Sport

Greu pe zgura de la Stuttgart

Ziarul de Vrancea
26 apr 2018 835 vizualizări

Simona Halep a învins-o în trei seturi pe Magdalena Rybarikova, pe o suprafață care nu-i convine * ea va juca în sferturile de finală cu Coco Vandeweghe, care a eliminat coșmarul Simonei din turneul german: Laura Siegemund * Irina Begu va juca la Istanbul cu croata Donna Vekic

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat, miercuri seara, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 816.000 dolari, după ce a dispus de Magdalena Rybarikova (Slovacia), cu 4-6, 6-2, 6-3.  Simona Halep (26 ani) a obținut victoria după o oră și 53 de minute. Românca are acum 4-2 în meciurile directe cu Rybarikova (29 ani, 18 WTA), câștigând ultimele trei confruntări, două anul trecut la Toronto și Beijing. Simona Halep a început cu stângul, pierzându-și serviciul, apoi a revenit și a condus cu 2-1 și 3-2, dar Rybarikova a profitat de erorile româncei și a întors scorul, desprinzându-se la 5-3. Simona s-a apropiat la 4-5 și în acel moment a avut o discuție cu medicul turneului, acuzând unele dureri la spate. Halep a continuat jocul, dar nu a putut-o împiedica pe jucătoarea din Slovacia să câștige setul cu 6-4. Simona a început mai bine setul al doilea, pe serviciul său, după ce a salvat o minge de break. Rybarikova a egalat apoi și a făcut break, dar Halep s-a consultat cu antrenorul Andrei Pavel și apoi a revenit și și-a recuperat serviciul, 2-2. Jocul său a fost din ce în ce mai bun și rezultatele s-au văzut în alte patru game-uri consecutive în dreptul său, încheind setul cu 6-2. În setul decisiv, Rybarikova a început cu break, după un game de peste opt minute. Halep a făcut contra-break și a trecut în avantaj apoi, 2-1, dar adversara a echilibrat din nou situația, 2-2. Halep a avut o perioadă excelentă, în care a reușit lovituri magistrale și scorul a devenit de 5-2. Rybarikova a mai luat un game, dar Halep a încheiat setul cu 6-3. Halep a reușit patru ași, a comis cinci duble greșeli, a avut nu mai puțin de 34 de lovituri direct câștigătoare și a făcut 24 de erori neforțate. Rybarikova a înregistrat doar doi ași, a reușit 19 mingi direct câștigătoare și a comis 22 de erori neprovocate. Românca s-a impus într-o oră și 52 de minute și acum are un bilanț de 4-2 în fața Magdalenei Rybarikova.

După meci, Simona Halep a făcut o mărturisire ciudată anunțându-și dorința de a nu se confrunta în turul II cu germana Laura Siegemund. Siegemund. Liderul WTA a întâlnit-o în optimi în 2016 și în semifinale în 2017 pe Siegemund și a pierdut de fiecare dată, cu 1-6, 2-6, respectiv 4-6, 5-7. "Abia aștept să joc un nou meci, să fiu mai bună pe teren, dar asta nu vine imediat. Așa că sper ca în turul următor să nu joc cu Siegemund, pentru că o să fie a treia oară la rând. Dar poate că o să câștig de data aceasta", a spus jucătoarea română. Totuși, după ultima înfrângere de la Stuttgart, Halep a învins- pe germană la Roma, în turul I, cu 6-4, 6-4. Despre meciul cu Rybarikova, Simona a spus: "Ea a jucat bine în primul set, a fost întotdeauna un adversar dificil pentru mine. Am vrut doar să țin mingea în teren și să o joc mai mult pe rever. Am încercat să nu mai greșesc deoarece greșeam mult la începutul setului al doilea. De acolo, am putut să găsesc ritmul și să joc punct cu punct", a declarat Halep, la interviul de pe teren.  Ea s-a plâns de suprafața de zgură de la Stuttgart: "A fost foarte alunecoasă și în primul set, la 3-3, am simțit o durere la un mușchi al piciorului. A fost dificil să continui, dar nu am vrut să mă opresc. Am încetat să mă gândesc la accidentare și am continuat să joc. Este dificil pe acest teren și niciodată nu am jucat cel mai bun tenis pe el. Dar dacă te obișnuiești cu el, poți ajunge la un nivel bun", a adăugat jucătoarea română. Simona Halep a afirmat că nu s-a anternat prea mult în ultimele zile, obosită fiind după meciurile din Cupa Federației. "Din punct de vedere psihic sunt OK. De când am venit aici, am dormit non-stop. Nu m-am antrenat prea mult, doar 45 de minute ieri și azi cam 40 de minute. Deci nu e așa mult, dar dacă sunt proaspătă din punct de vedere psihic, pot juca un tenis mai bun. Trebuie să mă obișnuiesc cu acest teren, ceea ce este dificil", a mai spus Halep.

Dorința Simonei a fost îndeplinită, fiindcă ieri, americana Coco Vandeweghe (16 WTA) a învins-o pe Laura Siegemund (100) cu 6-4, 4-6, 6-3. Simona Halep și Coco Vandeweghe au fost adversare o singură dată, în 2017, în sferturi la Madrid, când învingătoare a fost românca, scor 6-1, 6-1. În cazul în care Simona va trece de Vandeweghe, o va întâlni în semifinale pe învingătoarea sfertului dintre ucraineanca Elina Svitolina și jucătoarea franceză Caroline Garcia. Svitolina (4 WTA) a beneficiat de eliminarea tinerei cehoaice Marketa Vondrousova (43), într-un moment de echilibru (2-6, 6-1, 3-2 pentru Svitolina), în timp ce Caroline a dispus de și mai tânăra ucraineancă Maria Kostiuk cu 6-1, 3-6, 7-5. Alte rezultate din optimi: Jelena Ostapenko (Letonia) – Zarina Dias (Kazahstan) 6-3, 6-0; Karolina Pliskova (Cehia) - Veronika Kudermetova (Rusia) 7-6, 6-3; Anett Kontaveit (Estonia) – Angelique Kerber (Germania) 6-0, 2-0 ab;

* La Budapesta, perechea Raluca Olaru/Iana Sizikova (România/Rusia) a fost eliminată în primul tur al probei de dublu de la Istanbul Cup. Olaru și Sizikova au fost învinse de cuplul Xenia Knoll/Anna Smith (Elveția/Marea Britanie), cap de serie numărul 3, scor 2-6, 6-4, 7-10. La simplu, Irina Begu o va întâlni în turul II pe croata Donna Vekic (54 WTA), care a dispus cu 6-1, 6-2 de fosta ei conațională, Ajla Tomljanovic (95 WTA). Rezultate din turneul de simplu: Arantxa Rus (Olanda) – Danka Kovinic (Muntegreu) 2-6, 6-2, 6-0; Maria Sakkari (Grecia) – Aleksandra Krunic (Serbia) 6-3, 6-1; Polona Hercog (Slovenia) – Katerîna Bondarenko (Ucraina) 6-2, 1-1 ab; Caroline Wozniacki (Danemarca) – Sara Errani (Italia) 5-7, 6-3, 6-3; Donna Vekic (Croația)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.