Sport

Ghiță, eroul lui Gică

Ziarul de Vrancea
25 mai 2019 752 vizualizări

Viitorul a învins Astra după prelungiri cu 2-1 în finala Cupei României * fundașul Virgil Ghiță a înscris golul egalizator și s-a opus egalării Astrei, printr-o intervenție acrobatice

Formația FC Viitorul a câștigat Cupa României, sâmbătă seară, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, învingând în finală echipa Astra Giurgiu, cu scorul de 2-1, după prelungiri. FC Viitorul a jucat în premieră finala Cupei României, iar pentru Astra a fost a treia finală. Meciul a fost dominat da capo al fine de jucătorii lui Gheorghe  Hagi, însă, împotriva cursului jocului, Astra a deschis scorul dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, executată cu măiestrie de Denis Alibec, la care portarul Cojocaru a fost simplu spectator, ceea ce l-a deteminat de Hagi să ia o decizie puțin obișnuită, să-l schimbe pe Cojocaru la pauză cu Tordai.După pauză, Astra a trecut la păstrarea rezultatului, spre final chiar la antijoc. În min. 76, fundașul Ghiță a egalat cu o lovitură de cap bine țintită la un corner executat de Ianis Hagi, iar “astralii” au rămas în inferioritate numerică din min. 81, când Romario Pires a primit al doilea cartonaș galben. Mai mult decât atât, în prelungiri, Astra lui Costel Enache l-a pierdut și pe Alibec, accidentat, astfel că echipa din Giurgiu a “intensificat” antijocul în speranța unei minuni la lovituri de departajare. Însă Eric (introdus de Gică Hagi alături de Ianis) a adus victoria meritată a Viitorului, tot la o fază simplă: șut de la 9 metri, în min. 106, dintr-o pasă a lui Calcan. După nouă minute, fundașul Viitorului, Virgil Ghiță, a devenit eroul partidei, scoțând acrobatic de pe linia porții o minge șutată de Julien Begue, portarul fiind depășit.

Astfel, Viitorul câștigă în premieră Cupa României și va fi singura echipă care va juca direct în turul II preliminar al Ligii Europa. În rest, CFR Cluj (Liga Campionilor), FCSB și CSU Craiova (Liga Europa) vor juca încă din turul I, la începutul lunii iulie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.