Sport

Guardiola a stins Galaxia

Ziarul de Vrancea
26 feb 2020 868 vizualizări

Manchester City a învins Real la Madrid cu 2-1 în optimile Ligii Campionilor, iar Juventus a fost depășită la limită la Lyon

Manchester City a învins-o pe Real Madrid cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri seara, în deplasare, în prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. Campioana Angliei a obținut o victorie de răsunet, la capătul unui meci pe care l-a dominat în cea mai mare parte a sa. Oaspeții și-au creat prima mare ocazie de gol în min. 21, când Courtois s-a opus golului la șutul lui Gabriel Jesus. Apoi, De Bruyne (‘28) a tras complet imprecis din poziție promițătoare. Real a fost foarte aproape de gol în min. 30, când Benzema a trimis cu capul, Ederson a respins, iar Vinicius a ratat incredibil din apropiere. Până la pauză, echipa antrenată de Pep Guardiola a mai avut două ocazii de gol, dar Bernardo Silva (‘37) nu a reușit să șuteze prea bine, iar Ramos a fost aproape de autogol (‘45^2), la un șut al lui De Bruyne. La reluare, algerianul Mahrez a ratat trei ocazii mari de gol, în min. 50, când șutul său cu efect a ocolit vinclul, în min. 56, când mingea expediată de african a fost respinsă de Courtois, iar apoi un minut mai târziu. Pe acest fond, Real a deschis scorul (‘60), prin Isco, spaniolul fructificând un contraatac, după o intercepție a lui Modric și o cursă a lui Vinicius. Madrilenii au încercat să profite de momentul bun, dar reluarea lui Ramos a fost blocată de Fernandinho (‘71). City a restabilit egalitatea în min. 78, când Gabriel Jesus a înscris cu capul de lângă Ramos, la o centrare a lui De Bruyne. Brazilianul a fost periculos și un minut mai târziu, însă mingea a trecut peste poartă. Echipa lui Guardiola a fost pe val în continuare și Dani Carvajal a comis un fault stupid în careu la Sterling, De Bruyne aducând-o pe Manchester City în avantaj (‘84). Misiunea echipei din Madrid în perspectiva returului a fost îngreunată și mai mult după ce Ramos a fost eliminat în min. 86, pentru un fault comis în postură de ultim apărător la Jesus. Totuși, Real putea obține remiza, însă șutul lui Ferland Mendy (‘90^2) a trecut puțin pe lângă poartă. Meciul de pe „Santiago Bernabeu” a fost cu numărul 50 pentru Gundogan în Champions League și cu numărul 100 pentru Benzema, care și-a prelungit ieri contractul cu”los merengues”.

La Lyon, Olympique a învins cu 1-0 pe Juventus. OL a făcut o primă repriză foarte bună, iar în partea secundă s-a apărat grupat, împiedicând-o pe Juve să își creeze ocazii clare de gol, „Bătrâna Doamnă” având doar un șut expediat pe spațiul porții în acest meci. Campioana Italiei a început mai bine și a avut prima ocazie în min. 4, când Ronaldo a încheiat o cursă cu o centrare, dar Cuadrado nu a ajuns la minge. Lyon a trimis mingea în bară, prin camerunezul Ekambi (‘21), iar zece minute mai târziu gazdele au deschis scorul prin Tousart, care a reluat în plasă centrarea lui Aouar. Juventus și-a mai creat o situație periculoasă, prin același Ronaldo (‘35), însă șutul său la colțul lung a ocolit ținta. Portarul Szczesny (Juventus) a fost la post la șutul lui Bruno Guimaraes din finalul primei reprize (‘45^2). Juventus a controlat repriza secundă, a presat și a creat pericol la poarta lui Lopes în mai multe situații, în special prin Ronaldo, însă ocaziile mari au lipsit. Manșele secunde se vor juca pe 17 martie la Manchester și Torino.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.