Sport

Gimnastele române au răbufnit

Ziarul de Vrancea
17 dec 2020 1023 vizualizări

La CE din Turcia, tricolorele s-au calificat în finala pe echipe de primul loc, iar Larisa Iordache a ajuns în toate finalele pe aparate * partea negativă este că această competiție beneficiază de o participare redusă

Echipa de gimnastică feminină a României s-a calificat în finală, joi, de pe primul loc al calificărilor, la Campionatul European de la Mersin (Turcia). Gimnastele tricolore vor avea prezențe și în toate cele patru finale pe aparate, iar în fruntea lor se află Larisa Iordache, ea urmând să concureze la toate aparatele.Trebuie, însă, de precizat că la această competiție participă doar 15 națiuni. O serie de țări importante (Rusia, Spania, Franța, Germania, Regatul Unit, Elveția) au preferat să nu se înscrie din cauza pandemiei, iar Polonia nu a fost primită din cauza unor datorii financiare către forul internațional. Mai trebuie spus că, spre deosebire de campionatul masculin, recent încheiat tot la Mersin, nu are loc concurs individual compus.

 România, în componența Larisa Iordache, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, Antonia Duță, Daniela Trică, a terminat concursul de calificare pe primul, cu un total de 159,496 puncte.

Ucraina a ocupat locul al doilea, cu 154,896 puncte, iar Ungaria a ocupat locul al treilea, cu 154,129 puncte. Larisa Iordache s-a calificat în patru finale, la sărituri cu a treia medie (13,716, după note de 13,933 și 13,500), la paralele cu a doua notă (13,566), la bârnă cu prima notă (13,633), iar la sol tot cu prima notă (13,433). Ioana Stănciulescu va evolua și ea în finala de la sărituri, unde a avut a șasea medie (13,383, după note de 13,700 și 13,066), Silviana Sfiringu s-a calificat în finală la bârnă cu a doua notă (13,100), Antonia Duță va evolua în finala de la sol în care a reușit să acceadă cu a doua notă (13,200).

 În clasamentul general neoficial la individual primele trei locuri au fost ocupate de românce, Larisa Iordache, cu 54,565 puncte, Silviana Sfiringu, cu 52,665 puncte, și Ioana Stănciulescu, cu 51,766 puncte. Sâmbătă este programată finala pe echipe, iar duminică vor avea loc finalele pe aparate. Revenirea Larisei Iordache într-o competiție continentală după o pauză îndelungată a fost salutată, joi, și de forul european de profil printr-un videoclip pe rețelele de socializare.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.