Sport

Goluri cu țârâita

Ziarul de Vrancea
27 iul 2019 862 vizualizări

*CFR Cluj și Universitatea Craiova au obținut victorii chinuite în etapa a III-a a Ligii I

*Politehnica Iași – Academica Clinceni 2-0 (0-0). Horșia ('47), Bălan ('78 – penalty). Ieșenii au dominat mai clar prima repriză, decât pe cea de-a doua în care au înscris. Deși au avut o apărare fragilă, „academicienii” au beneficiat de un portar cvasinecunoscut, Octavian Vâlceanu, în formă excelentă. Finalul mai bun al oaspeților a fost stins de fundașul grec Chatziterzoglou, care l-a faultat în careu pe Platini, fază care a condus la majorarea scorului.

*FC Voluntari – Astra Giurgiu 1-2 (1-1). Căpățână ('10) / Alibec ('42),V. Gheorghe ('56). La modul în care elevii lui Cristiano Bergodi au început jocul se părea că va fi o simplă bagatelă pentru gazde. Însă Alibec n-are nevoie de multe cadouri până să înscrie. A fost de-ajuns ca Ricardinho să-l pună în poziție de șut și Denis a egalat. În continuare, jocul s-a întors, Astra și-a amintit că a ratat de puțin Europa astă-primvară, iar Dan Alexa a sărbătorit cu victorie primul meci petrecut pe banca tehnică.

*Gaz Metan Mediaș – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 1-1 (1-0). Chamed ('34) / Karanovic ('67). Meci grevat de o gravă eroare de arbitraj, petrecută în min. 54, la scorul de 1-0 pentru „găzari”. Atunci Vașvari a executat o lovitură liberă, iar portarul Pleșca a respins balonul după ce acesta trecuse în totalitate linia porții. Asistentul Daniel Mitruți n-a văzut, iar reluările TV au arătat clar de ce este atât de necesarea introducerea arbitrajului video în campionatul nostru. Chiar portarul gazdelor a recunoscut public că golul lui Vașvari a fost valabil. În cele din urmă, covăsnenii au reușit egalarea, dar gafa de arbitraj le-a lăsat un gust amar. Din min. 86, Gazul a rămas în inferioritate, Neluț Roșu primind al doilea „galben”. Pe banca gazdelor a stat secundul Flavius Boroncoi, întrucât Edi Iordănescu este bolnav.

* CFR Cluj – Dinamo 1-0 (0-0). Omrani ('83 – penalty). Golul primit târziu, dintr-un penalty discutabil, a creat dinamoviștilor ideea că au trecut pe lângă un rezultat mare. Însă campioana a folosit garnitura a doua, cu excepția portarului Arlauskis, iar jucătorii asistați de Sebastian Moga n-au avut realizări deosebite. În minutul 22, jocul a fost întrerupt aproximativ patru minute din cauza petardelor aruncate de fanii dinamoviști, care au fentat interdicția FRF venind fără însemne și aliindu-se cu „frații” de la U Cluj. Arbitrul Andrei Chivulete a pornit jocul numai după ce s-a difuzat un avertisment la stația de amplificare. În fine, acest derby de odinioară a produs și declarația etapei, emanată de Florin Prunea: „Nu avem nevoie de VAR, trebuie să nu mai arbitreze Chivulete”.

*Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște 1-0 (0-0). Roman ('46). Craiovenii au dominat copios majoritatea timpului. Roman a înscris singurul gol valid al meciului, dar el a mai avut unul anulat pentru ofsaid. Însă dâmbovițenii au controlat finalul și au ratat două ocazii imense, prin Cherchez și Neicuțescu.

Aseară s-a mai disputat meciul Viitorul Constanța – FC Hermannstadt. Ultimul meci al etapei, FCSB – FC Botoșani se dispută astăzi.

Etapa viitoare (2-5 august): Dinamo – Academica Clinceni (vineri), FC Botoșani- Gaz Metan Mediaș, Chindia Târgoviște – CFR Cluj (sâmbătă), FC Hermannstadt – Universitatea Craiova, Sepsi Sfântu Gheorghe – Viitorul Constanța (duminică), FC Voluntari – Politehnica Iași, Astra Giurgiu – FCSB (luni).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.