Sport

Goana după aur, în California

Ziarul de Vrancea
21 nov 2017 1062 vizualizări

șapte halterofili români vor fi prezenți la Anaheim la Campionatele Mondiale, unde vizează un titlu într-o probă olimpică

Președintele Federației Române de Haltere (FRH), Nicu Vlad, a declarat, ieri,  pentru AGERPRES, că sportivii români, dacă vor evolua ca la antrenamente, se pot întoarce cu trei medalii de la Campionatele Mondiale pentru seniori, care vor avea loc la Anaheim (California, SUA), în perioada 28 noiembrie - 5 decembrie, dar obiectivul României este câștigarea uneia la o probă olimpică.   "Sportivii noștri dacă vor evolua ca la antrenamente se pot întoarce cu una, două sau chiar trei medalii de la Mondiale. Una dintre ele chiar de aur, pentru că ultima a fost în urmă cu 14 ani, însă să nu se spună că suntem prea optimiști. Pentru că până la urmă concursul e concurs și se poate întâmpla orice. Obiectivul nostru este o medalie într-o probă olimpică, indiferent de culoare. Dacă e să fie cea mai strălucitoare, foarte bine", a spus Vlad.


Acesta a menționat că șansele cele mai mari la o medalie la Anaheim le are Loredana Toma, la categoria 63 de kilograme. "Parametrii o duc în direcția asta, antrenamentele merg bine, acum așteptăm să vedem ce se întâmplă. Ea a câștigat Europenele și la tineret, și la seniori. Concurența va veni cel mai probabil de la sportivele din Taiwan și poate Thailanda. Știu că poate unii vor spune că noi avem un avantaj că lipsesc anumite țări care sunt suspendate, cum este China și Rusia. Dar nu e chiar un avantaj, pentru că, de exemplu, pe rusoaice Toma le-a bătut la Europene. Deci nu va fi mai simplu deloc din acest punct de vedere", a afimat Nicu Vlad.


La masculin, Dumitru Captari (categoria 77 kg) ar putea încheia concursul în primele cinci locuri, a adăugat președintele FRH. "El a făcut un concurs foarte bun la Europene, unde a și câștigat, de aceea suntem optimiști în ceea ce îl privește", a precizat Vlad.  Președintele a explicat că deși inițial delegația României era formată din șapte sportivi, în cele din urmă vor face deplasarea doar șase dintre aceștia. Andreea Aanei (^90 kg) are unele probleme medicale și nu va putea concura în Statele Unite ale Americii.  

Federația Română de Haltere nu și-a permis luxul să plece mai devreme în SUA pentru a se acomoda cu fusul orar și vremea din Anaheim unde sunt peste 30 de grade Celsius. Lotul României pentru Campionatele Mondiale de la Anaheim (California), programate în perioada 28 noiembrie - 5 decembrie, este compus din: Dumitru Captari (77 kg), Leonard Cobzariu (94 kg), Elena Andrieș (48 kg), Mădălina Molie, Irina Lepșa (ambele la categoria 58 kg) și Loredana Toma (cat. 63 kg).

Ultima medalie obținută de România la Campionatele Mondiale datează din 2011, când Roxana Cocoș a câștigat bronzul la stilul aruncat. Ultimul titlu mondial (la total) a fost adus României de Valeriu Calancea la ediția din 2003.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.