Sport

Greu cu chinezoaica la Shenzhen

Ziarul de Vrancea
3 ian 2018 651 vizualizări

Simona Halep a învins-o pe Duang Yinyin și va aborda sigur Australian Open de pe poziția de număr 1 mondial * Irina Begu merge și ea mai departe, Ana Bogdan a picat în turul II * dacă înving astăzi, Simona și Irina se vor întâlni în semifinale * surprize în turneul masculin de la Brisbane

Simona  Halep va aborda pentru prima dată în cariera ei un turneu de Grand Slam, în speță, Australian Open, din postură de prim-favorită. Aceasta după victoria obținută, ieri, în turul II al turneului de la Shenzhen, împotriva jucătoarei chineze Duan Yingying (92 WTA). Dar victoria aceasta, în fața unei jucătoare mai slab clasate, nu a fost obținută ușor, meciul fiind la fel de greu ca și prima întâlnire disputată între cele două sportive, la Eastbourne, anul trecut (3-6, 6-3, 6-2 pentru Simona). Istoria s-a repetat, ieri, când Duan, 1,86 metri înălțime, a început agresiv, cu serviciu puternic (constant peste 160 de kilometri/oră), lovituri tari, trimise alternativ către liniile laterale ale terenului, și retururi bine plasate. Halep s-a văzut pusă în dificultate de evoluția ofensivă a adversarei, a ajuns de multe ori cu întârziere la minge și a fost obligată să lovească din poziții dificile. Românca a încercat să o joace mai mult pe rever pe Duan, unul dintre punctele slabe ale acesteia, a reușit o facă să greșească de câteva ori, dar nu a putut împiedica pierderea primului set. Duan a obținut un break la 2-1, pe care l-a păstrat pâna la finalul setului, câștigat cu 6-3, în 32 de minute. Sportiva chineză de 28 de ani a "ars" însă repede, ca la Eastbourne. Serviciul ei a început să scadă în precizie, la fel loviturile nu și-au mai atins ținta, în apropierea marginilor terenului. Halep a simțit slăbiciunile adversarei și a început să puncteze din ce în ce mai mult pe tabelă. La 2-1, Halep a avut primele ei mingi de break în acest meci, a fructificat una, apoi a câștigat alte opt jocuri la rând. După primele trei, setul al doilea s-a încheiat cu 6-1 pentru Halep, într-o oră de la start. Duan  a acuzat dureri la coapsa stângă, a cerut time-out medical, astfel că decisivul s-a reluat după o pauză de aproximativ opt minute. Chinezoaica a încercat să se agațe de acest meci, dar a mai reușit câte ceva pe tabelă după ce Halep a ajuns la 5-0. Duan a luat două game-uri la acest scor, înainte ca Simona Halep să pună capăt  meciului, după o oră și 37 de minute.

În faza următoare, Halep va evolua pentru prima dată cu Arina Sabalenka din Belarus, în vârstă de 19 ani și ocupantă a locului 73 WTA. Sabalenka a avut partide bune la Shenzhen, obținând două victorii destul de clare, 6-4, 6-4, cu Monica Niculescu și 6-1, 6-0, cu Danka Kovinic din Muntenegru.

Simona Halep nu a fost prima jucătoare română calificată în sferturile turneului de la Shenzhen. Înainte de meciul Simonei, Irina Begu (43 WTA), a trecut de rusoaica Ekaterina Aleksandrova (96), scor 4-6, 6-1, 6-2, după un meci de două ore și cinci minute. Ca și Simona, Irina a început mai puțin bine partida. Rusoaica a câștigat primul game al partidei și a ținut avantajul acesta până la finalul primului set. Irina a revenit tare în setul doi, iar în cel decisiv, după un “schimb de break-uri” de la început și încă două jocuri de serviciu, românca nu a mai lăsat nici o speranță adversarei. De-a lungul întâlnirii, românca a servit trei ași, a comis cinci duble greșeli și a avut procentaje la serviciu de 67 la sută cu prima minge și 60 la sută cu cea de-a doua. Begu a reușit cinci break-uri și și-a cedat serviciul de două ori. În faza următoare, Begu va evolua cu Timea Babos din Ungaria (56 WTA). Dacă va trece de Timea Babos, Irina Begu ar putea evolua în semifinale în fața partenerei de dublu, Simona Halep, dacă și liderul WTA va atinge aceeași fază.

