Sport

God Save The VAR!

Ziarul de Vrancea
7 iul 2021 614 vizualizări

Anglia s-a calificat în finala Euro 2020 învingând Danemarca printr-un penalty controversat confirmat prin asistența video *Se așteaptă o finală de mare inters, duminică, împotriva Italiei

Anglia a învins, miercuri, pe Stadionul Wembley, cu scorul de 2-1 (1-1, 1-1), după prelungiri, reprezentativa Danemarcei și s-a calificat în premieră în finala unui turneu final al Campionatului European, în care va întâlni Italia. Meciul a fost dominat în cea mai mare parte de englezi, cu excepția finalului primei reprize în care Danemarca a evoluat peste așteptări. Danezii au deschis scorul în min. 30, prin Damsgaard dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, cu o torpilă sub transversala lui Pickford. Damsgaard, care a împlinit 21 de ani sâmbătă, este doar la a opta selecție. Golul a fost primul încasat de Anglia la Euro 2020 și primul marcat din lovitură liberă la turneul de anul acesta. În ciuda golului primit, Pickford a realizat un nou record de invincibilitate pentru poarta Angliei, depășind cu patru minute performanța lui Gordon Banks. Fotbaliștii Albionului au egalat tot printr-un danez. Kjaer și-a trimis mingea în propria poartă, presat de Sterling, la centrarea lui Saka. Acesta a fost al 11-lea autogol de la Euro2020, un record absolut. După pauză, Danemarca a cedat ostilitățile, antrenorul Kasper Hjumland înlocuind pe parcursul reprizei a doua jucători creativi ca Damsgaard, Dolberg și Delaney, cu mijlocași defensiv, sperând a ține rezultatul până la momentul loviturilor de departajare. Și în loc de „penaltiuri”, nordicii s-au trezit cu un penalty în min. 102, un penalty dubios și îndelung contestat, când „specialistul” în materie, Raheem Sterling, a plonjat ca în piscină la un contact cu Maehe sau Vestergaard. S-a ajuns la VAR, care a confirmat faultul, dar l-a invitat pe centralul olandez să vadă faza la monitorul de la marginea terenului, lucru refuzat de Daniel Makkelie. Kane a executat, portarul Schmeichel a respins în față și tot cel numit „Hurry-Kane”a trimis balonul în plasă.

Finalul a fost un chin pentru ambele echipe. Danezii s-au avântat orbește în atac, cu închizătorii lui Hjumland cu tot, dar în min. 106, Jensen s-a accidentat și a părăsit terenul, după ce schimbările permise fuseseră epuizate. Englezii au replicat cu un joc de posesie fără a ataca poarta și au reușit o calificare într-o finală majoră, prima după 1966, când Anglia lui Alf Ramsey, Bobby Moore și Bobby Charlton a învins RFG cu 4-2, după prelungiri, după un gol care stârnește și acum controverse, care l-a făcut celebru pe un tușier din Azerbaidjanul sovietic, Tofik Bahramov/Oricum, victoria englezilor a fost pe deplin meritată, în ciuda penaltiului despre care nu se contenește a se vorbi.

Anglia va întâlni în finală Italia. Ultima partidă a competiției va avea loc duminică, de la ora 22.00, tot pe Stadionul Wembley și va fi condusă de un alt arbitru olandez, Björn Kuipers.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.