Sport

Grafit Decor a câştigat derby-ul rundei la Cupa Stan Gheorghiu

Dan Chiriac
7 ian 2018 960 vizualizări

Aceasta a trecut cu 4-3 de Lăutarii, deşi a fost condusă mai bine de treisferturi din meci. Echipele calificate în sferturi par stabilite înainte de ultimele două etape

Două echipe puternice au oferit derby-ul rundei la Cupa Vrancei la minifotbal. Lăutarii şi Grafit Decor s-au luptat sâmbătă pentru şefia grupei A. Cosmin Postolache a deschis scorul pentru Lăutari, după o lovitură liberă. Tot după o fază fixă a venit şi golul doi marcat de Sorin Mândrescu. Un gest copilăresc a lui Istrate după această reuşită l-a costat al doilea cartonaş galben şi implicit eliminarea. Superioritatea numerică nu a fost însă fructificată, primul gol al celor de la Grafit Decor venind abia în ultimul minut al primei reprize, atunci când Ionuţ Cristian a marcat din lovitură liberă.

De altfel, jucătorul echipei de fotbal Avântul Valea Mărului avea să fie omul decisiv în jocul de sâmbătă seara. A marcat de trei ori şi a adus o victorie importantă pentru echipa sa. Chiar dacă au fost egalaţi imediat după pauză, Lăutarii au mai preluat odată conducerea, 3-2. Nu a fost de ajuns, pentru că Grafit Decor a întors rezultatul şi a obţinut o victorie la limită, dar meritată, după aspectul jocului. Cele două echipe aveau victorii în partidele disputate până acum. Deşi se află la egalitate de puncte, Grafit Decor pare să-şi fi asigurat primul loc în grupă şi implict un traseu mai uşor până în finala întrecerii. Liderul are avantajul meciului direct, dar şi un joc mai puîin disputat.

Într-un alt joc din grupa A, Progresul a trecut cu 3-2 de Tractorul Năneşti. Un meci cu multe faulturi, intrări la limita regulamentului şi o încăierare aproape generală la final, după ce Năneştiul s-a apropiat la un singur gol. Doi jucători de la Progresul au fost eliminaţi după “grămada” formată în faţa propriei porţi, după ce un jucător al Năneştiului a încercat să recupereze mingea din plasă. Clasamentul grupei arată astfel: Grafit Decor 6p, Lăutarii 6p, Progresul 3p, Atletico Textila 3p, Tractorul Năneşti 0p. 

Voinţa Deep Serv conduce în grupa B

Voinţa Deep Serv continuă dominaţia în grupa B şi a obţinut a treia victorie consecutivă. În partida cu Flacăra Urecheşti doar începutul a fost mai greu. Costel Vlădoiu a deschis scorul pentru Flacăra, care a ratat apoi şi două ocazii de  duce scorul la 2-0. După 10 minute, lucrurile au revenit la normal, iar Răzvan Duţu a egalat. Dorinel Popa cu patru goluri a fost principalul marcator al echipei conduse de Marian Spînu. La final, Voinţa s-a impus cu 10-1, un rezultat care asigură în proporţie de 99 la sută câştigarea grupei. Steaua Focşani şi Green Garden Odobeşti au oferit un meci spectaculos, dar şi cu multe intrări la limita regulamentului. Steliştii s-au impus cu 7-3, într-un meci în care Cezar Chiriţă, de la Odobeşti, a marcat un hattrick. În clasament situaţia este următoarea: Voinţa Deep Serv 9p, Sanorom 3p, Steaua 3p, Green Garden Garden 3p, Flacăra Urecheşti 0p.

Cum ar putea arăta sferturile de finală?

Situaaţia echipelor calificate pare deja cunsocută. Tractorul Năneşti are şanse mici de a ajunge în sferturi, având nevoie de minim patru puncte în partidele cu primele două clasate Grafit Decor şi Lăutarii pentru a spera la calificare. În Grupa A, Grafit Decor pare sigură de primul loc, iar Lăutarii nu au cum să piardă poziţia secundă. Partida Atletico Textila – Progresul va stabili ocupanta locului trei. În Grupa B, Voinţa Deep Serv are aisgurat primul loc, în timp ce Sanorom Boloteşti pare favorită la poziţia a doua având victoria directă cu Steaua. Doar meciul Sanorom – Green Garden poate schimba ceva în ierarhia grupei. În cazul în care nu vor apărea suprize mari, în sferturi se vor duela Grafit Decor – Green Garden Odobeşti, Lăutarii – Steaua, Sanorom Boloteşti – Progresul şi Voinţa Deep Serv – Atletico Textila. Cupa Vrancei Stan Gheorghiu  este destinată echipelor de minifotbal şi este organizată de Jani Oltianu în colaborare cu DJST Vrancea. Organizatorii au format două grupe de câte cinci echipe. Primele patru se vor califica în sferturi de finală, urmând ca în semifinală să se joace după sistemul 1-3, 2-4. (D.C.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.