Cea de-a treia româncă prezentă în optimi la Shenzhen, Ana Bogdan, a pierdut după un meci de oră și 55 de minute în fața jucătoarei cehe Kristyna Pliskova (62 WTA). După un prim set pierdut la limită, Bogdan a ratat două șanse de a-și adjudeca actul secund, la scorul de 6-5, și s-a văzut învinsă în tie-break, chiar la prima minge de meci a adversarei.De-a lungul întâlnirii, românca a servit doi ași, a comis patru duble greșeli și a încheiat meciul cu mai multe lovituri câștigătoare decât adversara sa: 20-19. Ana Bogdan a comis, de altfel, mai puține erori neforțate decât Pliskova, 28 față de cele 38 ale cehoaicei. În sferturi, Kristyna Pliskova o va întâlni pe compatrioata Katerina Siniakova, care a dispus cu 7-5, 6-3 de chinezoaica Wang  Yafan.

Astăzi, prima care intră în concurs este Irina (6:00)  cu Babos. În cea de-a doua întâlnire, rusoaica Maria Șarapova (59 WTA) o va înfrunta pe Zarina Dias din Kazahstan. După ora 09:00, Simona Halep, principala favorită a competiției, va juca împotriva Arînei Sabalenka (73 WTA), în cel de-al treilea meci de pe arena centrală.

Brisbane (WTA, optimi): Aliaksandra Sasnovici (Belarus) – Anett Kontaveit (Estonia) 1-6, 7-6, 6-3; Elina Svitolina (Ucraina) – Ana Konjuh (Croația) 6-3, 6-1; Kaia Kanepi (Estonia) – Lesia Țurenko (Ucraina)  6-4, 6-3; Karolina Pliskova (Cehia) – Catherine Bellis (SUA) 6-1, 6-1.

Auckland (WTA, optimi): Hsieh Su Wei (Taiwan) – Ysaline Bonaventure (Belgia) 6-4, 6-3; Barbora Strycova (Cehia) – Johanna Larsson (Suedia) 6-1, 3-6, 6-2; Sofia Kenin (SUA)  - Varvara Lepchenko (SUA) 6-4, 7-6; Caroline Wozniacki (Danemarca) – Petra Martic (Croația) 6-2, 6-2; Shannon Vickery (SUA) – Veronica Cepede (Paraguay) 6-2, 6-4; Polona Hercog (Slovenia) – Kirsten Flipkens (Belgia) 6-4, 6-2; Julia Görges (Germania) – Viktoria Kuzmova (Slovacia) 6-4, 6-0; Agnieszka Radwanska (Polonia) – Taylor Townsend (SUA) 6-3, 7-5.

Brisbane (ATP, optimi): Aleksandr Dolgopolov (Ucraina) – Horacio Zeballos (Argentina) 6-1, 6-2; Nick Kyrgios (Australia) – Matthew Ebden (Australia) 6-7, 7-6, 6-2; Michael Mmoh (SUA) – Mischa Zverev (Germania) 6-2, 5-7, 6-4 (!); Alex de Minaur (SUA) – Milos Raonic (Canada) 6-4, 6-4 (!!).

Doha (ATP, optimi): Borna Coric (Croația) – Nikoloz Basilașvili (Georgia) 6-1, 6-3; Mirza Basic (Bosnia) – Feliciano Lopez (Spania) 6-4, 7-6; Andrei Rublev (Rusia) – Fernando Verdasco (Spania) 6-4, 3-6, 6-4; Peter Gojowczyk (Germania) – Matteo Berrettini (Italia) 6-2, 6-2; Dominic Thiem (Austria) – Aljaz Bedene (Marea Britanie) 7-5, 6-4.

Pune (ATP, optimi): Benoît Paire (Franța) –Marton  Fucsovics (Ungaria) 6-4, 6-7, 7-6; Pierre-Hugues Herbert (Franța) – Yuki Bambri (Indonezia) 4-6, 6-3, 6-4; Robin Haase (Olanda) – Nicolas Jarry (Chile) 3-6, 7-6, 7-5; Gilles Simon (Franța) – Roberto Bautista (Spania) 6-3, 7-6; Mihail Kukușkin (Kazahstan) – Laslo Djere (Serbia) 7-5, 7-6; Marin Cilic (Croația) – Ramkumar Ramanathan (India) 6-4, 6-3; Ricardo Ojeda (Spania) – Ilia Ivașka (Belarus) 6-4, 6-4; Kevin Anderson (Africa de Sud) – Thiago Monteiro (Brazilia) 7-6, 3-2 ab.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.