Sport

Ghici, cine cumpără Dinamo?

Ziarul de Vrancea
4 nov 2019 1026 vizualizări

O asociație de foști dinamoviști și suporteri, cu Cornel Dinu printre membri fondatori, este foarte aproape de a prelua clubul de la Ionuț Negoiță

Asociația „Dinamoviști pentru Dinamo”, care îl are pe Cornel Dinu printre membrii fondatori, a anunțat că este în tratative “extrem de avansate” cu Ionuț Negoiță și că vizează un pachet de 92 la sută din acțiuni. Răzvan Oprea, un alt membru fondator al asociației, a declarat, ieri, că pentru a fi membru al asociației se plătește o cotizație de 400 de lei pe an. El a precizat că banii din donații, sponsorizări și cotizații, vor ajunge în fiecare an în bugetul clubului. “Dacă vom reuși să luăm pachetul majoritar de acțiuni, și am avut foarte multe discuții cu companii foarte mari în ultimii doi ani, putem să cedăm o parte din acțiuni unor societăți care au interesul să își promoveze afacerea dar și să câștige oarece bani. Am ales ca model Bayern München, unde 75 la sută din acțiunile clubului sunt deținute de acești socios. Negocierile sunt extrem de avansate. Dacă oamenii vor marșa la acest proiect este iminentă semnarea unui contract cu domnul Negoiță. Pachetul pe care îl vizăm este de 92 la sută”, a explicat el.

Cornel Dinu a declarat că era necesar un astfel de început pentru a nu se mai trece prin greutățile din trecut. “Interesul este să ajutăm Dinamo și am găsit această formă. Noi nu vrem decât binele lui Dinamo. Această societate nu va conduce Dinamo. Trebuie să venim mai mulți, trebuie să existe mai multe forme de finanțare care să ne ducă la un buget cu care într-adevăr să intrăm în Europa. Noi suntem un ONG bine intenționat”, a afirmat Dinu. El a precizat că a discutat și cu Mircea Lucescu, care a spus că este alături de el, și cu Ion Țiriac, care a spus însă că nu este interesat în acest moment.

În urmă cu o săptămână, acționarul majoritar al FC Dinamo, Ionuț Negoiță, a anunțat că dorește să cedeze 51 la sută din acțiunile societății care deține gruparea din Liga I cu un leu, însă cumpărătorul trebuie să investească imediat în echipă 500.000 de euro, datorilile curente către jucători și furnizori. El a precizat că datoriile totale ale clubului sunt de 1,8 milioane de euro și doar o parte dintre ele sunt scadente.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.