Sport

Goluri lipsă în Liga Campionilor

Ziarul de Vrancea
19 feb 2019 390 vizualizări

Deși au jucat patru echipe ofensive, seara de miercuri în fotbalul european s-a încheiat fără gol

Meciul dintre FC Liverpool și Bayern München, considerat pe bună dreptate drept derbiul optimilor de finală ale Ligii Campionilor, a avut toate așteptările unui joc de clasă, dar au lipsit golurile. Deși au început mai bine jocul, germanii au cedat total inițiativa unor “cormorani" dezlănțuiți. Însă pe faza ofensivă a fost multă suferință, înregistrându-se doar două șuturi cadrate, ambele aparținând gazdelor. Cel mai activ jucător a fost senegalezul Mané, care a ratat ocazia meciului, reluând în min. 33 pe lângă poarta goală o centrare norocoasă. Tot africanul a ratat victoria în min. 85, când a trimis cu capul la colțul scurt, însă Neuer a fost inspirat.

Cei care s-au așteptat la un festival de goluri în celălalt meci disputat miercuri, Olympique Lyon – FC Barcelona au avut parte de același rezultat.  Trupa franceză nu a părut să se mulțumească cu statutul de outsider, iar Aouar și Terrier l-au pus la grea încercare pe ter Stegen încă din primele 10 minute, cu două trasoare expediate din afara careului. Catalanii au practicat obișnuitul joc de posesie, însă au fost impreciși la finalizare, Messi, Dembélé și Rakitic ratând, rând pe rând, ținta. Acțiunile Barcelonei s-au centrat în jurul lui Messi, însă francezii au stat bine în defensivă și au stopat atacurile, replicând pe contraatac, acolo unde Ndombélé a impresionat prin finețea și clarviziunea de la mijocul terenului. Faza primei reprize le-a aparținut gazdelor, în minutul 45, care au realizat o fază demnă de “tiki-taka”, făcând șah-mat defensiva campioanei Spaniei, însă finalizarea lui Terrier a lăsat de dorit. În repriza secundă, Olympique Lyon a continuat pe aceeași idee, de a nu ceda deliberat terenul, fiind conștientă de puterea ofensivă a Barcelonei. Francezii au alternat momentele de stat “la cutie” cu cele explozive, în care Depay, Traoré și Moussa Dembélé e au zvâcnit spre poarta lui ter Stegen. Catalanii s-au lovit în permanență de o defensivă ermetică a lui Lyon, unde Dupois și Denayer au strălucit, și de un Anthony Lopes impecabil în poartă. S-a terminat așa cum a început, grație unui joc deosebit de inteligent al francezilor. Meciurile retur vor avea loc la 13 martie. R

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.