Sport

Grea e reîntâlnirea cu racheta

Ziarul de Vrancea
9 ian 2019 665 vizualizări

Fără jocuri în picioare, fără antrenor, după trei luni de absență, Simona Halep a fost învinsă în primul meci al anului de către Ashleigh Barty, în turul II la Sydney * în schimb, Irina Begu a răsturnat situația în meciul cu Blinkova și s-a calificat în sferturi la Hobart

Liderul mondial Simona Halep a fost învinsă, ieri, în primul său meci din acest an,  cu scorul de 4-6, 4-6 de către australianca Ashleigh Barty, locul 15 WTA, în turul al doilea al Sydney International, turneu de categorie Premier. Pe o vreme caldă, dar afectată de vânt, Halep a jucat primul meci după o pauză de peste trei luni, cauzată de accidentarea suferită la spate. Examenul la care a fost supusă jucătoarea română la debutul ei în 2019 a fost, poate prea dificil pentru stadiul actual de condiție fizică al Simonei Halep. Simona a fost cu un pas în spatele adversarei. A alergat mai mereu după egalare, a avut puține oportunități de a conduce jocul, iar atunci când a făcut-o, a greșit sau s-a lovit de defensiva de fier a rivalei. Rigidă și cu un joc destul de perpendicular, românca a pornit greu în meci și s-a menținut la fel de greu în plasa adversarei. Urmărită din tribună de mama ei, Halep și-a păstrat calmul și a încercat să lupte, atât cât poate în acest moment. Cât privește problema de la spate, hernia de disc, este greu de spus dacă aceasta a afectat jocul Simonei sau evoluția ei mai modestă a fost cauzată de lipsa competiției pentru o perioadă lungă de timp.

Barty a fost prima care a pus break-ul pe tabelă, la scorul de 2-1 pentru ea. Halep a răspuns cu rebreak și a egalat apoi situația, la 3. Liderul WTA a avut o bună oportunitate de desprindere la scorul de 4-4, când a condus cu 40-0 pe serviciul australiencei. A ratat toate cele trei mingi de break, iar Barty a fructificat ulterior prima ei minge de set, pe servicul româncei, și s-a impus cu scorul de 6-4, după 41 de minute de joc. Acesta a fost primul set câștigat de Barty în fața Simonei Halep după două înfrângeri cu 0-2, în întâlnirile directe. În setul al doiela, Simona Halep a avut posibilitatea de a face break, la 2-2, conducând cu 40-15. A ratat ambele mingi, dar nu a mai făcut-o la 3-3. Din nefericire, ea nu a consolidat break-ul, ratând o minge de 5-3, iar scorul a devenit egal, 4-4. Australianca a mai salvat două mingi de break în jocul  următor și a revenit la conducere, 5-4. După încă un break, ea a închis meciul, cu 6-4, 6-4, într-o oră și 27 de minute de joc. După meci, Simona Halep, a menționat că nu a simțit dureri la spate în timpul meciului:  "Nu am avut dureri deloc, sunt fericită din acest punct de vedere, e un semn bun, mă recuperez acum și o să văd cum mă trezesc mâine dimineață, pentru că e important. Mi-am asumat riscul de a-mi lua o pauză mai lungă pentru că aveam nevoie, atât din punct de vedere psihic, cât și fizic, astfel că nu aveam așteptări. Nu mă puteam aștepta să fiu la cel mai înalt nivel în acest moment, deoarece nu am jucat, dar tenisul meu e bun și trebuie doar să cred mai mult în mine. E greu de spus în aceste condiții, fără meciuri și fără pregătire, că voi ajunge în fazele superioare ale Australian Open. Nu e ușor cu căldura, dar voi merge la Melbourne și voi încerca să joc mai bine ca azi, apoi vom vedea", a declarat Halep, la conferința de presă.

Ea consideră că a avut o evoluție bună în partida cu Ashleigh Barty, iar diferența s-a făcut la inspirație. "A fost un meci bun după aproape patru luni de când am jucat o partidă întreagă, al US Open. Cred că am jucat un tenis la un nivel bun, dar nu am fost inspirată la câteva mingi importante. Ea a meritat să câștige acest meci, dar și eu am fost foarte aproape să câștig. Am avut multe șanse de a face break (n.r. - 11, din care a convertit două) și de a lua avantaj, dar nu am putut. Azi, condițiile au fost dificile, vântul a fost supărător, nu am simți mingea întotdeauna, dar aceste condiții au fost pentru amândouă", a precizat liderul WTA.

Ashleigh Barty a oferit prima reacție după ce a obținut prima victorie împotriva numărului unu mondial, Simona Halep, într-o oră și 28 de minute, în fața propriilor fani. "În sfârșit mi-am învățat lecția. M-a învins la Montreal, am mai învățat la Cincinnati, dar azi am spart gheața, m-am gândit serios la acest meci și chiar am avut o șansă importantă. Cel mai important lucru e că am crezut în această victorie. Am fost amândouă pe același teren. Sunt foarte fericită că am ieșit și mi-am făcut jocul", a spus Ashleigh, care o va întâlni în turul secund pe belgianca Elise Mertens.

