Sport

Goodbye, America!

Ziarul de Vrancea
31 aug 2019 1085 vizualizări

Sorana Cîrstea este ultima româncă eliminată de pe tabloul de simplu la US Open * Ashleigh Barty a părăsit și ea turneul * Simona Halep și Horia Tecău au renunțat la dublu mixt

România a rămas fără jucătoare în proba de simplu de la US Open. Sorana Cîrstea (106 WTA) a fost învinsă și ea în turul III de către aceeași Taylor Townsend (161), americanca aceea care a eliminat-o și pe Simona Halep. Taylor Townsend a prestat același joc de lângă fileu, ca în cu Simona, a servit la fel de bine și a arătat aceeași încredere, Sorana Cîrstea a pus accent pe agresivitatea la retur, mai ales pe serviciul al doilea al adversarei, a încercat să rupă ritmul cu scurte, să lobeze mingea peste adversară, a dat tare în Townsend când aceasta venea la fileu sau a pasat-o și americanca a mai ratat voleuri. Din nefericire, lucrurile bune făcute de jucătoarea română nu au ținut decât zece game-uri. Sorana și-a pierdut concentrarea și a greșit mult. Sorana a condus cu 2-0 în primul set, după un break în game-ul al doilea. Au urmat alte trei jocuri în care cele două jucătoare nu și-au fructificat serviciul. Townsend a oprit această serie la 2-3 și meicul a continuat cu serviciul până la 5-5, când americanca a reușit un nou break, după o dereglare totală a evoluției Soranei Cîrstea. La rândul ei, Cîrstea a pus capăt seriei de patru game-uri pierdute la rând abia la 0-2, în setul secund. Jucătoarea de 23 de ani a început setul secund cu break, l-a dublat la 4-2 și a încheiat meciul cu 6-2, după o oră și 27 de minute de joc. 

Într-un fel, Taylor Townsend, n-a scăpat încă de românce, ea urmând a o întâlni în optimi pe canadianca Bianca Andreescu. Ea s-a calificat pentru prima dată în optimile de finală ale unui turneu de Grand Slam, după un meci care a durat o oră și 32 de minute cu redutabila daneză Caroline Wozniacki (19 WTA), scor 6-4, 6-4. Japoneza Naomi Osaka, lider mondial, a reușit să depășească clar, scor 6-3, 6-0 pe „minunea” de 15 ani, Cori Gauff (140), în 65 de minute. Tot în optimi a primit acces și Kristie Ahn, locul 141 mondial, care a învins-o pe letona Jelena Ostapenko, scor 6-3, 7-5.Programul optimilor feminine arată astfel: Naomi Osaka (Japonia) – Belinda Bencic (Elveția); Donna Vekic (Croația) - Julia Goerges (Germania); Taylor Townsend (SUA) – Bianca Andreescu (Canada); Kristie Ahn (SUA) – Elise Mertens (Belgia); Elina Svitolina (Ucraina) – Madison Keys (SUA); Johanna Konta (Marea Britanie) – Karolina Pliskova (Cehia); Serena Williams (SUA) – Petra Martic (Croația); Wang Qiang (China) – Ashleigh Barty (Australia). Ultimul meci menționat a fost, de fapt, prima optime disputată. Jucătoarea chineză (18 WTA) a învins pe favorita numărul 2 cu 6-2, 6-4.

La dublu, cuplul Raluca Olaru/ Yang Zhaoxuan (România/China) a trecut de primul tur, învingând cu scorul de 6-2, 3-6, 6-3, echipa americană Jennifer Brady/Alison Riske. În turul următor, însă, Raluca și colega ei au fost învinse de perechea Ludmîla Kicenok/Jelena Ostapenko (Ucraina/Letonia), cap de serie numărul 14, scor 3-6, 4-6. Monica Niculescu și rusoaica Margarita Gasparian au fost învinse de către perechea Viktoria Azarenka/Ashleigh Barty (Belarus/Australia, nr. 8), scor 6-4, 1-6, 1-6.

La dublu masculin, echipa Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, cap de serie numărul 5, a părăsit turneul, fiind învinsă de perechea franceză Jérémy Chardy / Fabrice Martin, cu scorul de 6-7, 2-6. În schimb, s-a calificat cuplul inedit format din Marius Copil și australianul Nick Kyrgios. Ei au trecut în runda inaugurală de perechea Marcus Daniell/Ken Skupski (Noua Zeelandă/Marea Britanie), scor 6-7, 7-5, 7-6, după două ore și 19 minute de joc.

Eliminarea Simonei Halep și lui Horia Tecău a condus la decizia celor doi constănțeni de a ser retrage din proba de dublu mixt. A rămas pe tablou Raluca Olaru, împreună cu croatul Franko Skuhor, care au debutat cu succes, depășind cuplul Lucie Hradecka/Artem Sitak (Cehia/Noua Zeelandă), scor 6-4, 7-5, după o oră și 25 de minute.

Optimi în proba de simplu masculin: Novak Djokovic (Serbia) – Stanislas Wawrinka (Elveția); Dominik Koepfer (Germania) – Daniil Medvedev (Rusia); Roger Federer (Elveția) – David Goffin (Belgia); Grigor Dimitrov (Bulgaria) – Alex De Minaur (Australia); Andrei Rublev (Rusia) – Matteo Berrettini (Italia);Gaël Monfils (Franța) – Pablo Andujar (Spania); Alexander Zverev (Germania) – Diego Schwartzman (Argentina); Marin Cilic (Croația) – Rafael Nadal (Spania)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.