Sport

Greu cu Simona, dar mai greu fără ea

Ziarul de Vrancea
16 oct 2018 586 vizualizări

Halep s-a retras de la Cupa Kremlinului, resimțind în continuare dureri la spate * celelalte jucătoare române, prezente în turneele din Rusia și Luxemburg, au suferit înfrângeri umilitoare

Celelalte jucătoare române au pierdut în serie, la simplu și la dubluO nouă veste proastă vine de la Moscova: Simona Halep, numărul 1 mondial în tenisul feminin, s-a retras de la Kremlin Cup, unde urma să intre în competiție astăzi, în compania rusoaicei Anastasia Pavliucenkova. Ea a afirmat, pe Twitter, că și-a dorit foarte mult să joace la turneul de la Moscova, însă are în continuare dureri de spate și nu dorește să-și asume riscuri care nu sunt necesare. "E dezamăgitor să mă retrag, dar știu că e important să pun sănătatea mea pe primul plan. Urez mult succes acestui turneu", a completat Simona Halep, pe Twitter. Simona a fost înlocuită de jucătoarea greacă Valentini Grammatikopoulou, numărul 170 mondial.  Luni, Simona Halep a declarat că, din cauza problemelor la spate, nu știe dacă va putea juca la Kremlin Cup și la Turneul Campioanelor, ultimele competiții din acest sezon pentru ea. Halep a anunțat, la 2 octombrie, că a suferit o hernie de disc, astfel că participarea ei al competiții până la finalul anului era sub semnul întrebării. Turneul Campioanelor, competiție la care participă cele mai bune opt jucătoare din acest an, se va disputa între 21 și 28 octombrie, la Singapore.WTA a confirmat, luni, faptul că Simona Halep va fi numărul 1 mondial la finalul anului, pentru a doua oară consecutiv, indiferent de rezultatele pe care le va obține la turneul de la Moscova și la Turneul Campioanelor.

Din păcate, rezultatele din ultimele zile confirmă că tenisul feminin românesc este pustiu fără Simona Halep. Luni seara, Irina Begu (53)  a avut o prestație jalnică în fața Iuliei Putințeva din Kazhstan, 48 WTA. La 2-0 pentru Putințeva, Irina a făcut un break, iar până la sfârșitul partidei, în 68 de minute, n-a mai câștigat niciun game. Scor final, 6-2, 6-0 pentru jucătoarea asiatică.  Irina Begu și Mihaela Buzărnescu (eliminată și ea din primul tur, în fața Aliaksandrei Sasnovici din Belarus) au pierdut în primul tur și la dublu, la fel de sever (2-6, 1-6) în fața a două rusoaice anonime, Olga Doroșina și Polina Monova, ambele sub locul 150 la dublu (180/206). Inițial, Begu și Buzărnescu trebuiau să întâlnească cuplul format din Ana Bogdan și Aleksandra Krunic (Serbia), însă jucătoarea sârbă a abandonat.

Revenind la simplu, interesantă a fost victoria tunisiencei Ons Jabeur (101 WTA), care a scos-o pe un dintre favoritele gazdelor, Ekaterina Makarova (61). Africanca a câștigat cu 6-1, 6-2, dar a fost atât de concentrată încât nu și-a dat seama când s-a terminat meciul. Ea a realizat că a câștigat game-ul, apoi s-a așezat la primire. A fost nevoie de anunțul arbitrului de scaun ca Ons Jabeur să înțeleagă că a câștigat partida, după numai 53 de minute de joc. Alte rezultate din turul I, la Moscova: Daria Kasatkina (Rusia) – Lesia Țurenko (Ucraina) 6-4, 7-6; Vera Zvonareva (Rusia) – Irina Hromaceva (Rusia) 6-3, 6-3; Johanna Konta (Marea Britanie) – Elise Mertens (Belgia) 6-3, 7-5; Kristina Mladenovic (Franța) – Anna Kalinskaia (Rusia) 6-1, 6-3.

* În turneul de 250.000 de dolari de la Luxembourg, Monica Niculescu (82 WTA) a fost învinsă și ea de o adversară inferioară, franțuzoaica Fiona Ferro (103). După ce a câștigat primul set cu 6-4, Monica a ajuns la tie-break în cel de-al doilea, ratând o minge de meci la 6-5. Ferro s-a impus în tie-break cu 8-6 iar în setul decisiv, Monica, dezolată, a pierdut cu 0-6. Nici la dublu n-a fost cu noroc: perechea Irina Bara/Xenia Knoll (România/Elveția), favorită nr. 3, a fost eliminată cu scorul de 7-6, 3-6, 6-10 de cuplul Vera Lapko/Mandy Minella (Belarus/Luxemburg). Alte rezultate din proba de simplu: Pauline Parmentier (Franța) – Viktoria Golubic (Elveția) 7-6, 6-2; Vera Lapka (Belarus) – Carina Witthöft (Germania) 6-4, 5-7, 6-4; Donna Vekic (Croația) – Anna Schmiedlova (Slovacia) 6-0, 6-1; Anna Blinkova (Rusia) – Tatjana Maria (Germania) 6-2, 7-5; Margarita Gasparian (Rusia) – Maria Sakkari (Grecia) 6-1,7-6; Carla Suarez (Spania) – Kristyna Pliskova (Cehia) 6-3, 6-4; Katerîna Kozlova (Ucraina) – Dalila Jakupovic (Slovenia) 7-6, 3-6, 6-4; Andrea Petkovic (Germania) – Alison van Uytvanck (Belgia) 6-3, 6-4; Garbiñe Muguruza (Spania) – Stephanie Voegele (Elveția) 6-4, 6-4; Belinda Bencic (Elveția) – Arantxa Rus (Olanda) 6-2, 6-1.

Astfel, în cele două turnee feminine importante ale săptămânii, România mai este reprezentată, doar la dublu, de Raluca Olaru (la Moscova), Monica Niculescu și Raluca Șerban (la Luxembourg). Raluca și croata Darija Jurak vor întâlni, în sferturi la Kremlin Cup, puternica pereche Nadia Kicenok / Anastasia Rodionova (Ucraina/  Rusia). Pentru un loc în sferturi, în capitala Marelui Ducat, se vor bate echipele Margarita Gasparian / Monica Niculescu (Rusia / România) și Raluca Șerban / Isabela Șinikova (România / Bulgaria).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.