se zice uneori, «Gura bate fundul» și arbitrii trebuie să fie foarte atenți ce vorbesc și ce spun jucătorilor. Aici nu e loc de glume proaste”, a declarat Ion Crăciunescu. Fostul arbitru internațional spune că regulamentul nu îngrădește în niciun fel discuțiile dintre arbitri și jucători, numai că oficialii ar trebui să aibă mare grijă la natura conversațiilor pe care le au cu cei pe care îi judecă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.