Sport

Granzii calcă în străchini

Ziarul de Vrancea
18 iun 2018 686 vizualizări

După egalul Argentinei în meciul cu Islanda, Brazilia a făcut același lucru în fața Elveției, la Cupa Mondială din Rusia  * singura echipă europeană învinsă în prima rundă este Germania * Suedia și Belgia au obținut victorii în fața unor adversari modești

Ziua de duminică a fost pigmentată de noi surprize la Cupa Mondială din Rusia: înfrângerea echipei Germaniei în fața Mexicului, dar și egalul obținut de Elveția în fața echipei considerate de book-makeri, drept prima favorita ediției, Braziliei. Pentru mulți cunoscători, evoluția mexicanilor nu a fost o surpriză. Ei puteau înscrie înainte de reușita lui Lozano, iar contraatacurile din repriza secundă au rămas foarte periculoase. Germania, aflată de 13 ani sub bagheta lui Joachim Löw, dă semne de uzură, cu aceiași jucători de atac, Thomas Müller, Khedira, Özil, ca să nu mai vorbim de eternul Mario Gomez, iar Timo Werner, considerat un mare “rising star” nu s-a acomodat într-un meci oficial. Probabil că dacă nu s-ar fi retras Schweinsteiger, ar fi fost și el convocat. Totuși, Germania poate renaște în meciurile următoare, cum a făcut-o și în alte ocazii. Ultima înfrângere a “teutonilor” într-un meci inaugural la Cupa Mondială, s-a întâmplat în 1982, la Gijon: un celebru 1-2 cu Algeria lui Rabah Madjer, rezultat care n-a împiedicat “Die Mannschaft” să atingă finala “Copei del Mundo”. Deocamdată, Germania este prima echipă europeană învinsă în primul meci și n-ar fi exclus să rămână și singura. “Toți jucători sunt abătuți și dezamăgiți în mod evident, dar echipa noastră are sufcientă experiență pentru a depăși această înfrângere. Următorul meci devine și mai important, trebuie să-l câștigăm. Nu există niciun motiv de prăbușire, mai sunt două meciuri și avem timp să corectăm ceea ce este de corectat", a afirmat selecționerul german și îl credem.

La modul în care a pornit partida de la Rostov, se putea vorbi lejer de un galop de sănătate. Apărarea elvețiană se descurca greu în fața marilor ocazii braziliene și numai excelentul portar Sommer știe cât de greu i-a fost în primele minute. După minunatul gol marcat de Coutinho, elvețienii au intrat în joc și au reușit o egalare, poate meritată de brazilieni, care au făcut prea devreme pasul în spate. . Zuber a înscris în minutul 50 în urma unei lovituri de colț, la care brazilienii și simpatizanții lor au reclamat un fault în atac. A fost rândul elevilor lui Vladimir Petkovic să se declare prin joc mulțumiți de rezultat, Tite a făcut schimbări ofensive, brazilienii au bombardat careul elvețian, dar Sommer a rămas inexpugnabil. "Bineînțeles că sunt nemulțumit de rezultat. Voiam să câștigăm, dar am fost cuprinși de teamă. Ne-a lipsit precizia în momentele decisive. Uneori trebuie să accepți modul în care joacă echipa adversă. Am încercat să pătrundem prin apărarea lor, dar a fost dificil. Cred că sunt multe lucruri pozitive, totuși, de care vom ține cont la meciul următor",a spus selecționerul brazilian Adenor Bachi, cunoscut mai mult sub numele de “Tite”. Este de așteptat ca și “seleçao”să erupă, însă posibilitatea unei confruntări de șoc în optimi, între Germania și Brazilia, înfierbântă multe creiere.