O altă surpriză a fost înregistrată de Iulia Putințeva (Kazahstan, 44 WTA), care a dispus cu scortul de 3-6, 6-4, 7-6, în două ore și patru minute de a patra favorită, americanca Sloane Stephens. Putințeva va juca în sferturi cu olandeza Kiki Bertens (9 WTA), care a beneficiat de abandonul spaniolei Garbiñe Muguruza (18 WTA).  Celelalte rezultate din turul II, la Sydney: Timea Bacsinszky (Elveția) – Samantha Stosur (Australia) 5-7, 6-4, 6-3; Anett Konteveit (Estonia) – Monica Puig (Porto Rico) 2-6, 7-5, 6-1; Aliaksandra Sasnovici (Belarus) –Priscilla Hon (Australia)  0-6, 6-3, 6-3; Elise Mertens (Belgia) – Anett Kontaveit (Estonia) 6-3, 6-1; Petra Kvitova (Cehia) – Hsieh Su Wei (Taiwan) 7-6, 6-2. Perechile din sferturi: Barty – Mertens; Putințeva – Bertens; Sasnovici – Bacszinszky; Kerber – Kvitova.

* Dacă Simona Halep a dezamăgit, Irina Begu s-a calificat în sferturile turneului de la Hobart, după ce a dispus cu 4-6, 7-6, 6-2 de rusoaica Anna Blinkova (96) după două ore și 37 de minute de joc. Irina a revenit senzațional de la 4-6, 2-5. A reușit să ducă setul al doilea într-un tiebreak pe care l-a câștigat cu 7-2, iar în setul trei s-a impus clar. Irina va juca în sferturi cu jucătoarea slovacă Anna Schmiedlova (77 WTA), care a eliminat-o, în optimi, cu 6-3, 6-2, pe Alison van Uytvanck din Belgia (51 WTA). Alte rezultate din optimi: Kirsten Flipkens (Belgia) – Viktoria Kuzmova (Slovacia) 6-7, 6-4, 6-1; Daria Iastremska (Ucraina) – Vera Lapko (Belarus) 6-1, 6-4; Belinda Bencic (Elveția) – Zoe Hives (Australia) 6-2, 6-4; Sofia Kenin (SUA) – Ons Jabeur (Tunisia) 7-6, 6-3; Greetje Minnen (Belgia) – Magda Linette (Polonia) 6-1, 4-6, 7-6; Alizé Cornet (Franța) – Pauline Parmentier (Franța) 6-3, 6-0.Programul sferturilor: Kenin-Flipkens; Minnen – Cornet; Schmiedlova – Begu; Iastremska – Bencic.

* La dublu, Monica Niculescu și chinezoaica  Yang Zhaoxuan a trecut în sferturi de perechea Raluca Olaru / Galina Voskoboeva (România /  Kazahstan) cu scorul de 6-1, 6-4.  În schimb, perechea integral românească, Mihaela Buzărnescu / Irina Begu a fost învinsă de cuplul Anastasia Potapova/Daiana Iastremska (Rusia/Ucraina), scor 4-6, 6-7.

................

* În calificările pentru Australian Open, Irina Bara (155 WTA) a fost eliminată în primul tur, scor 3-6, 2-6 de jucătoarea greacă Valentini Grammatikopoulou (173). Irina Bara, singura româncă în calificările primului grand slam al anului, a fost întrecută după un meci care a durat o oră și șapte minute.Sportiva din Grecia va da piept în manșa a doua cu jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (107), care a câștigat primul set cu Katie Swan (181) cu 6-1, după care britanica a abandonat. La simplu feminin, România va fi reprezentată pe tabloul principal al Australian Open de Simona Halep, Monica Buzărnescu, Irina Begu, Ana Bogdan, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu. 

..................

* Auckland (ATP, optimi): Taylor Fritz (SUA) – John Isner (SUA) 7-6, 7-6; Tennys Sandgren (SUA) – Marco Ceccinato (Italia) 6-3, 6-3; Leonardo Mayer (Argentina) – Matteo Berrettini (Italia) 5-7, 7-6, 6-3; Fabio Fognini (Italia) –Peter Gojowczyk (Germania) 6-2, 3-6, 7-6; Philipp Kohlschreiber (Germania) – Ugo Humbert (Franța) 6-4, 6-4; Cameron Norrie (Marea Britanie) – Joao Sousa (Portugalia) 7-6, 6-4; Pablo Carreño (Spania) – David Ferrer (Spania) 1-1 ab; Jan Lennard Struff (Germania) – José Ruin Statham (Noua Zeelandă) 6-2, 6-1. Sferturi: Fritz-Norrie; Carreño – Struff; Mayer-Sandgren; Kohlschreiber – Fognini.

 

 * Sydney (ATP, optimi): Yoshihito Nishioka (Japonia) – Andrei Rublev (Rusia) 6-3, 6-1; Alex de Minaur (Australia) – Reilly Opelka (SUA) 6-4, 7-6; Diego Schwartzman (Argentina) – Guillermo Garcia (Spania) 6-2, 6-3; Andreas Seppi (Italia) – Martin Klizan (Slovacia) 7-6, 6-2; Stephanos Tsitsipas (Grecia) – Guido Andreozzi (Argentina) 6-3, 6-4; John Millman (Australia) – Marton Fucsovics (Ungaria) 6-3, 6-4; Gilles Simon (Franța) – Sam Querrey (SUA 7-6, 6-7, 6-4. Program sferturi: Tsitsipas – Seppi; Schwartzman– Nishioka; Millman  - Simon; De Minaur-Thompson.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.