Sport

Gimnastica și tenisul la rampă

Ziarul de Vrancea
19 feb 2019 515 vizualizări

Simone Biles și Novak Djokovic au cucerit premiile Laureus pentru sportivii anului 2018

Simona Halep a fost nominalizată pentru a câștiga premiul cel mare la Gala Laureus, dar titlul de cea mai bună sportivă a anului 2018 a ajuns la gimnasta din SUA, Simone Biles.  Tenisul feminin a fost învins de gimnastică, astfel americanca de 21 de ani, Simone Biles, care a câștigat anul trecut patru medalii de aur, una de argint și una de bronz la Campionatele Mondiale a primit cel mai mare premiu, Cu toate acestea, “sportul alb” a primit însă o distincție la feminin. Naomi Osaka a fost răsplătită cu  premiul “Revelația anului 2018”. Înainte de turneul de Grand Slam Australian Open din 2018, jucătoarea din Japonia se afla pe locul 72 în lume, iar ascensiunea ei a fost incredibilă. După Australian Open din 2019, nipona a urcat pe primul loc WTA. Tenisul masculin însă a urcat pe cea mai înaltă poziție, prin Novak Djokovic. Jucătorul în vârstă de 31 de ani și-a revenit după accidentare, a câștigat turneele de Grand Slem US Open și Wimbledon, a ajuns pe primul loc în ierarhia mondială și a primit astfel titlul de cel mai bun sportiv al anului 2018.

Echipa anuluii a fost desemnată naționala de fotbal a Franței, câștigătoarea  Cupei Mondiale din Rusia, iar schioarea americană Lindsey Vonn, recent retrasă a primit premiul “Spiritul Sportului”. Noul recordman mondial al maratonului, kenyanul Eliud Kipchoge, campion olimpic în 2016 a luat premiul pentru realizări deosebite, golferul american Tiger Woods a înregistrat revenirea amului, iar antrenorul francez Arsène Wenger a fost răsplătit cu premiul pentru întreaga carieră. Alte premii au fost decernate urmărilor sportivi: Chloe Kim (snowboard, campioana la half-pipe, premiul “World Action Sportsperson”), Henrieta Farkasova (șase medalii de aur la Jocurile Paralimpice, premiul pentru cel mai bun sportiv cu dizabilități) și alpinista chineză Xia Boyu, care a cucerit Everestul cu ambele picioare amputate și a înregistrat “momentul anului”

Nadia Comăneci și Ilie Năstase sunt membri Laureus World Sports Academy, o asociație care reunește peste 60 dintre cei mai buni sportivi ai tuturor timpurilor și decernează anual premii.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.