Primul meci disputat ieri, în grupa G, a opus echipele Suediei și Coreea de Sud. Odată cu ieșirea lui Ibrahimovic din scenă, Suedia a devenit aceeași echipă metodică și disciplinată pe care o știm de multă vreme, în timp ce asiaticii nu mai au un Guus Hiddinck” să aprindă spiritul “Daehanminkuk”. Suedezii au meritat victoria, obținută printr-un penalty acordat după consultarea VAR de către arbitrul salvadorian Joel Aguilar, la un fault comis de Kim Min-woo asupra lui Viktor Claesson. Victoria suedezilor este meritată, însă în etapa următoare vor avea de furcă serios cu orgoliul rănit al germanilor.

Un alt portar, binecunoscut nouă, Jaime Penedo de la Dinamo, a avut de lucru în partida cu “diavolii roșii”, probabil cea mai bună garnitură din istoria fotbalului belgian. Echipa centro-americană s-a arătat însă destul de modestă, iar Penedo s-a străduit până când a fost învins de o “boltă” în diagonală a lui Mertens, care l-a surprins ieșit în față. În continuare, Belgia s-a impus clar și a învins cu 3-0, Romelu Lukaku reușind “dubla”

Aseară, s-a mai disputat în grupa G, la Volgograd, meciul Anglia – Tunisia. Astăzi sunt programate partidele din prima rundă a grupei H: Columbia – Japonia (ora 15:00, la Saransk) și Polonia – Senegal (ora 18:00, la Moscova). La ora 21:00, la Sankt Petersburg, se joacă primul meci din runda a II-a, Rusia – Egipt, în grupa A.

 

 

Grupa E, la Rostov: Brazilia – Elveția 1-1 (1-0). Coutinho (’20) / Zuber (’50)

 

Brazilia: Alisson – Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Casemiro (’60 – Fernandinho), Paulinho (’67 – Augusto) – Willian, Coutinho, Neymar – G.Jesus (’79 – Firmino). Selecționer: Adenor Bachi (Tite).

Elveția: Sommer – Lichtsteiner (’89 – Lang), Schär, Akanji, Rodriguez – Behrami (’70 – Zakaria), Xhaka– Shaqiri, Dzemaili, Zuber – Seferovic (’80 – Embolo). Selecționer: Vladimir Petkovic.

Arbitru: Cesar Ramos. Cartonașe galbene: Casemiro / Lichtsteiner, Schär, Behrami

 

Gupa F, la Nijnii Novgorod: Suedia – Coreea de Sud 1-0 (0-0). Granqvist (’65 – penalty)

Suedia: Olsen – Augustinsson, Granqvist, Jansson, Lustig – Claesson, Larsson (’82 –Svensson), Ekdal (’71-Hiljemark), Forsberg – Berg, Toivonen )’77 –Thelin). Selecționer: Janne Andersson.

Coreea de Sud: Cho Hyun-woo – Lee Yong, Yang Hyun-so, Kim Young-gwon, Park Joo-ho (’28 – Kim Min-woo) – Lee Jae-sung, Ki Sung-yong, Koo Ja-cheol (’73 – Lee Sung-wo) – Hwang Hee-chan, Kim Shin-wook (’66 – Jung Woo-young), Son Heung-min. Selecționer: Shin Tae-yong.

Arbitru: Joel Aguilar (El Salvador). Cartonașe galbene: Claesson /

Kim Shin-wook, Hwan Hee-chan

 

Grupa G, la Soci: Belgia – Panama 3-0 (0-0).Mertens (’47), Lukaku (’66, ‘75)

Belgia: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel (’90 – Chadli), Carrasco (’75 – Dembele) – Mertens (’84 – T. Hazard), Lukaku, E.Hazard. Selecționer: Roberto Martinez.

Panama: Penedo – Murillo, Torres, Escobar, Davis – Barcenas (’63 – Torres), Cooper, Godoy, Rodriguez (’63 – Diaz) – Perez (’74 – Tejada). Selecționer: Dario Gomez.

Arbitru: Janny Sikazwe (Zimbabwe). Cartonașe galbene: Meunier, Vertonghen, De Bruyne / Davis, Barcenas, Cooper, Murillo, Godoy


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.